Nyhed fra Dansk Atletik
Katrine Koch Jacobsen med træner Carsten Bomme. Foto: privatfoto.

Katrine Koch Jacobsen kaster massiv ny dansk rekord i hammerkast

Ved Kasternes Dag i Ballerup satte Katrine Koch Jacobsen fra Sparta Atletik & Løb en tyk streg under hendes udvikling over den seneste tid da hun med et kast på 67,61 meter forbedrede den danske rekord i hammerkast med næsten 3 meter.

Helt tilbage den 30. januar så vi en indikation af, at Katrines sæson ville blive god. Her kastede hun ny personlig rekord med et kast på 62,90 meter, som var ny dansk ungdomsrekord for 22-årige. Hvad hun sidenhen har vist har været et yderst stabilt høj niveau, og man kan vel godt sige, at hendes bundniveau er omkring én meter fra den danske rekord fra 2020 som klub- og træningskammeraten Celina Julin havde med 64,60 meter. Katrines kast har nemlig sidenhed været en forbedring af netop den danske rekord med et kast på 64,68 meter i marts. Og sidenhen har det været 63,23 meter, 63,67 meter og så nu de 67,61 meter.

Katrine er kvalificeret til EM U23 i Bergen i Norge fra den 8-11. juli hvor kravet er 61 meter. Men allerede nu er hendes kast ved at være oppe mod niveauet til et senior EM. Således var kravet i hammerkast til det ellers aflyste EM Paris 2020 på 69 meter. Kravene til EM 2022 er endnu ikke offentliggjort.

Allerede nu ved vi, at Katrine kaster ved årets danske hjemlige stævne , Copenhagen Athletics Games (udover de danske mesterskaber). Det er den 8. juni på hendes hjemmebane på Østerbro Stadion.

Seneste nyheder