Ida Karstoft tog en bronzemedalje på 200m ved det netop overståede EM. Foto: DECA Text&Bild.

Evaluering af EM 2022

Europamesterskaberne i atletik 2022 i München blev et flot EM for Dansk Atletik.

Med en flot bronzemedalje til Ida Karstoft på 200 meter som kronen på værket, efterfulgt af yderligere 4 fornemme finaler til Caroline Bonde Holm - nr. 4 i stangspring, Mette Graversgaard - nr. 6 på 100 m hæk, Lisa Brix Pedersen - nr. 10 i diskoskast og Katrine Koch Jakobsen – nr. 10 i hammerkast, samt yderligere 3 semifinaler til Benjamin Lobo Vedel, Gustav Lundholm Nielsen og Simon Hansen, leverede Dansk Atletik en række flotte resultater som vi er både stolte af, tilfredse med og meget glade for. 

Dette indtryk forstærkes yderligere med en klar oplevelse af, at alle 28 atleter i den grad har kæmpet og givet sig fuldt ud, flot bakket op af staben bestående af trænere, behandlere og team leader.

Målsætningen i samarbejdsaftalen med Team Danmark om den fælles elitesatsning, blev indfriet på fornem vis.

Ser vi på den ”erfaringsmæssige / normale” fordeling af præstationer ved sådanne mesterskaber, som i udgangspunktet er, at en 1/3 plejer af præstere over niveau, en 1/3 på niveau og en 1/3 under niveau, ja så ser vi ved dette EM en fordeling med hele 11 præstationer over niveau, 7 præstationer på forventet niveau og 7 præstationer, der ikke helt lever op til forventningerne, men som alle fik værdifuld mesterskabserfaring til deres mesterskabsdeltagelse i de kommende år.

Også resultatmålene i Strategiaftalen med DIF (Spor 4- Elite og talent) blev opfyldt på fornem vis.

At Dansk Atletik stillede med et hold på 28 atleter var allerede en succes inden EM, nogle vil måske her fremhæve de 2 stafethold, og det er også rigtigt, at vi som lille atletiknation på fornem vis har formået at kvalificere stafethold på 4 x 100 meter for både kvinder og mænd, og her er det så vigtigt at fremhæve, at vi havde hele 23 individuelle starter ved dette EM, og dermed også i det perspektiv opfylder resultatmålene.

Det samlede billede af den danske indsats ved EM 2022 lover godt for de kommende år, og vi noterer os også med glæde, at dette synspunkt deles af både Team Danmark og pressen.

Michael Hauerbach Sørensen
Sekretariatsleder, Dansk Atletik

Seneste nyheder