Ida Karstoft vinder Intet er umuligt-prisen

Ida Karstoft vandt Intet er umuligt-prisen ved Sport 2022

Ida Karstoft har netop vundet sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, ved den årlige sportsgalla, "Sport 2022”. Det var i konkurrence med tennisspiller Holger Rune og fodboldspiller Christian Eriksen.

Toyota, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag prisen, der gives til en eliteatlet eller -hold, med eller uden handicap, der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat.

“Sport 2022”-showet blev vist på DR1, og ved overrækkelsen var Idas kommentarer følgende: 

Tusinde tak. Hold da op når man ser hvem jeg er nomineret med. Jeg vil gerne sige tak til en masse. Jeg har ikke kunne gøre det her uden dem. Min klub  Sparta, mine holdkammerater, venner og familie, mine agenter og sponsorer, men allervigtigst er min atletiktræner. Det var ham, der fandt med ude på fodboldbanen. Det var ham, der troede på mig fra starten og har gjort, at jeg er her i dag, så hjertelig tak til Michael (Jørgensen, red.)."

Nomineringen lød som følger: ”Den tredje nominerede til Intet er umuligt-prisen er den 27-årige sprinter, Ida Karstoft, der vandt bronze ved EM i atletik på 200 meter tidligere i år. En præstation som i sig selv er stort set uopnåelig for en dansker grundet den tårnhøje internationale konkurrence på en distance, hvor der end ikke findes en hal på hele Sjælland, hvor man kan træne distancen i vinterhalvåret.

Ida Karstoft er derudover først ret sent begyndt sin karriere inden for atletikken. Der stod nemlig fodbold på programmet i de første mange år, hvilket førte hende forbi både Brøndby IF og kvindelandsholdet, inden hun i 2016 blev prikket på skulderen af atletikverden. Sprinttalentet var åbenlyst, og til trods for at skaderne væltede ind over hende, og hun ikke løb en eneste konkurrence i 2020, er Ida Karstoft på rekordtid braget ind i verdenseliten blandt sprintere. Noget, der ikke burde være muligt for en kvinde, der som 20-årig aldrig havde haft et par atletikpigsko på.

Ida modtager som vinder 75.000 kroner.

Se en fuld oversigt over Idas resultater over sæsonerne her (statletik.eu). 

Priser ved "Sport 2022"

  • 1. Danske Spil og DIF's Årets idrætsforening (Cykling Odense)
  • 2. BESTSELLERs Olympiske Håb (Turpal Bisultanov, Brydning)
  • 3. Team Danmark og Salling Groups Trænerpris (Piotr Wojewski)
  • 4. B.T. Guld (Jonas Vingegaard)
  • 5. Toyotas Intet Er Umuligt (Ida Karstoft)
  • 6. DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE Årets Mandlige Fodboldspiller (Pierre-Emile Højbjerg)
  • 7. DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE Årets Kvindelige Fodboldspiller (Stine Balisager)
  • 8. Velliv og DIF's Frivillige Ildsjæl (Freja Jæger)
  • 9. Kulturministerens Parasportspris (Tobias Thorning Jørgensen)
  • 10. DIF og Team Danmarks Årets Sportsnavn (Jonas Vingegaard)
  • 11. Hall of fame (Caroline Wozniacki)

Seneste nyheder