Ny landstræner

Engelske Tony Lester er ny landstræner i Sprint/Hæk/Stafet.

1. januar 2023 tiltræder Dansk Atletiks nye landstræner i Sprint/Hæk/Stafet. Afgående landstræner og ny elitechef, Mikkel Larsen, har ansat engelske Tony Lester. Tony Lester kommer med mange imponerende meritter fra en lang coachingkarriere.

Der er momentum i dansk sprint, hæk og stafet, og det har der været over de sidste år. Ud af de 22 nuværende danske rekorder i disciplinerne er 14 af dem sat inden for de sidste fire år. Og her tælles der kun de nuværende rekorder med! Alene 10 af dem er præsteret her i 2022. Udover de rå tal er deltagelsen ved mesterskaber i de pågældende discipliner også et vidnesbyrd om hvor sprint, hæk og stafet står nu. Senest har vi haft rekordmange atleter med til EM, OL og VM, hvor et af højdepunkterne var Ida Karstofts bronzemedalje på 200m ved EM.

Det er et historisk godt sted sprint, hæk og stafet står nu. Og det føler Elitechef, Mikkel Larsen, at den nye landstræner, Tony Lester, er den rette til at videreføre og videreudvikle: 

”Det glæder mig meget at kunne præsentere Tony Lester som den nye landstræner i Sprint/Hæk/Stafet. Efter en rekrutteringsproces med stor international interesse, så kan vi endelig offentliggøre den kandidat valget er faldet på. Tony har international erfaring både som træner og landstræner på aller højeste niveau.

Tony kommer udover stærke erfaringer på det træningsspecifikke også med en solid ledelsesmæssig baggrund, ligesom han har stor erfaring i arbejdet med stafethold på international topniveau fra både Storbritannien og Tyskland. Jeg håber, at alle i Dansk Atletik vil byde ham velkommen, og jeg ved, at Tony glæder sig til både at komme i gang med det specifikke arbejde, og også dele ud af erfaringer og netværk til gavn for hele Dansk Atletik.” – Mikkel Larsen, Elitechef i Dansk Atletik 

Selv glæder Tony Lester sig til sin nye rolle som landstræner. Han udtaler:

“I am greatly honoured and proud to be given the opportunity to become the National Coach for Denmark. At this stage of my career, it truly is a gift and an opportunity to be given this job to work with such talented athletes and coaches. This is a special time leading into a European Summer Olympics. I don’t see this as a job, but more of a collaboration of like-minded people that all share the same dream. So, I see this as an opportunity for us to come together to do our very best to make this dream a reality.

Now that I have a clear understanding of what the ambition is, we can now look towards the Paris Olympic Games in 2024 with a clear focus, a sense of urgency and a belief that together we can create something special together”.

Baggrund

Tony Lester er født på Jamaica og opvokset i London, hvor han tidligt opdagede atletikken. Han udviklede tidligt i sin trænerkarriere nogle af de bedste britiske atleter, og blev fra 2000 efter OL i Sydney ansat på fuldtid som træner for UK Athletics. Over årene har Tony trænet seks atleter til OL- eller VM-medaljer samt et hav af internationale mesterskabsdeltagere. Nogle er de mest kendte navne er profiler som 400 meter-stjernerne Roger Black, Mark Richardson tidligt i trænerkarrieren – og sidenhen atleter som Marlon Devonish, Tim Benjamin, Abi Oyepitan, og VM sølvmedaljetager Nicola Sanders.

Tony var landstræner for det britiske sprintlandshold, og var også fra 2007 til dels ansvarlig for stafet for både herre- og kvindelandsholdet, og har trænet ved 4 Olympiske Lege – herunder med ansvar for stafetsatsningen til OL 2021 på hjemmebanen i London.

Over sin karriere har Tony også haft delt ud af sin ekspertise i den mere corporate verden. Han har bl.a. haft ansvaret for Sky Scholarship Programme ved Sky Sport.

Seneste nyheder