Nyhed fra Dansk Atletik

Aarhus Sprint'n'Jump, World Atheltics Indoor Tour

Aarhus Sprint’n’Jump inviterer til World Athletics Indoor Tour Bronze stævne med danske topatleter blandt andre Ida Karstoft.

Stævnet så dagens lys første gang sidste år og man har valgt at fortsætte successen. Intimitet og en helt særlig stemning venter til Aarhus Sprint’n’Jump, der nu er blevet et World Athletics Indoor Tour Bronze stævne. Flere danske topatleter står på startlisten.

Sidste år lå stævnet i slutningen af indendørs sæsonen, mens det i år er placeret i starten af sæsonen. For de fleste atleter vil dette være en sæsonåbner, så det bliver interessant at se hvor flere danske topnavne er efter en periode med træningslejre for flere af dem. Af danske topnavne på startlisten er blandt andet Ida Karstoft (60m), Mathilde U. Kramer (60), Astrid Glenner-Frandsen (60m), Kojo Musah (60m), Emil Mader Kjær (60m), Simon Hansen (60m), Frederik Schou-Nielsen (60m), Mette Graversgaard (60 Hæk), Mathilde Heltbech (60m Hæk), Ida Boe Rasmussen (60m Hæk), Sebastian Pedersen (længdespring), Kasper Larsen (længdespring), og Janne Nielsen (trespring).

Der er også noget at kæmpe om. Der er World Athletics rankingpoints på spil og samlet præmiepenge for 12.000 EURO.

Stævnet er den 25. januar 2023 og starter kl. 16:00 i Aarhus Atletik- og Løbeakademi, Havreballe Skovvej 11, 8000 Aarhus.

Disciplinerne er:

  • A-events Kvinder: 60m (heats + finale), 60m Hæk (heats + finale), trespring
  • A-events Herrer: 60m (heats + finale), længdespring, 60m para
  • B-events: Længdespring Kvinder, 60m Hæk Herrer (heats + finale), 60m framerunning
  • Ungdomsevents: 60m U18 drenge og piger

Man vil inspirere ungdommen og gøre det attraktivt for lokalbefolkningen at se atletik

Håbet med stævnet er stadig til dels det samme, som da stævnet blev etableret sidste år. Man vil skabe noget for nationale og lokaler atleter. Man håber at gøre atletik attraktivt for lokalbefolkningen ved at vise flere af landets bedste atleter frem. Og man håber, at stævnet kan være med til at inspirere børn og unge, der forhåbentlig ved at se stævnet kan aspirere mod selv at deltage en dag.

Ny i lederrollen for stævnet er Aarhus 1900 Atletik & Løbs Sebastian Skejø, der har overtaget rollen efter Mikkel Larsen, der nu er elitechef i Dansk Atletik. Sebastian håber at skabe noget interessant med stævnet:

Det tungtvejende formål med stævnet er at skabe en international stævnemulighed for nationale og lokale atleter – uden at de skal rejse udenlands. Derudover vil vi også gerne styrke vores position i nordisk og europæisk atletik ved at have dette stævne, der nu er ekstra interessant,  fordi det er et Bronze label stævne på World Athletics Indoor Tour. Det har vi også kunnet mærke på den internationale interesse om stævnet, som har været meget stor. Og så håber vi at børn og unge inspireres ved at se stævnet, og forhåbentlig selv vil forfølge en elitekarriere på et tidspunkt” lyder det fra Sebastian Skejø.

Et af stævnet særlige kendetegn er at der er lagt vægt på at skabe en god tilskueroplevelse med lyd, lys og tilføjelser, hvilket blev varmt modtaget sidste år. Godt nok har hallen ikke en rundbane, så der kan laves længere løb, men det at der er et begrænset areal skaber en tættere stemning blandt de forventede mange tilskuere og med et tætpakket program uden for mange pauser, er der hele tiden noget at se på.

På sigt vil man gerne kunne lave et tilsvarende stævne udendørs med international deltagelse, når et nyt udendørs atletikstadion i Aarhus står klar engang i fremtiden. Men man håber at kunne bevare dette højdepunkt i den danske indendørs sæson.

Vi vil rigtig gerne lave noget tilsvarende udenfor sådan som vi tidligere har gjort. Vi vil dog nok ikke sige farvel til det her indendørs stævne” lyder det fra Sebastian Skejø. 

Til stævnet er der også mulighed for at deltage for ungdommen, der kan konkurrere på 60m. 

Vil man opleve stævnet kan der købes billetter her via BilletFix.

Vises på SPORT LIVE

Stævnet streames via SPORT LIVE fra kl. 17:15-20:00. Over 500.000 husstande kan se SPORT LIVE, som er tilgængelig hos YouSeeYouTvAllenteWaooStofaNorlys og nogle af landets største antenneforeninger. Kanalen er også være inkluderet i digitale abonnementer på 15 dagblade under Jysk Fynske Medier.

LINKS

Seneste nyheder