Joel Ibler Lillesø (Bagsværd AC) i front ved EM Cross 2022. Foto: DECA Text&Bild.

Joel Ibler Lillesø bedste dansker ved EM Cross

En spændende og hård rute ventede vores 24 løbere, der søndag konkurrerede til EM Cross i Piemonte i Italien. Bedste danskere blev Joel Ibler Lillesø, Marie-Louise Jørgensen, Sofia Thøgersen og Mikkel Dahl-Jessen.

Inden løbet havde der været en del fokus på vores ungdomsløbere. Med store præstationer følger store forventninger. Og det havde både de danske atletikfans og flere europæere til dette EM. I fjord vandt Axel Vang Christensen (FIF Hillerød) U20-mesterskabet, og Joel Ibler Lillesø (Bagsværd AC) tog bronze i samme klasse. Anderledes forholdt det sig dog her i 2022, hvor både Axel og Joel har haft to fremragende sæsoner. En hård rute bed fra sig, og flere løbere blev ramt af det mens andre gjorde det godt under de forhold. Sådan er cross. Det var en rute på flere omgange, hvor man undervejs skulle op af en længere varierende bakket stigning inden man løb igennem et slot på toppen. Derefter fulgte et noget så spændende nedløb, der ikke var helt ligetil med sving og små pukler. Her styrtede flere under løbene.

Da vores løbere lørdag gennemløb ruten blev de mødt af en rute med især én markant stigning og et ret svært nedløb. Det var også en mudret rute lørdag, mens ruten var præget af frost, da løberne stillede til start søndag.  

Axel og Joel løb deres chance

Overskriften for vores to førnævnte U20-løbere var, at de forsøgte at styre mesterskabet og løb deres chance. Axel er kendt for at lægge hårdt ud og turde løbe fra fronten. Sådan har han vundet flere danske mesterskaber og senest ved EM for senior på 3000m forhindring løb han også fra fronten, inden han desværre styrtede på en bom. Sammen med Joel var det også ved fronten Axel opholdt sig lige fra starten af løbet i U20-klassen. Med en teknisk rute var det vigtigt netop at være så nær fronten som muligt fra start. Efter omkring 3 minutter var der efter den hårdere stigning dannet en front på fire. Vores to danske løbere førte sammen med engelske Will Barnicoat og irske Nicholas Griggs.

Det var hos sidste års sølvmedaljetager, norske Abdullahi Dahir Rabi, at vi først skulle se hvad der var gennemgående i flere af løbene resten af dagen. Efter omkring 6:40 min. stoppede han op på den stejleste del af stigningen, lagde sig ned og udgik efterfølgende. Og som den norske europamester, Jakob Ingebrigtsen, efterfølgende sagde i et interview, så skulle man med den rute passe på med at lægge for hårdt ud. Han havde set det i de tidligere konkurrencer på dagen, blandt andet hos U20-klassen, at man skulle være tålmodig og disponere forsigtigt på den rute. Ellers kunne det ramme en undervejs. Først så vi Axel udgå med den sidste tidsnotering ved 10:40 min. Axel blev ned af bakken skubbet til og styrtede som følge deraf og måtte sidenhen udgå. Sidenhen måtte Joel slippe fronten og lade de to førnævnte kæmpe om toppen af podiet. Will Barnicoat vandt i 17:40, og Joel kom ind som første dansker i U20-klassen i 18:14 på en 13. plads.

Cross country løb er en kunst at disponere korrekt, og i år var det ikke i vores favør, men der blev prøvet og udfordret.

Marie-Louise Jørgensen fra Kolding med gennembrud

En anden toppræstation kom fra vores anden U20-klasse. Marie-Louise Jørgensen (KFUM Atletik) blev næstbedste dansker, da hun kom ind på en flot 16. plads i tiden 13:49. Marie-Louise blev i november dansk mester til DM Cross i junior-klassen. Ved NM, der lå mellem DM og EM, blev Marie-Louise nr. 6.

Mikkel Dahl-Jessen med bedste EM Cross-resultat

Hos vores seniorer præsterede Mikkel Dahl-Jessen (AGF Atletik) hans hidtil bedste præstation til EM Cross, hvor han har deltaget fire gange som senior og otte gange i alt. Efter en hård 2022 sæson rejste Mikkel sig med en flot præstation til DM Cross, og nu fik han vist sit niveau med en flot 31. plads her ved EM Cross.

Stafetten kan vi satse på

Udover de individuelle præstationer havde vi et stafethold med. Ifølge landstræner Kersti Jakobsen kan vi godt satse på det fremover med de stærke løbere vi har. Kristian Uldbjerg Hansen (AGF Atletik), Stina Troest (Sparta Atletik & Løb), Andreas Lindgreen (Sparta Atletik & Løb) og Annemarie Nissen (Sparta Atletik & Løb) løb i den nævnte rækkefølge og kæmpede sig til en 8. plads i tiden 17:47. Undervejs blev Andreas Lindgreen skubbet og styrtede.

Af bemærkninger omkring andre præstationer var, at Sara Schou Kristensen (AGF Atletik) fik konstateret Corona kort efter hun kom hjem. Hun måtte udgå til EM.

Klara Hansen (HMC) styrtede undervejs. Løberen foran hende falder, hvorefter Klara falder over hende, og en tredje løber falder over Klara. Udover det bliver hun trådt på. Hun måtte efterfølgende udgå.

LINKS 

Gense løbene her (allathletics.tv) 

RESULTATER EM CROSS COUNTRY 2022

SENIOR KVINDER

43. plads - Carolien Millenaar / Herning Løbeklub / 29:06 min.
44. plads - Nanna Bové / Sparta Atletik & Løb / 29:09 min.
48. plads - Juliane Hvid / Sparta Atletik & Løb / 29:22 min.
53. plads - Annie Saugstrup / Sparta Atletik & Løb / 29:46 min.
DNF - Sara Schou Kristensen / AGF Atletik
Nr. 10 i holdkonkurrencen / 135 point
 

SENIOR HERRER

31. plads - Mikkel Dahl-Jessen / AGF Atletik / 30:50 min.
48. plads - Jonas Gertsen / Odense Atletik / 31:31 min.
 

U23 HERRER

56. plads - Markus Kirk Kjeldsen / SAK77 / 25:46 min.
62. plads - Andreas B. Bjørnsen / Herning Løbeklub / 26:02 min.
75. plads - Jonathan Markwarth / Københavns IF / 27:02 min.
DNF - Jeppe Risvig / AGF Atletik
Nr. 13 i holdkonkurrencen / 193 point
 

U20 PIGER

16. plads - Marie-Louise Jørgensen / KFUM Atletik / 13:49 min.
25. plads - Sofia Thøgersen / Sparta Atletik & Løb / 13:57 min.
74. plads - Emma Kiplagat / Aarhus 1900 Atletik & Løb / 15:06 min.
DNF - Astrid My Rønde Kristensen / SG Atletik
DNF - Klara Hansen / HMC Trådt på undervejs, skubbet undervejs
Nr. 10 i holdkonkurrencen / 115 point
 

U20 DRENGE

13. plads - Joel Ibler Lillesø / Bagsværd AC / 18:14 min.
57. plads - Malthe Bøgebjerg / SAK77 / 19:01
60. plads - Victor Tvistholm Jørgensen / Greve Trim og Motion / 19:05 min.
DNF - Axel Vang Christensen / FIF Hillerød
Nr. 12 i holdkonkurrencen / 130 point
  

STAFET

8. plads - 17:47
1. tur - Kristian Uldbjerg Hansen / AGF Atletik / 3:52 min.
2. tur - Stina Troest / Sparta Atletik & Løb / 4:51 min.
3. tur - Andreas Lindgreen / Sparta Atletik & Løb / 4:06 min.
4. tur - Annemarie Nissen / Sparta Atletik & Løb / 4:59 min.
 

OPDELT EFTER RANGERING (kun individuelle resultater)

13. plads - Joel Ibler Lillesø / Bagsværd AC
16. plads - Marie-Louise Jørgensen / KFUM Atletik
25. plads - Sofia Thøgersen / Sparta Atletik & Løb
31. plads - Mikkel Dahl-Jessen / AGF Atletik
43. plads - Carolien Millenaar / Herning Løbeklub
44. plads - Nanna Bové / Sparta Atletik & Løb
48. plads - Jonas Gertsen / Odense Atletik
48. plads - Juliane Hvid / Sparta Atletik & Løb
53. plads - Annie Saugstrup / Sparta Atletik & Løb
56. plads - Markus Kirk Kjeldsen / SAK77
57. plads - Malthe Bøgebjerg / SAK77
60. plads - Victor Tvistholm Jørgensen / Greve Trim og Motion
62. plads - Andreas B. Bjørnsen / Herning Løbeklub
74. plads - Emma Kiplagat / Aarhus 1900 Atletik & Løb
75. plads - Jonathan Markwarth / Københavns IF
DNF - Sara Schou Kristensen / AGF Atletik
DNF - Jeppe Risvig / AGF Atletik
DNF - Axel Vang Christensen / FIF Hillerød
DNF - Astrid My Rønde Kristensen / SG Atletik
DNF - Klara Hansen / HMC

Seneste nyheder