Inden starten på mændenes 3000m.

DM Inde 2022, dag 2

DM Inde 2022 blev afsluttet søndag med gode konkurrencer.

Længdespring Kvinder

I kvinderne længdespring levede Ida Boe Rasmussen (Greve Atletik) op til favoritrollen, da hun med ny PR på 6,24  tog guldet. Det var samtidig ny dansk U23 rekord. Sølv gik til Annette Juma Nielsen (KIF) med 5,93 og bronze gik til Josefine Skifter Andersen (Slagelse Atletik Delta) med 5,89.

3000m Kvinder

Gårdsdagens vinder på 1500m var også favorit på dagens 3000m. Sofia Thøgersen (Sparta Atletik & Løb) satte et meget højt tempo fra start af. Indledningsvis stod hun til at slå ny PR fortsatte hun det tempo hele vejen. Hvad næsten mere imponerende var, at Helene Svane (Aarhus Fremad Atletik) og Mathilde Diekema (Aarhus 1900 Atletik & Løb) fortsatte med Thøgersen i et tempo der var markant bedre end hver deres PR. Først måtte Mathilde dog slippe og sidenhen Helene. Thøgersen løb ind til dobbelt dansk guld denne weekend i tiden 9.17,42. Helene Svane tog sølv med 9.30,42 og Mathilde Diekema tog bronze med 9.39,03. 

3000m Mænd

3000m mænd var nok den af løbene i weekenden der var sværest at forudsige. Mange blev på forhånd vurderet til at kunne lege med om titlen. Den bedste på årsranglisten, unge Joel Ibler Lillesø (Bagsværd AC), satte et højt tempo helt fra start af. Efter nogle runder tog Jacob Simonsen (AGF Atletik) så over. Hen mod slut var det så Mikkel Dahl-Jessen (AGF Atletik) der tog fronten og den holdt han helt ind til mål. Joel og Andreas Lindgreen (Sparta Atletik & Løb) var de to eneste der mod slut kunne følge med i Mikkels tempo, men overhale ham kunne de ikke. Tiderne viste også hvilke niveau der er i dansk langdistanceløb for tiden. Mikkel vandt i 8.02,20. Andreas tog sølv i ny PR med 8.03,01 og Joel tog bronze med 8.04,07.

Højdespring Mænd

Mads Moos Larsen (Aarhus 1900 Atletik & Løb) levede op til favoritrollen. Med et spring på 2,05 sikrede han DM guldet. Sølv gik til Christoffer Åndahl (KIF) med 1,95 og William Winkler (Aarhus 1900 Atletik & Løb) tog bronze med 1,90.

Længdespring Mænd

Her blev det tæt. Det endte med at vise sig, at springene fra 2. runde var de afgørende for toppen af podiet. Sebastian Pedersen (Sparta Atletik & Løb) sprang her 7,66 og Andreas Trajkovski (Hvidovre AM) sprang så tæt på som han kunne med 7,65. Det viste sig at guld og sølv blev fordelt efter disse resultater, da ingen sprang længere. Således blev Sebastian Pedersen dansk mester. 3. pladsen endte med at blive afgjort i sidste runde, hvor Bertram Costa (Sparta Atletik & Løb) sprang 7,17 og tog bronzen.

200m Kvinder

Line Holm Jensen (Aalborg AM) vandt her sit første seniormesterskab med 24,68. Hun var også hurtigst i indledende. Sølv gik til Anna Øbakke Lange (Sparta Atletik & Løb) med ny PR på 24,79. I anden kurve så det ud til, at Anna ville komme først i mål, men en god slutspurt fra Line sikrede hende DM guldet. Bronze gik til Amanda Sondrup Henriques (Randers Freja Atletik) i ny PR med 25,15.

200m Mænd

Rasmus Overgaard Madsen (Randers Freja Atletik) tog også sit første seniormesterskab da han løb 21,52 på 200m. Forsvarende mester, Mikkel Johansson, forsøgte ivrigt at indhente Rasmus på opløbet, men det var ikke nok. Med 21,95 tog han sølvet. Bronze gik til Kasper Andersson (Greve Atletik) med 22,02.

Stangspring Kvinder

Caroline Bonde Holm (Sparta Atletik & Løb) satte med 4,36 ny mesterskabsrekord og tog guldet som forventet. Hvad endnu mere interessant var, at hun valgte at forsøge sig på hvad der kunne blive en ny dansk rekord, da hun bad om at få overliggeren op på 4,51. Især det 2. forsøg var meget tæt på og det gav genlyd i hallen. Desværre lykkedes det ikke. Det er Carolines 10. DM guld. Line R. Hyde (Sparta Atletik & Løb) tog sølv med 4,00 og Klara Skriver Loessl (Sparta Atletik & Løb) tog bronze med 3,80.

800m Kvinder

På kvindernes 800m fik vi en ny dansk årsbedste. Annemarie Nissen (Sparta Atletik & Løb) fulgte det høje tempo Louise Jørgensen (KIF) satte fra start af. Undervejs tog Annemarie fronten, og hun løb ind til DM guldet i ny PR og ny dansk årsbedste med 2.05,54. Louise kom ind til sølv kort efter med 2.10,38. I en tæt kamp om bronze blev det Emma Kiplagat Kondrup (Aarhus 1900 Atletik & Løb) der tog den i tiden 2.13,64

800m Mænd

Her skulle vi se om Nick R. Jensen (Vejle IF) kunne følge op på sit guld på 1500m fra lørdag og tage guld her også og således blive dobbelt dansk mester. Fra start af satte Nicolai Hartling (Sparta Atletik & Løb) tempoet. De første 100m var som næsten altid hurtige, og så blev tempoet derefter sat ned, og vi vidste da, at det nok ville blive et taktisk løb. Christian Abild (Aarhus 1900 Atletik & Løb) gad ikke det langsommere tempo og satte hurtigt farten op i feltet igen. Der gik dog ikke længe inden Elias Shifris (Viborg AM) og Nick Jensen tog fronten og satte spurten ind mod mål. Her viste Nick sit hurtige sluttempo og han vandt DM guldet i 1.55,72. Elias kom ind i 1.56,37 til sølv og bronze tog Markus Kirk Kjeldsen (SAK-77( med 1.56,38.

4x200m Kvinder

På kvindernes 4x200m var tre hold til start: Sparta Atletik & Løb, Aalborg AM og KIF. Her var ikke den store dramatik. Sparta førte fra start til slut. 
Guld gik således til Sparta Atletik & Løb med 1.41,72 (Cecilie Færge - Anna Lange - Nickoline Skifter Andersen - Ida Beiter Bomme)
Sølv gik til Aalborg AM med 1.43,21 (Aranya Kanakalingam - Frederikke Voss Vestergaard - Christine Klitgaard - Line Holm Jensen)
Bronze gik til Københavns IF med 1.50,01 (Annette Juma Nielsen - Mara Venborg - Anne Sofie Huldtoft Olsen - Louise Jørgensen).

4x200m Mænd

Her var der dog lidt drama. Helt ind til indløbet var det usikkert hvem der var forrest, men her fik Luis Maillet (Sparta Atletik & Løb) sneget sig ind foran Nick Ekelund-Arenander (Hvidovre AM). Dog fik Nick indhentet på Luis på opløbet og gav således Jacob Chua Ziska (Hvidovre AM) depechen så han kunne løbe i front akkurat lige foran Christian Gundersen (Sparta Atletik & Løb). Modsvaret fra Gundersen kom dog umiddelbart bagefter da han overhalede Ziska og lavede et forholdsvist stort hul. Mikkel Linnemand Johansson (Hvidovre AM) fik dog lukket det hul på den sidste omgang, og havde endda forspring nok ved målstregen til at lave en lille jubelscene.

Guld gik således til Hvidovre AM med 1.28,60 (Andreas Trajkovski - Nick Ekelund-Arenander - Jacob Chua Ziska - Mikkel Linnemand Johansson). Sølv gik til Sparta Atletik & Løb med 1.28,76 (Gustav Lundholm Nielsen - Luis Maillet - Christian Gundersen - Dánjal Dahl Ljósheim). Bronze gik til Greve Atletik med 1.31,09 (Peter Andersson - Kasper Andersson - Tobias Andersson - Frederik Andersson).

LINKS

Alle resultater fra DM Inde 2022 kan ses på statletik.eu.

Seneste nyheder