Benjamin Lobo Vedel i semifinalen. Foto: DECA Text&Bild

VM dag 1: Benjamin Lobo Vedel videre til finalen på 400m

På førstedagen af VM havde vi tre ud af de udtagne fem danskere i aktion. Ida Karstoft og Benjamin Lobo Vedel løb sig i indledende heats videre til semifinalen på hhv. 60m og 400m. Benjamin Lobo Vedel tog den så endnu videre da han med et klogt disponeret løb kvalificerede sig til finalen der løbes lørdag aften kl. 20.15.

Dansk Atletik Elitechef, Bo B. Overgaard, udtrykker følgende om førstedagen.

Jeg må bare sige, at det har været en fantastisk 1. dag til VM Inde for vores danske hold. Benjamin, Ida og Joel har i dag vist, at de ikke er tilfredse med bare at være kvalificeret til mesterskabet. De går efter at komme så langt som muligt. Joel Løb løb sin chance, Ida kom i semifinalen og vi har en finale at se frem til for Benjamins vedkommende. Det slutter ikke her … vi vil videre!

Ida Karstoft viste niveau på den helt store scene

Ida Karstoft (Sparta Atletik & Løb) var den første dansker i aktion. Det var på 60m. I et noget nervepirrende forløb klarede hun at kvalificere sig til semifinalen senere på dagen. Ida var i 2. heat ud af 6 heats og løb her den 4. hurtigste tid på 7,29. Hun ventede hele fire heats og over 30 minutter på at få bekræftet om hun var med videre på tid eller ej. Da 6. heat var løbet stod det klart - Ida var videre til semifinalen. I semifinalen senere på dagen præsterede Ida endnu en stabil hurtig tid med 7,30. VM stoppede her for Idas vedkommende. Ida har mestendels været anset som en rigtig god 200m løber, men har denne indendørs sæson virkelig vist hvad hun kan på den helt korte sprint, 60m. Udover at have de hurtige tider over sæsonen har hun nu også vist, at hun kan præstere individuelt på den helt store scene ved at levere to stabile løb. Ida siger selv, at hendes opskridt på successen er, at hun har holdt sig skadesfri. Se Idas 2022 sæson her:

Lobo Vedel videre til finalen

Benjamin Lobo Vedel (Sparta Atletik & Løb) har haft noget af en comeback sæson kan man godt sige. To danske rekorder er det blevet til på 400m. Og nu stod Benjamin så her på den helt store scene som er det han vil. Benjamin vil deltage i de helt store mesterskaber og gøre sig gældende. Og det må man sige, at viste fredag til VM ved at komme i finalen.

I indledende heat kom Benjamin ud som nr. 2 efter indløbet. Denne position holdt han hele vejen til mål og sikrede sig dermed en direkte kvalifikation til semifinalen. Den blev afviklet senere på dagen. Her kom Benjamin ud som nr. 4 efter indløbet, hvor det ville være at foretrække at være lidt længere fremme. Men det håndterede Benjamin rigtig fint ved et klogt taktisk løb. Efter så småt at prøve at overhale i sidste kurve trak Benjamin sig lidt og løb ikke et så stort sving som han kunne skulle han have forsøgt at overhale mere. Han holdt sig i bane 2 indtil udgangen af svinget hvor han virkelig begyndte at hale mere ind på de andre. En 10 meter før mål får han løbet sig op på siden af den amerikanske løber Marqueze Washington og får akkurat før mål nået at komme foran og tog således 2. pladsen.

Benjamin har siden 2019 haft nogle hårde år, men har fortsæt kæmpet og den vedholdenhed betaler sig nu.

Finalen løbes lørdag aften kl. 20.15. Benjamin har her fået bane 3.

Joel Ibler Lillesø på 3000m

På 3000m havde vi 18-årige Joel Ibler Lillesø (Bagsværd AC). Joel har imponeret også denne sæson. Han slog bl.a. den tid som Jakob Ingebrigtsen fra Norge havde sat som U20 rekord på 3000m da han kvalificerede sig til VM Inde med 7.48,34. Bare det at komme med til et VM som 18-årig er meget imponerende, og det allervigtigste er at lære og udvikle sig til sådanne et mesterskab. Joel har en stor fremtid foran sig udvikler han sig fortsæt.

Joel løb i det første heat. De første 1000m blev passeret i 2.38,23. 2000m blev passeret i 5.15,41. Til slut måtte Joel desværre hoppe af og kom ind på en 10. plads i tiden 8.00,07. Vi glæder os meget til at følge Joel i de kommende år.