World Athletics introducerer Global Calendar

Januar 2023 markerer en stor ændring til håndtering af nationale resultater som skal bruges internationalt. Fra starten af næste år er det kun muligt at få ens resultat med i de internationale statistikker, hvis stævnet er i forvejen accepteret af det internationale atletikforbund World Athletics.

Ændringen gælder for alle aldersgrupper med internationale mesterskaber på nær masters

For at kunne kvalificere sig til et internationalt mesterskab i aldersklasserne 16-17 år, 18-19 år, 20-22 år og senior (U18, U20, U23) fra et stævne arrangeret i Danmark, skal stævnet fremover være på forhånd godkendt af World Athletics og fremgå af den internationale stævnekalender. Dette gælder både for kvalifikation med et direkte kvalifikationsresultat eller med hjælp af rankingpoints, idet internationale statistikker fremover kun inkluderer resultater fra disse såkaldte World Rankings Competitions. Ændring træder i kraft den 1. januar 2023 og gælder i hele verdenen for alle konkurrencer:  inde- og udendørs banekonkurrencer, kapgang, landevej og crossløb. Ændring har ikke betydning for nationale statistikker, som fortsat håndteres af Statletik.

Sådan fungerer Global Calendar

Alle World Ranking Competitions skal søges via WA's Global Calendar platform og godkendte stævner kan vises her. Internationale konkurrencer, der tidligere er søgt gennem WA eller EA, er automatisk med i Global Calendar. Af danske stævner gælder det for Sprint ’n’ Jump i Aarhus og Copenhagen Athletics Games, såsom de to danske landevejsløb med WA -label: Copenhagen Marathon og Copenhagen Half Marathon. DAF sørger for ansøgninger for nationale mesterskaber. Alle andre stævner skal oprettes af den lokale arrangører og godkendes af DAF, inden de kan komme på Global Calendar.

Indtast oplysningerne 2,5 måneder før konkurrencedatoen

Konkurrencer skal indsendes til Global Calendar i god tid. Med start i marts 2023 skal konkurrencerne oprettes i kalenderen senest 60 dage før konkurrencedagen, men da ansøgningen også skal behandles nationalt inden denne frist, bør konkurrencen i praksis søges i 2,5 måned før konkurrencedagen – først i Connect og derefter i Global Calendar. Ansøgningsproceduren indeholder flere trin. Både arrangøren og selve stævnet skal godkendes af både DAF og WA, inden stævnets oplysninger kan indberettes. Selve stævneansøgningen skal derefter igen til behandling hos DAF og derfra videre til WA, som træffer den endelige afgørelse om stævnets status.

Når en national konkurrence ansøges om og accepteres i WA-systemet, får den National Permit-status, dvs. konkurrencen placeres i F-kategorien i WA-ranglisten. Stævnet har ret til at bruge titel World Ranking Competition og vil fremgå af WA's kalender sammen med alle WA's officielle konkurrencer. Desuden kan arrangøren downloade WA's Label-logo fra platformen og bruge det i materialer relateret til konkurrencen eller fx på stævnets hjemmeside.

For oprettelsen af et stævne i den internationale kalender opkræves et gebyr på et størrelse svarende til 25 US dollars. Gebyret betales af konkurrencearrangøren i forbindelse med ansøgningsproceduren. ​Beløbet vil variere fra land til land, og går i sin helhed til WA. Gebyret opkræves fra primo marts 2023. Konkurrencer arrangeret i januar og februar 2023 er gratis at indtaste i kalenderen, og skal heller ikke leve op til frist af 60 dage.

Nærmere information og vejledning til brug af Global Calendar kan tilgås her

Yderligere information: Katja Salivaara (katja@dansk-atletik.dk / 2445 7191)

Seneste nyheder