10.000m på Skovdalen Atletikstadion. Foto: Christian Jørn Hansen

DM dag 1, fire danske mestre kåret

Fire danske mestre blev fundet på 1. dagen af DM i Aalborg. Fredag var der 10.000m på Skovdalen Atletikstadion og længdespring på Honnørkajen. På 10.000m blev de danske mestre Abdi Ulad (Hvidovre AM) og Karen Ehrenreich (Aarhus 1900 Atletik & Løb) i hhv. 29:59.41 og 36:40.24. I længdespring blev de danske mestre Kasper Larsen (Aarhus 1900 Atletik & Løb) og Ida Beiter Bomme (Sparta Atletik & Løb) med hhv. spring på 7.31 og 5.87.

Vi har gået og ventet på det i lang tid, og nu oprandt DM og DM-Ugen endelig. Og 1. dagen af atletikkens DM skuffede ikke. Med god opbakning ved både Honnørkajen og på Skovdalen Atletikstadion var rammerne gode for denne første ud af tre dage. Vejrmæssigt var rammerne flotte, men udfordrende. På Honnørkajen oplevede længdespringerne en sjælden østenvind, der gav springerne modvind. Mest voldsomt var det under kvindernes konkurrence, hvor den kraftigste vind der blev målt var -4.9 i 1. runde. Vinden aftog lidt men ikke meget under herrernes konkurrence. På Skovdalen Atletikstadion var der varme forhold, da løbere skulle rundt 25 omgange på stadion på 10.000m. Dog blev mere og mere af stadion i løbet af aftenen dækket i skygge.

LÆNGDESPRING KVINDER

Hos kvinderne skulle den danske mester findes i første runde. Ida Beiter Bomme (Sparta Atletik & Løb) sprang her 5.87 (-2.5) og sikrede sig sit første guld i længdespring. Tættest på en udfordring kom forsvarende mester, Annette Juma Nielsen (Københavns IF), da hun i 4. runde sprang 5.86 (-1.9), altså blot 1 cm fra Ida. Efter første runde lå Josefine Skifter Andersen (Slagelse Atletik DELTA) på 2. pladsen med et spring på 5.61 (-2.7), men det fik førnævnte Annette Juma Nielsen forrykket i 2. runde med et spring på 5.67 (-1.6). Det lykkedes ikke Josefine Skifter Andersen at forbedre sine 5.61, og i lang tid lignede det, at hun skulle tage bronze. Men det ændrede Mathilde Zeuthen Pedersen (Københavns IF) på, da hun i sidste og 6. runde sprang 5.72 (-1.9) og tog bronzen. Det skal lige nævnes, at Ida Beiter Bomme udover at springe 5.87 i 1. runde også sprang samme længde i 3. runde. 

LÆNGDESPRING HERRER

Hos herrernes længdespring fik vi en noget overraskende vinder. Sebastian Pedersen (Sparta Atletik & Løb) er både forsvarende mester og topper årsranglisten. Men han trak sig ikke sejrsrigt ud til årets DM i længdespring. Det gjorde derimod Kasper Larsen (Aarhus 1900 Atletik & Løb). Kasper Larsen har pga. en skade i foden ikke sprunget siden februar. Han var endda heller ikke helt klart til dagens konkurrence, og vidste at foden højst sandsynligt maksimalt kun havde to spring i sig. Men mere skulle der heller ikke til. I 2. runde sprang Kasper Larsen 7.31 (-1.7), der endte med at være vinderspringet. Nærmest kom førnævnte Sebastian Pedersen med 7.23 (-3.4) i 5. runde. 3. pladsen tog Benjamin Gabrielsen (Sparta Atletik & Løb) i sidste runde med et spring på 7.00. Indtil da så det ud til, at Bertram Costa (Sparta Atletik & Løb) ville tage bronzen med et spring på 6.99 i 3. runde, men blot 1 cm udgjorde forskellen på 3. og 4. pladsen i sidste ende. 

10.000M KVINDER

Hos kvinderne bremsede det 8 kvinder store felt næsten op allerede efter 100m. Flere lurede på hvem der ville tage føringen. Det tempo ville forhåndsfavorit, Karen Ehrenreich, ikke tage til takke med. Så hun overhalede hurtigt gruppen, og drog ud på hvad der endte med at blive 25 omgange stort set alene, dog akkompagneret af selskab fra de par gange hun overhalte det resterende felt. Man kunne godt se, at der i resten af feltet var en spænding omkring hvem der ville tage teten og gå efter de tog andre podieplaceringer, der vel nok var det der var at kæmpe om efter Karen Ehrenreich forlod gruppen efter starten. Flere førte i feltet, og relativt langt henne var gruppen fortsat samlet. Men så skete der noget. Da Karen Ehrenreich overhalede feltet for 2. gang valgte Camilla Balle Bech (Sparta Atletik & Løb) at gå med. Og hun gik ikke blot med. Hun satte tempoet op og overhalede Karen. Det skabte et større hul ned til det felt, der som følge af det udbruddet nu var splittet lidt op. Både Karen og Camilla holdt deres positioner ind til mål. 2. og 3. pladsen blev først afgjort på opløbsstrækningen, hvor Camilla Prisak Pedersen (Sparta Atletik & Løb) løb fra klubkammeraten, Camilla Sofie Linander (Sparta Atletik & Løb).

10.000M HERRER

Hos herrerne blev det en forventet dyst om guldet mellem de tre herrer, Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM), Jacob Sommer Simonsen (AGF Atletik) og Rune Bækgaard (AGF Atletik). Abdi havde på forhånd efterspurgt en pacer, men dette var ikke lykkedes at få sat i stand. Men hurtigt ville han løbe. Og det kom Abdi også til. Godt inde i løbet satte Abdi tempoet op og fik skabt sig et hul til Jacob Sommer Simonsen og Rune Bækgaard. Det hul holdt Abdi helt til mål, og han blev dermed dansk mester. Jacob Simonsen fik derfor ikke forsvaret sit danske mesterskab fra sidste år. Men en 2. plads blev det til i en spurt Simonsen klart vandt over Rune Bækgaard på sidste omgang.

LØRDAGENS PROGRAM 25. JUNI

Nu ser vi frem mod lørdagen, hvor der skal kåres 16 danske mestre. Af danske rekordholdere skal vi se Thea Jensen (Hvidovre AM) kl. 15:00 i kuglestød, Mette Graversgaard (Aarhus 1900 Atletik & Løb) kl. 15:15 på 100m Hæk, Katrine Koch Jacobsen (Sparta Atletik & Løb) kl. 16:40 i hammerkast, Ida Karstoft (Sparta Atletik & Løb) kl. 15:58 (og evt. finale kl. 17:45) på 100m og så Kojo Musah (Aarhus 1900 Atletik & Løb) kl. 16:30 (og evt. finale kl. 17:50) på 100m.

Seneste nyheder