Fra 2019 hvor Danmarks Sejeste Idrætslærer blev kåret for første gang. Foto: Dansk Skoleidræt.

Skole OL finder Danmarks Sejeste Idrætslærer i 2021

Skole OL hylder igen i år idrætsfaget og idrætslærerne med en pris til den sejeste idrætslærer i Danmark. I år har man sat sig for at finde den lærer, som har formået at genstarte idrætsfaget og har sikret idrætstimer af høj faglig kvalitet. Idrætstimer, som har samlet eleverne, givet dem sved på panden og masser af smil på læben.

Med Danmarks Sejeste Idrætslærer sætter Skole OL fokus på idrætsfaget og på de idrætslærere, som gør en ekstraordinær indsats for at få børn og unge til at opleve glæden ved idræt i skolen. Man ønsker at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Hvilke kriterier vurderes der ud fra?

Prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer 2021 gives til en exceptionel god idrætslærer, der har et stærkt fagligt og didaktisk fundament og som leverer en alsidig og meningsfuld idrætsundervisning, der skaber bevægelsesglæde og giver eleverne lyst til at deltage. Danmarks Sejeste Idrætslærer formår på en og samme tid at skabe fællesskab, færdighed, fairplay og giver alle elever succesoplevelser samt særlige oplevelser med idræt.

Sidste års vinder

Danmarks Sejeste Idrætslærer i 2020 blev Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole i Ikast-Brande. Han vandt prisen, da han efter et helt særligt Corona-år formåede at samle eleverne omkring idrætten og trods de svære forhold levererede en alsidig og meningsfuld idrætsundervisning, som skabte bevægelsesglæde og gav eleverne lyst til at deltage.

”Det er et stort skulderklap som bare indikerer, at jeg valgte rigtigt, da jeg skulle være idrætslærer”, lød det fra Nick, da han fik overrakt prisen.

Sådan findes Danmarks Sejeste Idrætslærer

Både elever, lærere og forældre kan indstille en idrætslærer til prisen. Blandt alle de indstillede udvælger et ekspertpanel fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt tre finalister, som går videre til et finaleheat. Efter at have fulgt de tre finalister tæt, udvælges vinderen af samme ekspertpanel. Danmarks Sejeste Idrætslærer, kåres i februar 2022. Vinderen overrækkes 25.000 kr. til brug på idrætsgrej til skolen. Ydermere vinder Danmarks Sejeste Idrætslærer også adgang til Dansk Skoleidræts spændende kurser for alle idrætslærere på skolen. Dette til en værdi af 7.500 kr. 

Fakta 

Prisen Danmarks sejeste idrætslærer blev lanceret for første gang i 2019.

Prisen lanceres af Skole OL i samarbejde med Dansk Skoleidræt

Seneste nyheder