Startlisterne til Copenhagen Athletics Games er fyldt med danske profiler

Copenhagen Athletics Games (CAG) er det største danske internationale stævne vi har herhjemme, og det er i år ligesom andre år også fyldt med flere interessante danske profiler.

CAG er en del af World Athletics Continental Tour Bronze stævneserien. Det er et prestigefyldt internationalt stævne og der er vigtige OL-point på spil for flere af atleterne.

Stævnet er prioriteret af arrangøren Sparta Atletik & Løb, der har kæmpet for at få det arrangeret under de nuværende omstændigheder. Det er til glæde for flere atleter, herunder især danske atleter. Se nedenfor en række af de profiler vi kommer til at se til CAG.

Udover selve CAG, så arrangeres der også et motionsløb i forlængelse af stævnet. Kl. 21.00 starter Mikkeler Aftenløb (5 km) der slutter med én omgang på Østerbro Stadion.

Program CAG

100m herrer

I disse år er Kristoffer Haris danske rekord på 100m på 10,26 sek. i fare, og der er flere bejlere til at tage den. Flere af disse er til CAG. Mest prominent er nok danske Kojo Musah (Aarhus 1900) der sidste sommer løb 10,29. I år har han en sæsonbedste på 10,34, men han er bestemt ikke den eneste på det niveau. Tazana Kamanga-Dyrbak (Sparta Atletik) kommer med en dugfrisk ny personlig rekord på 10,33 og Frederik Schou-Nielsen (Sparta Atletik) kommer også med en ny personlig rekord på 10,36. Af udenlandske navne kommer der ikke nogle med hurtigere årsbedste end de tre, så det er nok kampen mellem de danske navne der skal afgøre hvem der vinder årets 100m til CAG. Med sejren følger også værdifulde point til World Ranking listen, der har betydning for OL-kvalifikation.

 

100m kvinder

På kvindernes 100m har vi bl.a. et altid imødeset opgør mellem den danske rekordholder Astrid Glenner-Frandsen (Sparta Atletik) og Mathilde U. Kramer (FIF Atletik). Sidstnævnte kommer med den hurtigste sæsonbedste af de to på 11,48 da hun for nyligt satte ny personlig rekord.

 

200m kvinder

På 200m’eren skal man se frem til især Ida Karstoft (Sparta Atletik) der for nyligt var blot 0,03 sekunder fra den danske rekord med et løb i Belgien på 23,39. Det løb hun efter ikke at have løbet en individuel 200 i næsten 21 måneder, hvilket vidner om hendes motivation og engagement gennem denne længere skadesperiode. I feltet er der to internationale løbere med sæsonbedste på så hurtige som 23,33 så der vil være nogle at løbe mod og med for Ida Karstoft. Udover Karstoft er der også Emma Beiter Bomme (Sparta Atletik) der virkelig har haft en gennembrudssæson med flotte præstationer på både 100m og 200m, og nu kommer til stævnet med en personlig rekord på 23,76. Den danske rekordholder på den indendørs distance, Mette Graversgaard (Aarhus 1900) stiller også til start.

 

400m

På herrernes 400m skal vi se Gustav Lundholm Nielsen (Sparta Atletik) der i den grad har udviklet sig i indeværende sæson. Han er for første gang kommet under 47 sekunder, hvilket han gjorde i Finland i sidste uge. Han får dog svær modstand fra international side hvor flere herrer har personlige rekorder under 46 sekunder.

 

1500m herrer

Niveauet på den hjemlige mellem- og langdistancelite har aldrig været højere. Der er en stor bredde i toppen af eliten, og næsten alle disse stiller op. Formstærke Mikael Johnsen (AGF Atletik) er på papiret den bedste dansker pt. med en sæsonbedste på 3.39,55 som han løb i Finland i sidste uge. Sidste år løb han 3.38,69 som er det bedste danske resultat på 1500m i syv sæsoner.

Han får modstand af bl.a. den danske mester på den indendørs distance, Andreas Lindgreen (Sparta Atletik) samt to af de tre danskere der for nyligt løb imponerende flot med 13.40-41 tider på 5000m’eren. Det er Joel Ibler Lillesø (Bagsværd AC) og Mikkel Dahl-Jessen (AGF Atletik).

Fra international side er der løbere med personlgie rekorder omkring de 3.38, så det bliver et spændende løb af følge.

 

5000m kvinder

Et næsten udelukkende dansk felt skal konkurrere i kvindernes 5000m. Her skal vi bl.a. se Laura Valgreen Petersen (Odense Atletik) der dog endnu ikke i år har konkurreret. Det er faktisk ikke blevet til en konkurrence siden september, da Laura har været skadet i længere tid, og først for nyligt er kommet i gang med at løbe igen. Laura fortæller, at hun glæder sig til at komme igang igen. Sidste år imponerende Laura med at forbedre sit niveau på især 5000m og 10.000m. Det blev bl.a. til en 15.21,44 tid på 5000m.

 

3000m forhindring

3000m forhindring er altid en begivenhedsrig disciplin at følge. Over de 3000 skal flere barrierer krydses samtidig med, at tempoet er højt. Set med danske briller glæder vi os meget til at se danske Jakob Dybdal Abrahamsen (Aarhus 1900) der efter en flot 2020 sæson nu har højnet sit niveau til indeværende sæson og for nyligt forbedrede sin personlige rekord på distancen til 8.30,53. Han matches af nogle 8.27-32 min.-løbere så der er god mulighed for en god tid såfremt løbet ikke blive taktisk.

 

110m Hæk

Her ser vi bl.a. den flertallige danske mester, Andreas Martinsen (110m Hæk), der slog sin egen danske rekord til netop CAG nogle år tilbage.

 

100m Hæk

Mette Graversgaard (Aarhus 1900) er altid en fornøjelse at se når hækkene skal passeres. Graversgaard har udviklet sig meget de sidste to foregående sæsoner, og var for nogle uger siden ved at slå sin egen danske rekord på 13,13 da hun løb 13,14. Tættere på kommer det ikke. Udover hende har vi også flere unge danske talenter, heriblandt Klara Loessl og Annika Baun Haldbo (begge Sparta Atletik) der stormer frem i disciplinen for tiden.

 

400m Hæk

På den lange hæk må vi undvære OL-sølvmedaljetager Sara Slott Petersen (Aarhus 1900), der fokuserer på torsdagens Diamond League i Rom. Til gengæld har vi den næste i rækken af danske hækkeløbere på den lange distance. Det er unge klubkammeraten Martha Danneskjold Rasmussen (Aarhus 1900), der i indeværende sæson har forbedret sig markant, og nu ligger og løber omkring 58 sekunder på 400m Hæk. I feltet er der kun én international start, og det er Yanique Haye-Smith (TKS) der med en sæsonbedste på 56,12 kan være interessant at følge for unge Martha.

 

Længdespring herrer

Ved herrernes længdespring skal vi se en af dansk atletiks aktuelle store talenter. Det er unge Sebastian Pedersen (Sparta Atletik) der for nyligt på samme stadion med et spring på 8,01 meter krydsede 8 meter-grænsen. Dog var der desværre for meget vind med 2,1 så resultatet tæller ikke i statistikken. Mon han kan præstere det samme eller bedre kan vi håbe på. Det bliver spændende at følge ham tirsdag aften.

 

Diskoskast kvinder

I kvindernes diskoskast er der næsten lagt op til en dyst mellem Sverige og Danmark. Feltet er fyldt med de tre danskere, Annemarie Hartmann Nielsen (Hvidovre AM), Kathrine Bebe (Sparta Atletik) og Lisa Brix (Sparta Atletik), så fire svenskere og én brite. 

De tre danskere har løftet niveauet for kvindeligt diskoskast over de sidste par år, og de bliver spændende at følge til CAG på hvad der er hjemmebane for Bebe og Brix.

 

Diskoskast herrer

Casper Jørgensen (Sparta Atletik) er eneste dansker i herrernes diskoskast, hvor vi udover ham kan se frem til kast over forhåbentlig de 60 meter som flere af de internationale kaster har som sæsonbedste.

 

Stangspring kvinder

Her er det et felt kun fyldt med danskere. Vi skal her formentlig se en spændende duel med den danske rekordholder, Caroline Bonde Holm (Sparta Atletik) og unge Klara Loessl (Sparta Atletik). De sprang begge i weekenden 4 meter i Sverige. Det var første gang, at Loessl krydsede de 4 meter.

 

Trespring kvinder

Den danske rekordholder i trespring, Janne Nielsen (Aarhus 1900) vender hjem for at konkurrere i Danmark ved CAG. Janne er på et ophold i Paris for at forbedre og udvikle sig sportsligt. Det bliver spændende at se hendee konkurrer på dansk grund igen.

 

Hammerkast kvinder

Ved kvindernes hammerkast har vi danske Katrine Koch Jacobsen (Sparta Atletik) der har haft en fænomenal sæson hvad angår stabilitet og topniveau. Hun kastede imponerende 67,61 meter tidligt på sæsonen og forbedrede den danske rekord. Og siden hen har der været flere kast i 66 meter-klassen. Det er således en disciplin der i Danmark aldrig har haft en bedre kaster som vi er vidne til tirsdag aften. Hun matches af bl.a. svenske Grete Ahlberg der på papiret er omkring én god meter bedre end Katrine.

Seneste nyheder