Fra 400m finalen på opløbet. Benjamin Lobo Vedel sluttede som nr. 4. Foto: DECA Text&Bild.

VM dag 2: Lobo Vedel nr. 4 i finalen med ny dansk rekord

Lørdagen bød på to avancementer til semifinalerne for vores to hækkeløbere, hvor de begge levede op til deres bedste. I finalen på 400m imponerede Benjamin Lobo Vedel med ny dansk rekord på 45,67 og en 4. plads.

Det bedste man kan gøre ved et mesterskab er at løbe op til sit personlige bedste, navnlig sin personlige rekord. Det gjorde 2 ud af 3 atleter i dag, og den tredje atlet var blot 1/100-del fra sin personlige rekord. Så alt i alt en rigtig god dag for dansk atletik. Det har været "et unikt VM set med danske øjne" siger elitechef, Bo B. Overgaard.

60m Hæk - Mette Graversgaard og Mathilde Heltbech levede op til deres bedste

Både Mette Graversgaard (Aarhus 1900 Atletik & Løb) og Mathilde Heltbech (FIF Atletik) gik i dag videre fra indledende heats til semifinalen. Mathilde Heltbech var i første heat ud af 6 heats. Hun blev her nr. 4 i en ny personlig rekord på 8,07. De tre første i heatet kvalificerede sig direkte til finalen og de næste 6 hurtigste på tid på tværs af heatene ville også gå videre. Så Heltbech skulle vente til de næste 5 heats var gennemført, så efter ca. 50 minutter ville hun vide om hun var videre. En 8,07 tid havde i andre heats givet direkte avancement, men sådan er det til mesterskaber. Efter de seks heats var løbet kunne vi se, at Heltbech gik videre som den næsthurtigste på tid.

I Heat 2 gjorde Mette Graversgaard det simpelt. Hun tog 1. pladsen med en tid på 8,08 og gik direkte videre til semifinalerne.

Senere på dagen var der semifinaler. Her løb Heltbech i Heat 1 8,09, så to af hendes tre hurtigste tider løb hun ved dette VM, der har været hendes første globale mesterskab. Det hav en 6. plads. Det er meget flot at levere sit højeste niveau til sit første større mesterskab.

I Heat 3 leverede Mette Graversgaard sit næstbedste resultat nogensinde på 60m Hæk da hun præsterede 8,03 der er blot 1/100-del fra hendes egen danske rekord på 8,02. Det blev til 4. plads i det heat og blot 3/100-dele fra avancement til finalen.

Lobo Vedel nr. 4 i VM finalen i ny dansk rekord

At stå i en VM finale er hvad Benjamin Lobo Vedel stræber efter. Han havde skabt de bedste forudsætninger for et godt resultat til dette VM. Nu skulle der kæmpes om de meget interessant placeringer. Den tildelte bane 3 var dog ikke helt optimal, men Benjamin ville være med fremme.

Fra bane 3 løb Lobo Vedel ind til 4. position efter indløbet. Denne position holdt han hele vejen til mål og blev således nr. 4 til VM. Der blev i finalen leveret et meget højt niveau, hvor Lobo Vedel var med fremme i den gruppe der kæmpede om medaljer. Mesterskabet blev vundet i 45,00 og ny mesterskabsrekord af Jereem Richard (TTO). Sølv gik til Trevor Bassitt (USA) i ny personlig rekord med 45,05. Bronze gik til svenske Carl Bengtström (SWE) med ny svensk rekord på 45,33. Og så tog kom Benjamin Lobo Vedel ind med en markant ny dansk rekord på 45,67. Det er en meget stor forbedring fra hans danske rekord på 45,94 fra tidligere i år.

Lobo Vedel sætter sine egne ord på oplevelsen med at blive nr. 4 til VM:

"Lige efter løbet står jeg med en meget ambivalent følelse. Jeg kunne se 3. pladsen lige foran mig, men jeg havde ikke det ekstra skud i bøssen til at tage den. Det var skuffende og jeg tænkte ikke så meget over den tid der lige var blevet løbet. Det er først når jeg får sat mig ned til dopingkontrol, at jeg begynder at se alle positiverne. Det er mit comeback år efter nogle af de hårdeste år fysisk og mentalt. Jeg har været vedholdende og fortsat selvom jeg ingen resultater har fået, og jeg har set den tro, som folk har haft i mig og mit talent forsvinde. Endelig endelig endelig står jeg her. Jeg er med helt fremme og jeg kan mærke der er noget der rumler nu. Troen er tilbage, og jeg kommer ikke til at holde mig tilbage længere. Jeg er vanvittig glad for at være tilbage på topniveau, og jeg er kun lige startet. Mine øjne er rettet mod VM og EM!"

"Unikt VM set med danske øjne" - Elitechefen

Elitechef, Bo B. Overgaard, sætter nogle ord på VM set med danske øjne:

Endnu engang en fantastisk dag til VM Inde med to semifinaler til Mette og Mathilde på 60m Hæk og en 4. plads med dansk rekord til Benjamin på 400m. Flot, flot indsats og ros til atleterne såvel som til hele staben i Beograd!

I det hele taget har det været et helt unikt VM Inde set med danske øjne. Ét er at vi denne gang har været repræsenteret med hele 5 atleter. Noget andet er, at vores atleter har haft den helt rette vilje, selvtillid og klogskab til ikke bare at ville lade sig nøje med at være kvalificeret. Vi SKAL have ambitioner om at række ud efter finalerne, når vi er afsted til mesterskaber. Og når mulighederne er der, skal vores atleter også række ud efter medaljerne, som det var tilfældet med Benjamin i dag. Tak til Joel, Ida, Mathilde, Mette og Benjamin for en markant og fornem indsats hele vejen rundt. Det her lover godt for vores kommende VM i Oregon og EM i München. Det er ikke slut det her ... vi vil videre!