Ny bestyrelse valgt

Søndag den 3. juli 2022 blev der afholdt ekstraordinært årsmøde. Her blev alle opstillede kandidater til en ny bestyrelse valgt.

Dansk Atletiks bestyrelse består nu af:

  • Christina Schnohr, Københavns IF (formand)
  • Simone Frandsen, Holte IF (næstformand)
  • Thomas Vang Christensen, FIF Hillerød (økonomiansvarlig)
  • Jesper Faurschou, Herning LK
  • Søren Speich Sørensen, Københavns IF
  • Claus Clausen, Viking Rønne
  • Anders Urup Colstrup, Haderslev IF
  • Lars Werge, Gentofte AK
  • Nicolai Hartling, Sparta Atletik & Løb

Deltag i bestyrelsesformands nye initiativ 'kontortid'

På årsmødet blev præsenteret et nyt initiativ fra bestyrelsen. Bstyrelsesformanden inviterer til virtuelle møder hver 14. dag, der vil blive brugt som en slags virtuel kontortid. Her kan man stille spørgsmål til formanden. Invitationen og link til disse møder kan ses her (følg link). Det er søndag hver 14. dag kl. 20-21, startende den 31. juli 2022. Alle atletikinteresserede er velkomne.

Hvem er den nye formand?

Den nye bestyrelsesformand, Christina Schnohr, var næstformand i DAF fra 2007-2012. Christina startede som barn sin atletikkarriere i KIF, hvor hun stadig har klubrekorder for piger 13 år på 80m i tiden 10.36 sek. samt klubrekord for piger 14 år i 7-kamp med 5543 point. Sidenhen har Christina været medlem af Frederiksberg IF, Aarhus 1900 samt Sparta, men eftersom hun har været medlem af KIF siden 2016 i forbindelse med, at hun har været involveret i arbejde omkring Eremitageløbet, er hun nu tilbage og repræsenterer KIF. Hun har 36 danske seniormesterskaber på CV’et, ligesom hun har deltaget ved både EM og VM indendørs.

Christina glæder sig til komme i gang med arbejdet i Dansk Atletiks bestyrelse: ”Jeg glæder mig til at stå i spidsen for en videreudvikling af DAF. Et grundlæggende faktum er, at medlemstallene i klubberne og deltagertallene i motionsløb jo har været nedadgående. Løsningen er at øge tilgangene til klubberne især ved at udnytte den fællesskabsfølelse, der bliver skabt omkring løb. Det kan godt være, at mange falder fra i 14-15-års alderen, men derfor er det nærliggende at arbejde for, at alle danske 5-12-årige dyrker atletik”.

Christina fortsætter med ild i øjnene: ”Jeg glæder mig over de mange flotte resultater, der opnås nationalt og internationalt for tiden, men også at vi jo så 91.000 danskere dyrke atletik, da de deltog i Royal Run den 6. juni. Kongefamilien står på mange måder i spidsen for en folkesundhedskampagne, som vi oplagt kan følge op på. Desuden vil jeg personligt advokere for, at den nye bestyrelse vil fokusere på børne- og ungeatletikken, der har været forsømt i nogle år. Jeg oplever heldigvis, at der er mange dedikerede kræfter i hele atletik Danmark, som arbejder ufortrødent med børne- og ungeatletikken. Dem ønsker jeg at invitere med rundt om bordet, så politikken på området inkluderer eksperterne, der dagligt arbejder med ungdommen.”

Som ny formand for Dansk Atletiks bestyrelse vil Christina først og fremmest sikre et godt arbejdsmiljø i bestyrelsen samt hos de ansatte på kontoret i Brøndby: ”Jeg vil stå i spidsen for en bestyrelse, der først og fremmest fremstår med åbenhed, fordi jeg tror på, at det fremmer troværdigheden, uanset om man træffer beslutninger, som er i modstrid med alles interesser. Vi er en gruppe på 9 meget handlekraftige personer, som alle sammen har et stort drive på at ”give igen” til atletikken, fordi atletikken for os hver især har givet os så meget i vores liv”.

Christina kommenterer på den økonomiske situation i forbundet: ”Økonomien er et vigtigt spørgsmål, og dét skal den nye bestyrelse få styr på som det allerførste. Valget som økonomiansvarlig er faldet på advokat (H) Thomas Vang Christensen, der har 25 års erfaring som advokat og rådgiver for bestyrelser. Ud over ham er både Simone, Søren, Jesper og Nicolai simpelthen uddannet i økonomi, så det at jeg har haft ½ års økonomi og ½ års sundhedsøkonomi giver mig nok bare den nødvendige baggrund til at følge med i, hvad de andre dykker ned i – og finder frem til som en ny god model at arbejde med. Sammen med Michael (sekretariatsleder) vil jeg nemlig gerne stå for, at vi finder en måde at følge – og formidle regnskaberne til klubberne – så ALLE kan følge med. Det synes jeg personligt har manglet, også dengang jeg sad som næstformand. Det bedste er, at jeg har 100% tiltro til, at vi vil løse den opgave, så vi sammen kan sikre dansk atletiks økonomi fremover OG sikre at alle klubber kan følge med i arbejdet. Vi starter dét arbejde som noget af det første og vil præsentere noget konkret til det ordinære årsmøde i oktober.”

Seneste nyheder