Fra venstre: Frederik Schou-Nielsen (Sparta Atletik & Løb), Simon Hansen (Aarhus 1900 Atletik & Løb), Tazana Kamanga-Dyrbak (Sparta Atletik & Løb) og Kojo Musah (Aarhus 1900 Atletik & Løb). Foto: Mikkel Larsen

Danske stafetherrer tildelt bronze ved World Relays 2021

Det er ikke hver dag, at Dansk Atletik vinder en international seniormedalje - ikke desto mindre var det hvad vi tirsdag kunne overrække til Simon Hansen, Tazana Kamanga-Dyrbak, Kojo Musah og Frederik Schou-Nielsen under et surprise-arrangement på den danske VM pre-camp i San Fransisco forud for VM den 15-24. juli.

I foråret 2021 brød de danske stafetherrer for alvor igennem, da de ved World Relays i polske Silesia løb sig til en finaleplads og kvalifikation til både OL og VM. Udover finalekvalifikationen, så løb holdet sig til en 4. plads på dagen. Rygtet gik dog hurtigt, at Sydafrika måske ville miste deres medalje på grund af dopingfund hos en af løberne, og efter en længere proces, blev Dansk Atletik for ikke lang tid siden officielt underrettet om, at Danmark har avanceret til en podieplads.

Desværre blev de fire herrer snydt for at stå på podiet i Polen, men der skal ikke ædelægge glæden ved de historiske medaljer til Dansk Atletik. Efter en større international medaljeomfordeling, nåede medaljerne, som i første omgang var uddelt til Japan, for ikke lang tid siden til Danmark - og nu altså videre til USA. Omgivet af landsholdkammerater blev medaljerne tirsdag overrakt ved en lille intern ceremoni, og de danske udøvere kan dermed tage en gigantisk selvtillidsboost - sammen med medaljerne - med i kufferten, når de tager til VM i Eugene, Oregon.

Kæmpe stort tillykke til drengene og hele dansk atletik. En unik præstation, og en historisk stafetmedalje til Dansk Atletik.