Lisa Brix tog første seniormedalje med hjem fra ETC

I weekenden deltog landsholdet ved European Throwing Cup i Portugal, der er en konkurrence kun for landshold og kastere. Vi havde fra Danmark blandt andre Lisa Brix med der kunne blande sig helt i toppen og tog en sølvmedalje med et kast i diskos få centimeter fra hendes egen danske rekord. Det er den første seniormedalje til en dansker ved European Throwing Cup.

European Throwing Cup (ETC) markerede for flere af kasterne den første udendørs konkurrence i år. Dog har enkelte været i aktion inden, bl.a. Lisa Brix (Sparta Atletik) der har sat dansk bedstenotering indendørs i diskos samt dansk rekord og EM kvalifikation med et kast udendørs på 61,29 tilbage den 19. februar faktisk også i Portugal. Det var også Lisa Brix der skulle vise sig at præstere det bedste danske resultat her ved ETC. Med et kast på 61,23 og blot 6 cm fra hendes danske rekord tog Brix sølv i kvindernes diskoskast. Det er 2. gang der kastes over 61 meter af en dansk kvinde i historien.

I diskos havde vi også Kathrine Bebe (Sparta Atletik), der præsterede sin bedste sæsonåbning til dato med 57,21. Det gav en 9. plads. I U23-klassen stillede Annesofie H. Nielsen (Hvidovre AM) op hvor længste kast var på 51,20 der gav en 7. plads. 

En der sidste år vandt medalje ved ETC var den danske rekordholder i hammerkast, Katrine Koch Jacobsen (Sparta Atletik). Hun præsterede en bronze i U23-klassen, og senere på året kunne hun toppe det med en sølvmedalje til EM U23. Således viser det sig typisk, at præsterer man godt til ETC så er der gode muligheder for resten af sæsonen. Niveauet til ETC er sædvanlig rigtig højt og flere fra den europæiske elite deltager. ETC er alt andet lige også den første konkurrence, hvor man typisk ser, at man lige skal i gang og således først opnår de større resultater senere på sæsonen. Kathrine Koch Jacobsen var forholdsvist tæt på i år også at tage en medalje, men nu i seniorklassen. Det længste kast var 69,00 der er ny sæsonbedste, og som gav en 5. plads. 61 cm mere og Katrine havde taget en bronze.

Den eneste personlige rekord i weekenden stod Liv Nedergaard (Sparta Atletik) for, da hun med 60,66 og 60,83 kom over 60-meter grænsen i hammerkast for første gang. Livs PR inden ETC var 57,75 så Liv lagde mere end 3 meter til sin PR. Og det er blot i sæsonens første konkurrence. Liv deltog i U23-klassen og blev nr. 8.

Sidste deltagende landsholdsatlet i U23-klasserne var Sebastian Suurballe (Aarhus 1900 Atletik & Løb) der her deltog for 2. gang på landsholdet. Sebastian tog med et kast på 64,06 9. pladsen i spydkast.

I spydkast havde vi også senior deltagelse. Jakob Slipsager (Sparta Atletik) debuterede på landsholdet, og det gik ham rigtig fint. Med 68,40 og sin bedste serie nogensinde kan han godt være stolt af sin landsholdsdebut. Jakob kom på en 15. plads.

Sidst men ikke mindst havde vi Stefan Lehnert (Hvidovre AM), der stilte op i hammerkast for seniorer. Hans længdste kast på 63,41 var omtrent en halv meter kortere end hans PR fra 2021 på 63,88 så det var bestemt også godkendt. Stefan kom på en 23. plads.

Emil Mikkelsen (Odense Atletik) var også udtaget til ETC men kunne ikke deltage pga. Corona. Corona kom desværre også til at sætte sit præg på staben, hvor personlig træner Michael Bruun Jepsen (Hvidovre AM) desværre måtte i isolation under konkurrencen pga. Corona. 

Det er ikke helt usandsynligt, at der ikke går så lang tid førend vi ser flere af kasterne i aktion. Selvom ETC var i varme omgivelser, så sker det at flere kastere konkurrerer udendørs i Danmark i disse måneder. Bl.a. så vi i 2021 Katrine Koch Jacobsen sætte ny dansk rekord den 22. marts i København med kast i en sneklædt kastegård i Fælledparken.

Vi glæder os til at følge kasterne resten af sæsonen og takker dem og deres teams for deres indsats på landsholdet til ETC.

RESULTATER

LINK til resultater.

  • 🥈 Lisa Brix Pedersen / Diskos / 61,23 2. plads (DR+PR+SB 61,29)
  • Kathrine Bebe / Diskos / 57,21 9. plads (PR 60,43 2020)
  • Katrine Koch Jacobsen / Hammer / 69,00 5. plads (PR+DR 71,09A + SB 67,97)
  • Stefan Lehnert / Hammer / 63,41 23. plads (PR 63,88 2021)
  • Jakob Slipsager / Spyd / 68,40 15. plads (PR 69,73 2021)
  • Annesofie H. Nielsen / Diskos (U23) / 51,20 7. plads (PR 56,69 2021)
  • ⚡️ Liv Nedergaard / Hammer (U23) / 60,83 8. plads (PR 57,75 2021)
  • Sebastian Suurballe / Spyd (U23) / 64,06 9. plads (PR 67,75 2021)
  • Emil Mikkelsen / Diskos / Afbud (pga. Corona)

Seneste nyheder