Fra TrackFit i Herning. Foto: HGF AM

Er din forening endnu ikke kommet med på TrackFit bølgen?

Dansk Atletik og DGI har lavet et samarbejde omkring TrackFit, en træningsform som handler om at bevæge sig og komme i god form. Det er et tilbud der kan ramme en lidt anden målgruppe end vi er vant til, og det skaber muligheder for atletikforeningerne.

TrackFit startede op i Fredensborg for et par år siden, og nu er flere foreninger hoppet med på vognen. Der er også en del foreninger, der har vist interesse og er lige på trapperne med tilbuddet om TrackFit. 

TrackFit tager udgangspunkt i atletikkens effektive og alsidige grundtræning. TrackFit trænes i Danmarks største og fedeste udendørs træningscenter: Atletikstadionet.

Atletikstadion er en helt unik ramme og mulighederne er uanede for at lave fed og alsidig træning. Du er udenfor hele året rundt og får en masse frisk luft, mens du træner. 

Der er flere forskellige målgrupper i TrackFit, og de foreninger der er i gang, har lidt forskellige målgrupper

  • TrackFit er for mænd og kvinder +35 år
  • TrackFit Teens er for piger og drenge, der er teenagere
  • TrackFit Senior er for ældre mænd og kvinder
  • TrackFit Parents er forældrene, der venter på deres børn er til fritidsaktiviteter
  • Back on Track/TrackFit er for tidligere atletikudøvere

 

DAF og DGI lancerer TrackFit instruktøruddannelse d. 23. oktober

De foreninger som har sat TrackFit i gang, eller er lige på trapperne, er inviteret til TrackFit instruktøruddannelse i Nyborg lørdag den 23. oktober fra kl. 09.00 – 12.30. 

Indholdet på uddannelsen er primært praktisk, hvor målet er at fylde instruktørernes ”værktøjskasser” op med nye øvelser og måder at sammensætte en træning på.

Vi vil desuden komme ind på hvordan man differentierer en træning ift. målgrupper, herunder grupper hvor deltagerne har meget forskelligt niveau. Vi kommer ind på progression af øvelser ift. sværhedsgrad og udvikling over tid. Der kommer gode forslag til opvarmning, dynamisk udstræk, styrke med og uden udstyr, makkerøvelser, løbelege mv. Vi håber at I også er klar på at fortælle om og vise nogle af jeres favoritøvelser, så vi kan gøre hinanden klogere på, hvad der fungerer ude i klubberne.

Målgruppen er primært nuværende og potentielle undervisere af TrackFit i Dansk Atletiks foreninger. Tilmeldingsfristen er allerede d. 17. oktober. Så skal I have en instruktør med, så skynd jer at skriv til os.

Uddannelsen er gratis, da den er en del af den opstartshjælp vi tilbyder TrackFit-klubber i år. Vi sørger også for lidt at spise til frokost. 

 

Skal jeres klub have TrackFit?

Kunne din klub have interesse i at starte TrackFit op? Så tag kontakt til os, vi står til rådighed med at hjælpe jer i gang, så flere får mulighed for at komme i gang med at bevæge sig.

 

Seneste nyheder