Masters nyhedsbrev 1/2023

Årets første nyhedsbrev fra Masters Komitéen er klar.

2022 var første gang siden Corona, hvor der blev gennemført fuldt stævneprogram for masters. Ved inde DM i Randers i februar var der ikke længere maskeforbud, men Facebook opdateringer i dagene efter viste, at en del kom hjem fra mesterskaberne med Corona alligevel. Ved de europæiske inde-mesterskaber i Braga i Portugal, var der stadig lokalt maskeforbud ved indrejse. Først i sidste øjeblik slækkede myndighederne på kravet om frisk PCR-test, når man skulle ind i hallen til konkurrencerne.  

Ved verdensmesterskaberne i Tampere i Finland var corona helt glemt. Der var tilmeldt 44 danskere, men skader og afbud viste, at der deltog 38 danskere heraf mange nye. I sommerferien nåede vi en meget succesfuld træningssamling i Aabenraa. De danske mesterskaber blev afholdt i Ballerup og sæsonen sluttede med kastemangekamp for alle aldersgrupper i Aabenraa, med nystøbte ringe i kastegården og renovering af en gammel diskosring på stadion. Alt kan lade sig gøre, når der er vilje til det – og det er der i Aabenraa. De har igen arrangør af kastemangekampene i 2023. Så 2022 blev et år med fuldt program og rigtig mange masters i aktion. Det var dejligt at se og deltage i. Og vi skal ikke glemme, at vi fik både europamestre og verdensmestre samt nordiske- og mange danske rekorder og mesterskaber med  hjem.
Og så selvfølgelig Rosa, som igen i 2022 satte 3 verdensrekorder!

Og 2023 bliver endnu bedre med endnu flere stævner at deltage i.

Vi starter den 4.-5. februar i Randers med inde DM sammen med mangekæmperne, som vi har gjort de seneste 5 år og med vinterkast i hammer, diskos, og vægt udenfor på stadion. Randers Freja oplyser, at der kommer en indbydelse og tilmeldingslink på deres hjemmeside om meget kort tid. Fristen forventes at blive medio januar. Hold jer derfor orienteret på Randers Frejas hjemmeside og i Facebookgruppen mastersatletik.dk. 

Nordiske indendørs mesterskaber: Den 24.-26. februar er der indendørs nordiske mesterskaber i Reykjavik, Island. Det starter fredag kl. 16 og slutter søndag kl. 15. Vi håber, at mange danskere griber muligheden for en rejse til det spændende Island for at konkurrere med atleter fra de øvrige nordiske lande, og måske også fra andre lande, fordi mesterskaberne er åbne. Information og tilmelding her: https://icelandmasters.is/. Sidste tilmeldingsfrist er den 17. januar.

Verdensmesterskaber indendørs: fra den 26. marts til 1. april er der indendørs verdensmesterskaber i Torun Polen. Her er tilmeldingsfristen den 31. januar. Her er der chance for at møde atleter fra hele verden, som man også gjorde det i Tampere i sommer. Her håber vi også at rigtig mange danskere melder sig, og får en god oplevelse. https://wmaci2023.com/.

I Danmark: har vi jo mastersturneringen i foråret, hvor alle klubber gerne må stille hold, og kan man ikke alene, så gør det sammen med naboklubberne, og få nogle gode oplevelser.

Den 25.-27. august er der danske mesterskaber, men stedet er endnu ikke fastlagt. Her mangler vi bud fra jyske klubber, ellers bliver det på Sjælland, som de seneste 3 år. Finalen i masterturneringen bliver formentlig den 11. september og kastemangekampen bliver igen i 2023 i Aabenraa den 17. september. Måske når vi også at få gennemført både en indendørs og en udendørs træningssamling som vi plejer. 

Europamesterskaber udendørs: 21.9. – 1.10. er der europamesterskaber i Pescara i Italien. Det ligger sent, for turisterne skal være væk, og varmen skal ikke være overvældende, før vi kommer. Der er allerede en hjemmeside, men uden så meget konkret information endnu. https://pescaraemacs2023.it/.

Master Komitéen ønsker alle masters godt nytår, og vi håber at se jer ved mange stævner og mesterskaber i løbet af 2023. 

Se nyhedsbrev 2 for mere information om tilmelding til internationale konkurrencer. 

Seneste nyheder