Ændring til resultatformidling

Fra starten af august behandler Statletik kun resultater sendt i et bestemt format.

For at statistikføring skal kunne fungere, er det afgørende at resultater er noteret fuldstændigt korrekt og atleter bag resultater kan identificeres. I lidt over to år har Statletik testet forskellige formater for resultatformidling og bygget forbindelser til eksisterende resultatprogrammer. Fra og med den 1. august 2022 kommer der nogle ændringer til området.

Fra baneatletik accepteres fremover resultater sendt ind via følgende programmer:

  • Roster
  • iMars (den nyeste version af Mars)
  • Sportstiming (atletikversionen)


Dette betyder, at resultater noteret med et program der hedder Mangekamp (alle versioner) og så kaldt gammel Mars (alle andre versioner af Mars end iMars) ikke længere modtages. Udelukkelsen skyldes, at disse programmer ikke længere opdateres af deres udviklere og kan derfor ikke håndtere ændringer fx i disciplinprogrammet.

Også muligheden for at sende resultater ind i andre formater, såsom excel og word, bliver udelukket. Tests på området har vist at det ikke er muligt at standardisere oplysninger på disse formater til den nødvendige grad af præcision for at statistik kunne føres korrekt. Stævnearrangører, som allerede har sendt ind resultater i ovennævnte, ikke længere understøttede formater, bedes kontakte resultater@dansk-atletik.dk med henblik på aftale om omskrivning af resultater til kompatibelt format.

For landevejsløb gælder i princip de samme regler som for baneatletikken. Statletik har etableret en forbindelse til Sportstiming og Ultimate, og brugere af disse programmer skal sende en så kaldt API-nøgle til resultater@dansk-atletik.dk for at få resultaterne behandlet. Brugere af andre resultatprogrammer bedes venligst kontakte resultater@dansk-atletik.dk for at tjekke kompatibilitet af programmet.

Rammerne omkring godkendelse af resultater forbliver de samme

De generelle rammer for godkendelse af resultater bliver ikke ændret. For at resultater overhovedet kan godkendes, skal de være noteret korrekt på resultatprogrammet og stævnet skal være til at finde i den officielle kalender (Connect). For landevejsløb skal ruten desuden være opmålt. Begge type stævner naturligvis være arrangeret ifølge gældende konkurrenceregler.

Alle resultater skal sendes ind til resultater@dansk-atletik.dk umiddelbart efter endt konkurrence. For resultater, som overføres direkte fra stævnesoftware (fx Roster), skal arrangøren som minimum sende en mail med en besked om, at stævnet er blevet afholdt og hvor man kan forvente at modtage resultater fra. Uden denne besked er det ikke muligt for Statletik at spørge efter eventuelle manglende resultater.

Ved spørgsmål eller tvivl kontakt resultater@dansk-atletik.dk (fra og med den 15. august).

Links:
Statletik
Connect (kalender)
Vejledning til oprettelse af stævner i Connect
Opmåling af rute (landevej)
Internationale konkurrenceregler

Seneste nyheder