Store danske resultater i weekenden
Weekenden og dagene op til weekenden bød på flere spektakulære præstationer fra den nationale topelite. Ida Karstoft viste et imponerende nyt niveau på 60m, diskoskaster Lisa Brix satte dansk rekord og kvalificerede sig til EM ved et spontant stævne i Portugal og Caroline Bonde Holm forbedrede sin danske rekord ikke blot én gang, men hele to gange til samme stævne i Sverige.
LISA BRIX GENEROBER DEN DANSKE REKORD OG KLARER EM KRAV
Kathrine Bebe (Sparta Atletik & Løb) kastede tilbage i 2020 dansk rekord flere gange. Det længste kast blev på 60,43 meter og har således været den danske rekord sidenhen. Lige indtil denne weekend. Spontant besluttede kasterne Lisa Brix og Katrine Koch Jacobsen (begge Sparta Atletik & Løb) kort inden weekenden at tage til de portugisiske vintermesterskaber i Portugal. Denne satsning viste sig at være god. I første kast hang alt sammen for Lisa Brix. Det blev til ny dansk rekord med 61,29 meter. Andet kast blev ikke noteret og tredje kast blev til 58,37 meter. De 61,29 meter er lang over kvalifikationskravet til sommerens EM i München. Her er kravet 60,50.
Det er komplekst at sige hvad der har gjort en forskel siden sidste sæson, men træner Carsten Bomme har et bud: “Sidst på sæsonen 2021 gik Lisa fra non reverse til reverse i afleveringsfasen, hvilket ligger godt til hende, men hun troede ikke rigtig på det tidligere. Hun havde en god træningslejr i januar, så det har set lovende ud. Dette sammen med en fortsat fysisk udvikling.” Brix konkurrerer igen næste gang i Växjö den kommende weekend. Dette bliver så indendørs.
Den danske rekordindehaver i hammerkast, Katrine Koch Jacobsen, havde ved samme stævne en god sæsondebut med 67,97 meter. Hendes egen danske rekord er 71,09A (=Altitude) fra 2021, hvor hun forbedrede den danske rekord flere gange.
CAROLINE BONDE HOLM FORBEDRER DANSK REKORD TO GANGE
Vores bedste kvindelige stangspringer gennem en længere årrække er inde i noget af en slags renæssance om man vil. For 8 år siden spang Caroline Bonde Holm (Sparta Atletik & Motion) 4,43 meter. Det har været den danske rekord indtil sidste weekend, hvor hun slog den med et spring på 4,44 meter. Den rekord skulle så ikke stå i 8 år, men blot i 6 dage. Ved Kalmar Stav- och Längdhoppsgala i Sverige præsterede Bonde Holm at springe først 4,45 meter og efterfølgende 4,50 meter. Det registreres som en forbedring af den danske rekord af to omgange. Ser vi i retning af EM til sommer, så kræver en direkte kvalifikation til det mesterskab et spring på 4,60 meter.
Ved samme stævne sprang Line R. Hyde (Sparta Atletik & Løb) 4,11 meter, Klara S. Loessl (Sparta Atletik & Løb) tangerede sin PR med 4 meter, Nikolaj Graves (Sparta Atletik & Løb) sprang 4,80 meter og så var længdespringer Sebastian Pedersen også i aktion med længste notering som ny dansk årsbedste med 7,76. De vil alle være at finde til den kommende weekends DM.
KARSTOFT VISER NYT NIVEAU PÅ 60M
Ida Karstoft (Sparta Atletik & Løb) har i år vist hvilket højt niveau hun har fået på 200m. Hele tre gange har Karstoft forbedret sin danske rekord, der nu lyder på 23,22 sek. Men på 60m har Ida nu også vist et nyt niveau. Inden torsdag den 17. februar lød hendes PR på 7,63 sek. helt tilbage fra 2018, dvs. et godt stykke fra Mathilde U. Kramers (FIF Atletik & Motion) danske rekord fra i år på 7,31 sek. I torsdags deltog Karstoft så i et mindre stævne i Aarhus kaldet “Vintersprint”. Her løb Karstoft faktisk mod netop Mathilde U. Kramer. Karstoft sejrede i både indledende og det ekstra løb der var oprettet. Tiderne blev flotte 7,33 sek. i indledende heat og 7,32 sek. i det ekstra heat. Den nye personlige rekord var blot 1/100-del fra Kramers danske rekord og 2/100-dele fra VM Inde kvalifikationskravet. Kramer fik 7,35 sek. i indledende heat og 7,34 i det ekstra heat. Derudover var der bl.a. også Klara S. Loessl (Sparta Atletik & Motion) i heatet. Hun slog ny dansk U20 rekord med 7,55 sek. i det ekstra heat.
Det kommende DM Inde bliver således meget spændende på 60m, hvor Kramer, Karstoft og Astrid Glenner-Frandsen (Sparta Atletik & Løb) har løbet sæsonbedste inden for 3/100-dele af hinanden. Kan de mon presse hinanden ned og klare VM Inde kvalifikationskravet på 7,30 sek. hvor kvalifikationsfristen er den 8. marts 2021?
HELTBECH OG GRAVERSGAARD FORTSÆTTER DET HØJE NIVEAU
Mathilde Heltbech (FIF Atletik & Motion) havde lørdag fået start ved Müller Indoor Grand Prix, der er en et Gold stævne under World Athletics Indoor Touren. Denne første start ved et af de helt store internationale stævne hæmmede bestemt ikke Heltbech, der næsten levede op til hendes bedste. Med en tid på 8,12 sek. på 60m Hæk præsterede Heltbech sit 2. bedste resultat på den korte hæk nogensinde, og det rakte til en flot 3. plads. Heltbech er allerede kvalificeret på 60m Hæk til VM Inde i marts måned.
Søndag deltog Heltbechs konkurrente til DM-titlen den kommende weekend, Mette Graversgaard (Aarhus 1900 Atletik & Løb), ved ISTAF Indoor Düsseldorf i Tyskland. Her viste Graversgaard endnu en gang sit høje niveau ved i indledende heat at præstere 8,08 sek. og i finalen at tage en 4. plads med 8,07 sek. Hele seks gange har Graversgaard været under 8,10 sek. i indeværende sæson.
Begge deltager ved den kommende weekends DM.
Seneste nyheder
-
Sæsonrevy #10: Gustav tog endnu et ryk og erobrede rekorden
Et nyt år, en ny forbedring. Sådan har det altid været for Gustav Lundholm Nielsen, og 2024 var ingen undtagelse for 400 meter-løberen, der i juli måned tilmed ramte det store mål ved at erobre den danske rekord.
Læs mere -
Sæsonrevy #9: Gennem tunnelen og ud til lysende "10,14"
Efter lange perioder med skader var der i 2024 endelig lys for enden af tunnelen for Emil Mader Kjær. Skive-sprinteren, der fredag fylder 25, var med på stafetholdet i EM-finalen i Rom, og ikke mindst sluttede han sæsonen af med en formidabel sejr, der lover godt for det nye år.
Læs mere -
God jul og godt nytår!
Dansk Atletik ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere en rigtig god jul og et godt nytår!
Læs mere -
Sæsonrevy #8: Simon løb sig til et 12-tal
To EM-finaler og et vildt rekordløb til DM. Simon Hansens præstationer i 2024-sæsonen var til topkarakter – også selvom OL ikke gik helt som ønsket.
Læs mere