Bo B. Overgaard bliver Dansk Atletiks nye sekretariatsleder. Her fra DM 2021. Foto: Christian Jørn.

Ny sekretariatsleder er et kendt navn i Dansk Atletik

Dansk Atletiks nye sekretariatsleder, Bo B. Overgaard, kommer med erfaring, stabilitet og strategier, der giver resultater.

Bestyrelsen i Dansk Atletik har med virkning fra 1. august ansat forbundets hidtidige atletik- og elitechef Bo B. Overgaard som ny sekretariatsleder.

Den nye sekretariatsleder kommer med stor erfaring og viden om forbundets kerneopgaver inden for stadion- og konkurrenceatletikken, og hans langsigtede arbejde med eliten har ført til en hidtil uset styrkeposition for dansk eliteatletik. 

Bent Jensen, formand for Dansk Atletik: ”Bo er et stærkt strategisk kort i vores forbundsarbejde. Han ser elitearbejdet som et fælles projekt for hele atletikfamilien, noget vi kan være stolte af sammen, og vi ser frem til, at han kan overføre den tilgang til alle vores strategiområder.

Louise Brasen, næstformand i Dansk Atletik: ”Det har været en vigtig præmis for bestyrelsen, at Bo har solid indsigt i vores kerneopgave inden for stadion- og konkurrenceatletikken. Med denne baggrund har Bo alle muligheder for, at vi i fællesskab får skabt et stærkere fundament for fremtidens atletik ude i vores klubber.

Økonomiske udfordringer og strategiske mål

Bestyrelsen har med ansættelsen af Bo B. Overgaard også lagt vægt på at sætte en person i spidsen for Dansk Atletik med forståelse for og indsigt i forbundets økonomi, som er under genopretning. Desuden skal den nye sekretariatsleder i gang med en ny, fireårig strategiperiode, hvor bestyrelsens har fastlagt en række strategiske mål.

Formand Bent Jensen: ”Økonomien er vigtig, og vi tror, at Bo B. Overgaard kan sikre ro og stabilitet på det område. Desuden lægger i bestyrelsen vægt på et tæt samarbejde mellem den politiske ledelse i forbundet og den administrative ledelse, så vi når vores strategiske mål. Her kommer Bo med sin solide erfaring og viden fra idrætten generelt og atletikmiljøet specifikt til at få en central rolle.

Bo B.Overgaard siger, at han er bådeglad og ydmyg over for sin nye rolle: ”Jeg er klar over, at vi skal finde løsninger til at få sikret vores økonomi fremadrettet i forbundet. Jeg er bevidst om, at vi som forbund skal gøre en positiv forskel for vores klubber og bagland. Vigtigst af alt ser jeg for mig, at vi har en opgave i at få samlet vores interne og eksterne interessenter om et fælles projekt til gavn for atletikkens fremtidige udviklingsmuligheder. Jeg vil uden tvivl lade mig inspirere af den ambitiøse og strategiske tilgang, som vi har arbejdet med i de senere år. Men først og fremmest kommer jeg til at stå for en retning, hvor vi skal have det sjovt med det, vi kaster os over – det skal være sjovt og givende at være en del af atletikken!"

Med udnævnelsen til sekretariatsleder vil Bo B. Overgaard fortsat fungere i rollen som sportschef og være Dansk Atletiks bindeled til Team Danmark.

Det er vigtigt for bestyrelsen at understrege, at vi ikke går på kompromis med ledelsen af vores elitearbejde. Derfor er udnævnelsen af Bo B. Overgaard sket i forståelse med både Team Danmark og elitestaben, som har leveret de fantastiske eliteresultater i de senere år,” siger formand Bent Jensen.

Rikke Rønholt forlader DA’s bestyrelse

Også Rikke Rønholt, der blev valgt til DA’s bestyrelse i 2020, har valgt at skifte visitkortet ud. I juni blev hun indvalgt i DIF’s bestyrelse, og denne store idrætspolitiske opgave har Rikke Rønholt valgt at prioritere, og derfor udtræder hun af DA’s bestyrelse med øjeblikkelig virkning. 

Vi siger tillykke til Rikke med valget og respekterer, at hun brænder så meget for det idrætspolitiske, at hun vil prioritere denne opgave. Bestyrelsen er i fuld gang med rekruttering til bestyrelsen fra løbeklubber og stadionatletikklubber, så vi bliver endnu bedre til at repræsentere de knap 300 medlemsforeninger, som Dansk Atletik består af,” siger Dansk Atletiks formand Bent Jensen.

Seneste nyheder