Nyhed fra Dansk Atletik
Sidst Nordenkampen blev afholdt var i 2020. Foto: Christian Jørn, Dansk Atletik.

Landsholdet til Nordenkampen udtages snart

Der er Nordenkampen i Sverige den 13. februar hvor vi stiller hold sammen med Island. Landsholdet udtages den 6. februar 2022, og resultater opnået siden 1. maj 2021 til 6. februar 2022 tæller med i vurderingen af hvem der skal udgøre landsholdet. Det betyder altså, at vi nu går ind i den sidste uge hvor man kan præstere i forsøget på at blive udtaget til landsholdet til Nordenkampen.

I den kommende uge er der flere spændende ting i kalenderen. Så det bliver altså spændende at se hvordan Nordenkampen holdet er når vi når til udtagelsen ultimo denne uge. Her torsdag har vi Mette Graversgaard i aktion til CZECH INDOOR GALA i Ostrava i Tjekkiet, der er et World Athletics Indoor Tour Silver stævne. Dagen efter tager Graversgaard til MEETING ELITE DE MIRAMAS i Frankrig, der er et World Athletics Indoor Tour Bronze stævne. Så kommer vi til weekenden. Der har bl.a. vi DM Masters Inde, DM Mangekamp Inde, DM Kapgang Inde samt Odense Indoor hen over weekenden. Kigger vi udendørs så afholder Vinterturneringen deres 4. afdeling, der er i København og er et 10 km landevejsløb.

F.eks. til Odense Indoor hos Odense Atletik, så har man set på netop fristen for at præstere resultater til brug for udtagelsen til Nordenkampen da man planlagde det stævne. Man håber at samle flere fra den danske elite, så atleter kan få resultater til både Nordenkampen udtagelsen, men også til DM Inde kvalifikationen forud for DM Inde den 26-27. februar. Formand, Morten Algot Nielsen, udtaler: "Odense ønsker med sin gode centrale placering at samle de bedste atleter fra både øst og vestdanmark og på den måde skabe mulighed for både seværdige opgør og gode resultater til brug ved kvalifikation til DM Inde og Nordenkampen. Odense Indoor havde debut i 2020 og vi regner med at stævnet bliver en årlig tradition. På sigt kunne det være spændende at lave en dansk indendørs grandprix serie sammen med de øvrige foreninger med gode atletikhaller. Det ville både højne den generelle stævnekvalitet og danske atleters interesse for og motivation i indendørssæsonen."

Så vi ser meget frem til at følge med i konkurrenceatletikken den kommende uge. Derudover har vi lidt længere fremme det føromtalte DM Inde 2022 hos Skive AM den 26-27. februar samt DMU Inde 2022 også hos Skive AM den 5-6. marts. Du kan altid holde dig opdateret mht. stævner i Connect.

Seneste nyheder