Rekorder står for skud til DM i Odense i weekenden
DM afholdes i Odense i weekenden fra den 25-27. juni 2021. Næsten alle danske topnavne er til stede
Et DM handler om danmarksmesterskaberne og fokus er mest på at vinde og ikke resultater. Dog er det også yderst interessant mht. potentielle danmarksrekorder til et DM. Det er bare noget specielt når der slås dansk rekord til et nationalt mesterskab. Og DM byder på flere muligheder for sådanne. Uagtet om det sker eller ej er alene det, at der ved en disciplin er mulighed for en danmarksrekord noget der gør disciplinen mere seværdig.
I år har fire atleter slået individuelle danske seniorrekorder:
- Hammerkast / Katrine Koch Jacobsen
- 3000m Forhindring / Ole Hesselbjerg
- 100m / Kojo Musah
- 200m / Tazana Kamanga-Dyrbak
Af dem stiller Katrine Koch Jacobsen og Kojo Musah op til DM i weekenden.
Hammerkast Katrine Koch Jacobsen
Den unge (1999) hammerkaster har været på noget af en udviklingsrejse her i 2021. Det er blevet til en forbedring af den danske rekord i hammerkast hele fire gange.
Efter at have forbedret Celina Julins tidligere danske rekord på 64,60 til 64,68 tilbage i marts var det mest imponerende nok hendes store forbedring i maj til hele 67,61. Kort efter viste Koch Jacobsen, at det ikke var en enlig svale ved at kaste 67,91 den 8. juni og så igen 68,38 den 20. juni. Det er således et meget højt stabilt topniveau der præsteres, og bundniveauet er også forbløffende tæt derpå.
Så det er bestemt muligt, at hun får sin femte forbedring af den danske rekord til DM eller senere på året. Ser vi på det flotte år i 2020 så var der to atleter der oplevede det samme med at forbedre den danske rekord flere gange. Det var Mette Graversgaard (100m Hæk og 200m) og Kathrine Bebe (diskos). I år er det indtil videre kun Koch Jacobsen der har gjort det markant flere gange, men sæsonen er ikke slut endnu.
100m (og måske også 200m) Kojo Musah
Kojo Musah slog for nyligt dansk rekord i Tjekkiet med 10,17 (forbedring af den tidligere på 9/100-dele (10,26)). Kojo er derudover forsvarende mester på 100m og 200m.
Det er ikke umuligt at han slår dansk rekord til årets DM. En spændende tilføjelse til DM i år er, at den tidligere rekordindehaver, Kristoffer Hari, er vendt hjem fra USA for en stund og deltager til DM. Hari har en sæsonbedste på 10,55 i godkendt vind og 10,31w (2,7) i for meget vind.
Kojo stiller også op 200m. Også her har han i år forbedret hans personlige rekord, men for at slå en dansk rekord på den distance skal der en del til. Men Kojo kan overraske. Hans personlige rekord er nu 20,62. Den danske rekord er 20,48A af Tazana Kamanga-Dyrbak. Den er løbet i altitude (A=altitude), og det er også den næstbedste 200m på alletiders-listen. At løbe i højden skaber den fordel, at luften er tyndere og dermed er også luftmodstanden tyndere. Mulig dansk rekord eller ej så er Kojo klar favorit til 200m titlen også. Tazana stiller ikke op til DM pga. skade.
100m Mathilde U. Kramer
Mathilde slog senest personlig rekord til CAG med 10,43 i vind 0,7. Astrid Glenner-Frandsens danske rekord fra 2019 på 11,39 (2,0) kan derfor måske stå for skud. Siden det resultat har Mathildes 11,43 resultat været det klart tætteste på den danske rekord. Så er forholdene gode og meget optimalt er det bestemt ikke usandsynligt, at det kan blive til en dansk rekord der.
100m Hæk Mette Graversgaard
I 2020 slog Graversgaard flere danske rekorder. Hendes rekord på 100m Hæk er 13,13. I år har hun løbet 1/100-del fra den med 13,14. På trods af lidt småskader på det sidste er hun godt igang igen og det er ikke usandsynligt hun her forbedrer sin danske rekord.
200m Ida Karstoft
Ida Karstoft har i år lavet noget af et comeback efter flere år ude med skader. I hendes første individuelle løb tilbage på 200m løb hun 23,39 der er blot 3/100-dele fra Dorthe A. Wolfsbergs danske rekord på 23,36 tilbage fra 1983. Den rekord står altså for skud og Ida Karstoft er et godt bud på den der slår den. Ida har løbet de 23,39 én gang mere. Det var til CAG den 8. juni men desværre med for meget vind på 2,1. Så hun præsterer stabilt.
Flere hjemvendte fra USA
En stor del af de bedste danskere i deres respektive discipliner opholder sig i USA. I år kan der til DM dog næsten ikke peges på blot én af de atleter der ikke er vendt hjem. Kristoffer Hari stiller op på 100m, Mia Mørck på 800m, Arthur W. Petersen og Liv Cantby i spydkast, Anna Mark Helwigh på 3000m forhindring og så Kristoffer Thomsen og Thea Jensen i kuglestød. Det bliver således spændende at se dem konkurrere på dansk grund. Flere af dem er hjemme over sommeren og deltager bl.a. i nogle af juli måneds internationale ungdomsmesterskaber.
Seneste nyheder
-
Holdene til EM Cross er sat
Søndag den 8. december afholdes EM Cross i Tyrkiet. Et stærkt dansk hold er nu udtaget. Stort tillykke til alle atleter, deres klubber og trænere. Der er godt nyt til alle os, der ikke er i Tyrkiet. DR viser EM Cross direkte på DR2.
Læs mere -
Axel Vang Christensen og Sofia Thøgersen med imponerende sejre til et actionfyldt DM Cross 2024
DM Cross 2024 og anden runde af CRAFT Løbe Cup blev en dag fyldt med regn, mudder og crossløb fra øverste hylde. Der blev fightet hele vejen rundt, men da løbene skulle afgøres, kunne ingen følge Axel Vang Christensen og Sofia Thøgersen. De to unge stjerner satte resten af den danske elite til vægs og kunne velfortjent løfte Konge- og Peter Bistrup Pokalen over hovedet.
Læs mere -
Forsvarende mestre og formstærke stjerner på startstregen: Her er alt, hvad du skal vide om DM Cross 2024
I weekenden skal de bedste danske cross-løbere igen kæmpe om Konge- og Peter Bistrup Pokalen. Tusindårsskoven lægger græs til et brag af en løbefest, hvor der bliver kamp om topplaceringerne, da de forsvarende mestre skal duellere mod en række formstærke topnavne. Vi har samlet al relevant information, så du er godt klædt på til DM Cross 2024.
Læs mere -
Hesselbjerg stiller pigskoene på hylden
Efter en lang og glorværdig karriere som dansk atletiks bedste forhindringsløber melder Ole Hesselbjerg nu ud, at han stopper på topplan. Fremover gælder det karrieren som civilingeniør og familiefar.
Læs mere