Mindeord: Anna Lange

Vi har modtaget følgende mindeord fra Per Egge Rasmussen, Randers Freja Atletik & Motion.

En af atletikkens store ildsjæle er ikke mere. Anna Lange døde 11. oktober 2022 pludselig i hjemmet i Randers 89 år gammel. Vi var ellers i atletikklubben begyndt at forberede en overraskelse på Annas 90 års fødselsdag den 4. maj 2023, men sådan skulle det ikke være.

Anna var i atletikkredse mest kendt for sammen med manden Carl Emil Lange at have stiftet Randers Real Atletik i 1969. Ægteparret var i mange år Randers Real, og vi nåede et fantastisk 40 års jubilæum inden sammenlægning med Randers Freja Atletik i 2011.

Jeg har kendt Anna siden jeg startede på Randers Realskole i 1973, men jeg blev først medlem af klubben i 1976. Vi er rigtig mange, der ikke ville have stiftet indgående bekendtskab med atletikken, hvis det ikke havde været for Anna.

Anna var ikke aktiv atlet, men aktiv som leder, træner, stævnearrangør, madmor, dommer og meget andet. Hvem husker ikke grill aftenerne på Mimersvej, hytteturene til Fjeld Skov, turene til Øresundsspelen i Helsingborg og ikke mindst turene til venskabsbyen Ålesund. Undervejs var vi til Bislett Games i Oslo. I 1976 sad vi ud for målstregen da John Walker satte verdensrekord på 2000 m - sikke en stemning, og i 1989 var vi 2 m fra Carl Lewis efter løbet – men han vandt ikke 100 m.

Også efter sammenlægningen af atletikklubberne var Anna tit på stadion og i atletikhallen på Langvang. Ikke mindst som dommer i længdespring, så også rigtig mange af de yngre atleter i Randers Freja kan huske Anna.

Anna klarede stadig hus og have efter Carl Emils død i 2014, med hjælp fra hendes store familie. Anna efterlader sig tre børn og mange børnebørn og oldebørn. Man var altid velkommen hos Anna, og der kom hurtigt kaffe og kage på bordet. Hvis man var strandet i Randers, var der også altid mulighed for en overnatning. Anna vil blive savnet.

Efter Annas ønske, kan man indbetale et beløb til SOS Børnebyerne på Reg. Nr. 4183 konto 80 32 440 i stedet for blomster. Mrk. Anna Kirstine Lange.

Æret være Annas minde.

Seneste nyheder