Foto: Christian Jørn og DECA Text&Bild

Hesselbjerg, Slott og Lindgreen klar ved Diamond League i Gateshead i weekenden

Efter en fin sæsondebut onsdag aften står OL-kvalificerede Sara Slott Petersen (Aarhus 1900 Atletik & Løb) klar til Diamond League i Gateshead. OL-deltager i Rio, Ole Hesselbjerg og Andreas Lindgreen (Sparta Atletik & Løb), sæsondebuterer ved samme stævne. Læs om en aktiv dansk weekend for den danske elite.

OLE HESSELBJERG GÅR EFTER SIT 2. OL

Den danske atletiksæson er for alvor nu begyndt, og for flere udøvere står vi foran en intensiv sæson, der for nogle forhåbentlig kulminerer med en OL-kvalifikation når fristen for kvalifikation udløber primo juli måned. En af dem er Ole Hesselbjerg, der skal forsøge at kvalificere sig til sit andet OL. Første forsøg er ved Diamond Leagues første stævne i 2021 sæsonen, der afholdes på søndag den 23. maj. Oles sidste par år har været præget af op- og nedture. Efter en længere udredning viste det sig i 2019, at Ole havde sportsbrok og at han måtte stå over sin første banesæson i 11 år. Ole blev opereret, og efter en sej kamp tilbage viste han, at han var kommet styrket ud af det. I august 2020 gjorde han så det fænomenale, da han i sit første løb tilbage på forhindringsdisciplinen løb 8.24,87 min. som var ny personlig rekord og blot lidt mere end ét sekund fra Flemming Jensens danske rekord på 8.23,56 min. fra 1987. Den rekord var Ole sikker på, at han tilbage i 2019 ville tage, da han var i sit livs form - altså lige indtil sportsbrokken satte en stopper for det. Efter Diamond League løbet måtte Ole holde en pause, og først omkring februar 2021 var han tilbage til en træningsmængde der lignede det normale. På trods af det gik han i februar ud sammen med Thijs Nijhuis og slog den tidligere danske rekord på 5 km i Monaco. Thijs løb dansk rekord på 13.48 min. og Ole løb 13.51 min. Så Ole var i form bekræftede han der. Hvad der sidenhen er blevet bygget på vil vise sig nu på søndag kl. 20.15 når han begiver sig ud på sin primære disciplin, 3000m forhindring. Målet er det direkte kvalifikationskrav til OL som er 8.22 min. Efter planen skal Ole også løbe forhindringsløb til Paavo Nurmi Games i Finland den 8. juni, som er samme dag hvor det danske elitestævne Copenhagen Athletics Games afvikles herhjemme på dansk jord, men hvor Ole har valgt det finske stævne. 

Ole er i aktion til Diamond League søndag kl. 20.15.

SARA SLOTT PETERSEN HAR PÅBEGYNDT SIN SIDSTE PROFESSIONELLE SÆSON

En anden dansker, der allerede er kvalificeret til OL, og som stiller til start ved weekendens Diamond League stævne i Gateshead er Sara Slott Petersen. Sara sæsondebuterede på sin favoritdisciplin 400m Hæk i onsdags ved Golden Spike Ostrava World Athletics Continental Tour Gold stævnet i Tjekkiet. Her blev det til en 3. plads og en tid på 55,76 sekunder. Det var altså starten på den sæson som Sara har meldt ud bliver hendes sidste, da hun indstiller sin professionelle karriere efter OL i Tokyo. Sara er i aktion søndag kl. 19.32.

LINDGREEN TIL START I STÆRKT 1500M FELT

Andreas Lindgreen stiller også til start ved Diamond League. Han har haft en forrygende udvikling det sidste år. Det kulminerede med en 3.41,25 min. tid indendørs, en 1. plads i et meget kompetitivt felt til DM inde og en EM Inde deltagelse. Nu gælder det så sæsondebuten udendørs. Feltet er meget stærkt, og med løbere som norske Jakob Ingebrigtsen skal det nok gå hurtigt. Lindgreen er i aktion kl. 20.49.

THIJS NIJHUIS OG ABDI ULAD LØBER HALVMARATON I ØSTRIG

Føromtalte OL-kvalificerede Thijs Nijhuis (Viborg AM) er også i aktion i denne weekend. Det er han sammen med også OL-kvalificerede Abdi Ulad (Hvidovre AM). De løber halvmaraton på søndag ved S7 Halbmaraton i Østrig. Abdi Ulad er tilbage i topform og viste det i sidste weekend da han i Flakkebjerg slog hans 9 år gamle personlige rekord på 10 km ved at løbe 28.51 min. Abdi har været ude i knap 5 måneder med betændelse i achilles. Både Thijs og Abdi har været på flertallige træningslejre over vinteren. Det er der også planlagt lidt af op mod det helt store mål som er maraton til OL i Tokyo. Bl.a. holder det i hvert fald Thijs væk fra DM Senior, da han på tidspunktet for det mesterskab er på træningslejr i Sestriere. Så Thijs vil ikke være der til at forsvare sit guld fra 2020 mesterskabet, da fokus udelukkende er på OL. Men ifølge ham selv er det ikke udelukket, at det måske bliver til en enkelt 5000m i løbet af sæsonen.

100M SPRINTERE TIL START I TYSKLAND

Den danske atletikweekend starter faktisk allerede fredag. Her er OL-kvalificerede (på 4x100m) Astrid Glenner-Frandsen (Sparta Atletik & Løb) og Mathilde U. Kramer (FIF Atletik & Motion) til start ved 23. Internationales Leichtathletik Meeting Dessau Anhalt 2021 stævnet i Tyskland. Det er kl. 18.50 der er indledende runde og eventuel finale er kl. 19.45.

KASTERE I HELSINGBORG

Også i de tekniske discipliner har vi eliten til start. Her skal Kathrine Bebe (Sparta Atletik & Løb), Lisa Brix (Sparta Atletik & Løb), Annesofie H. Nielsen (Hvidovre AM) og Emil Mikkelsen (Odense Atletik) i aktion i diskoskast søndag ved VICTOR SVANESOHNS MEMORIAL i Helsingborg i Sverige. Kenneth Mertz (FIF Atletik & Motion) støder kugle ved samme stævne.

Seneste nyheder