Ida Karstoft løber her ind i ny dansk rekord på 60m. Foto: Sebastian Sund Frandsen.

DM Inde 2022, dag 1

Ida Karstoft fuldendte 1. dag af DM Inde med dansk rekord på 60m. Et længe ventet DM Inde startede i dag. Dagens højdepunkt var Ida Karstoft der med 7,25 vandt DM guld på 60m, satte ny dansk rekord og klarede kvalifikationskravet til VM Inde i marts.

60m H Mænd

Sebastian Sund Frandsen (Aalborg AM) stillede op til start som forhåndsfavorit og svigtede ikke. Guldet gik til Aaborg-atleten med tiden 8,15, som var kun 1/100-del fra PR sat tidligere i år. Sølv gik til Andreas Christoffersen (Sparta Atletik & Løb) med ny PR 8,24 og bronze til Christian Gundersen (Sparta Atletik & Løb) med tiden 8,46.

Se løbet her.

60m H Kvinder

Her var set frem til en spændende dyst mellem Mette Graversgaard (Aarhus 1900 Atletik & Løb) og Mathilde Heltbech (FIF Atletik), men efter indledende heat måtte Mathilde Heltbech desværre trække sig fra finalen.

I finalen tog Mette guldet med 8,14. Sølv gik til Ida Boe Rasmussen (Greve Atletik) i tiden 8,44 og bronze gik til Emma Beiter Bomme (Sparta Atletik & Motion) i tiden 8,53.

Se løbet her.

Trespring kvinder

Efter et års fravær fra DM inde-sammenhæng vendte Janne Nielsen (Aarhus 1900 Atletik & Løb) tilbage på øverste medaljeskammel. Hun vandt med 13,09 mod sølvmedaljetager Isabell Paprotnys (Aarhus 1900 Atletik & Løb) 12,38. Bronze gik til Kathrine Holst Hahn (FIF Atletik) der sprang 12,20.

Se Jannes spring.

400m Kvinder

På 400m havde Annemarie Nissen (Sparta Atletik & Løb) efter omkring 100 meter slået et komfortabelt hul. Det bevarede hun helt til mål omend Anna Øbakke Lange (Sparta Atletik & Løb) og Amanda Sondrup Henriques (Randers Freja Atletik) fik indhentet en lille smule til slut. I tiden 54,82 tog Annemarie Nissen mesterskabet. Fra start til lige inden slut havde Anna Øbakke Lange indtaget 2. posititionen, men en stærkt slutspurt fra Amanda Sondrup Henriques gjorde, at hun tog sølvet i ny PR med tiden 56,53 og Anna Øbakke Lange måtte nøjes med bronze i tiden 56,73, der også er ny PR til hende.

Se 400m finalen her.

Kuglestød Kvinder

Bedst når det gælder - det kan man vel godt sige om Maria Sløk (Hvidovre AM), som forsvarede sin titel fra sidste indendørs sæson. Med et stød i 2. runde på 14,83 havde hun skabt nok hul mellem hende og konkurrenterne til at tage titlen i overbevisende stil. Sølvet gik til Nickoline Skifter Andersen (Sparta Atletik & Løb) med 14,17 og bronze gik til Katrine Koch Jacobsen (Sparta Atletik & Løb) i ny PR med 14,09 der er første gang Katrine er over de 14 meter.

Se Maria Sløks stød her.

400m Herrer

Alle tre medaljetagere kom her fra Sparta Atletik & Motion. Benjamin Lobo Vedel levede op til sin favorittitel og tog guldet i tiden 46,46. Kort efter kom klub- og træningskammeraten, Gustav Lundholm Nielsen (Sparta Atletik & Løb), ind i ny PR på 47,13 som gav ham sølvet. Bronze tog Luis Maillet (Sparta Atletik & Løb) i tiden 48,94 der er ny PR for ham.

Se løbet her.

1500m Kvinder

På 1500m var der set frem til en forventet dyst mellem Sofia Thøgersen (Sparta Atletik & Løb) og Mathilde Diekema (Aarhus 1900 Atletik & Løb). Mathilde lagde sig i front fra start sådan som hun er kendt for. Med omtrent et par runder tilbage satte Sofia et afgørende ryk ind og tog fronten, og der blev med det samme skabt et hul. Sofia kunne komfortabelt løbe ind til DM guldet i tiden 4.24,33. Sølv gik til Mathilde der præsterede 4.33,24, og bronze tog Siv Bertelsen (AK Heden) i tiden 4.58,47.

Se dele af løbet her.

1500m Mænd

På 1500m lagde Mikael Johnsen sig i front fra start. Der gik dog ikke længe inden den forsvarende mester, Nick R. Jensen (Vejle IF), tog fronten. Nick afviste et enkelt forsøg på at komme i front fra Mikael Johnsen (AGF Atletik) men unge Markus Kirk Kjeldsen (SAK-77) lykkedes lidt efter med dette efter et markant temposkift. Skiftet fik skabt røre i førergruppen på de fem førende, og der blev skiftet placeringer her og der. Inden klokken til sidste omgang ringede lykkedes det Nick på opløbet af generobre frontplaceringen, der kan være så afgørende på en 200m indendørs bane. Mikael Johnsen og Jacob Ilbjerg Stengaard (Odense Atletik) var de eneste der kunne følge Nick, men overhale ham kunne de ikke. Nick tog guldet i 3.51,27. Sølvet gik til Mikael Johnsen i tiden 3.51,42 og bronze gik til Jacob Ilbjerg Stengaard i tiden 3.51,69.

Se dele af løbet her.

Kuglestød Mænd

Kenneth Mertz (FIF Atletik) vandt med sæsonbedste på 16,17. Sølv gik til Christopher Holmbjerg Jensen (Sparta Atletik & Løb) med 15,50 og bronze gik til Matthias Hagen (Hvidovre AM) med 14,60.

Se et af Kenneth Mertz stød her.

Trespring Mænd

Peder Pawel Nielsen (Sparta Atletik & Løb) tilføjede endnu en DM-guld til samling da han vandt mændenes trespring. Der skulle blot ét spring til, da han i 1. runde sprang 15,07. Langt hen i konkurrencen var Peder klart foran konkurrenterne, men i sidste runde var Tórur Mortensen (Aarhus 1900 Atletik & Løb) tæt på at tage titlen da han sprang 14,99. Det gav ham dog sølv og Massin Ait Bouziad (Sparta Atletik & Løb) tog bronze med et spring på 14,31.

Se springet her.

Stangspring Mænd

I stangspring var der drama helt til det sidste. Mikkel Ringsted (KIF) og Nikolaj Grønbech (Sparta Atletik & Løb) fik i den grad underholdt tilskuerne. Mikkel kom op på 5 meter og klarede alle sine resultater i første forsøg og lagde dermed pres på den forsvarende danske mester, Nikolaj Grønbech. Grønbech valgte at stå over på 5,00 og i 3. og sidste forsøg gjorde han det så. Med et spring på 5,05 tog Nikolaj guldet. Mikkel tog sølv og bronze gik til Toke Staub Jørgensen (Odense Atletik), der sprang 4,80.

Se Grønbechs vinderspring her.

60m Kvinder

Ida Karstoft (Sparta Atletik & Løb) var måske en lille favorit til finalen efter at havde tangeret mesterskabsrekorden (7,35) i indledende heats, men med flere favoritter meget tæt på hinanden på årsranglisten skulle det blive spændende. Både Mathilde U. Kramer (FIF Atletik) og Astrid Glenner-Frandsen (Sparta Atletik & Løb) var også kvalificert til finalen. 

Inden vi fik finaleløbet gennemført var der en noget dramatisk optakt. Hele to starter mislykkedes, men ingen blev diskvalificeret. Da startskuddet til det tredje løb lød var der efter de 60m dog ingen tvivl om hvem vinderen var. Ida Karstoft vandt sin første DM titel på 60m, da hun med 7,25 præsterede ny dansk rekord og klarede kvalifikationskravet på 7,30 til VM Inde i marts måned. Den nu forhenværende danske rekordholder, Mathilde U. Kramer, tog sølv i 7,37 og Astrid Glenner-Frandsen tog bronze i 7,40. På 4. pladsen skal nævnes Marie Høgh Larsen (Sparta Atletik & Løb) der slog ny PR og ny dansk U23 rekord med 7,44.

Se finalen her.

60m Mænd

Afbud fra forsvarende mester Kojo Musah gjorde kampen om guldet noget mere åbent. Med PR allerede i indledende meldte Emil Mader Kjær (Skive AM) sig som favorit til førstepladsen, og han skuffede heller ikke. Med 6,67 og ny PR tog Emil DM guldet på hjemmebane, og det var en meget glad Emil der fik vist hvad han kunne. De to løb er de eneste løb Emil har løbet i år.

Sølv og bronze skulle fordeles efter man havde set målfotoet nøje igennem, da det blot var tusindedele der adskilte Tobias Gorgone Larsen (Sparta Atletik & Løb) og Rasmus Thornbjerg Klausen (Sparta Atletik & Løb). Efter lidt tid i stilhed blev spændingen så udløst i hallen. Tobias tog sølvet med 6,82 (.812) og Rasmus tog bronze med 6,82 (.816).

Se finalen her.

Seneste nyheder