Spændende konkurrencer venter til DM Inde 2023

26 danske mestre skal findes i weekenden, når der er DM i indendørs atletik i Randers med Randers Freja Atletik som vært.

Mesterskaberne afholdes i Langvang Atletik og Multihal, Mariagervej 182, 8900 Randers C, og man er mere end velkommen til at komme og se de spændende konkurrencer.

LINKS

 

SE DM VIA LIVESTREAM

Hvis man ikke har mulighed for at komme i hallen og se DM er det gennem et nyt samarbejde mellem Dansk Atletik og Sports Productions nu muligt at se det via livestream på atletiktv.com.

> LINK: Se DM Inde 2023 livestream hos Sports Productions

På den korteste sprint, 60m, har vi hos herrerne favoritten, Simon Hansen (Aarhus 1900 Atletik & Løb), der har den danske årsbedste. Hos kvinderne ser vi ind i, at Mette Graversgaard (Aarhus 1900 Atletik & Løb) er favorit til hele to discipliner. Det er den primære disciplin 60m Hæk og så 60m’eren, hvor hun er den i startfeltet, der har løbet hurtigst i år. Graversgaard er også nr. 1 på årsranglisten på 200m, men stiller ikke op der. Der er favoritten Anne Sofie Kirkegaard (Sparta Atletik & Løb), der nok kommer til at kæmpe om titlen med hjemmebanefavoritten, Amanda Sondrup Henriques (Randers Freja Atletik). På herrernes 200m er favoritten Kasper Andersson (Greve Atletik).

På den dobbelte sprintdistance 400m’eren er den klare favorit hos herrerne Gustav Lundholm Nielsen (Sparta Atletik & Løb), der er nr. 2 på årsranglisten. Hos herrerne er det klubkammeraten Annemarie Nissen (Sparta Atletik & Løb), der topper årsranglisten. Annemarie er også favorit til samt stiller op på 800m’eren. På 400m’eren kan Annemarie få god konkurrence af Anna Øbakke Lange (Sparta Atletik & Løb), der kun er 16/100-dele efter Annemarie på årsranglisten. Også Martha Danneskjold Rasmussen (Aarhus 1900 Atletik & Løb) kan gøre sig gældende her. Martha har for nyligt sat dansk ungdomsrekord for P21 med 55.77. 

På herrernes 800m er det spændende. Her er det ikke ligetil at udpege en favorit, og det er fordi de to formodede favoritter ikke har en tid på 800m indendørs denne sæson. Det er Kristian Uldbjerg Hansen (AGF Atletik) og Christoffer Frost-Jensen Johansen (Bagsværd AC), der tidligere begge har løbet under 1:50. Unge Markus Kirk-Kjeldsen (SAK77) forventes måske også at kunne gøre sig gældende i hvad der måske kan blive et taktisk løb.  

På den lidt længere distance, 1500m’eren, har vi begge atleter der topper årsranglisterne på startlisten. Det er Sofia Thøgersen (Sparta Atletik & Løb) samt Christoffer Frost-Jensen Johansen (Bagsværd AC). I kvindefeltet er Sofia klar favorit, mens der hos herrerne forventes et spændende løb. Af mulige kandidater til podiet kan nævnes flere, Mikael Johnsen (AGF Atletik), Kristian Uldbjerg Hansen (AGF Atletik), Andreas Lindgreen (Sparta Atletik & Løb), Christoffer Boll (Sparta Atletik & Løb), Jacob Stengaard (Odense Atletik) og Markus Kirk Kjeldsen (SAK77). Også Joel Ibler Lillesø (Bagsværd AC) stiller op på 1500m’eren, og så også 3000m’eren, hvor han er den klare favorit med næsten 20 sekunder ned til nr. 2 på årsranglisten. Hos kvinderne har vi Nanna Bové til start på 3000m’eren, der netop ved Nordenkampen i weekenden løb flotte 9:15.33. 

I de tekniske discipliner har vi kuglestød på programmet som den første tekniske disciplin. Her er mangeårig dansk mester, Maria Sløk (Hvidovre Atletik & Motion), favorit og topper årsranglisten med 14.94. De sidste fire DM Inde har Maria Sløk vundet. Og Maria Sløk er i rigtig god form. De 14.94 er det længste hun har stødt siden 2019 - både indendørs og udendørs. Af konkurrence vil der være Nickoline Skifter Andersen (Sparta Atletik & Løb), der har stødt 14.67 i denne sæson. 

Hos herrerne har vi en måske spændende konkurrence. Her stiller forsvarende dansk mester, Kenneth Mertz (FIF Atletik), op uden et resultat i indeværende sæson. Bedste på årsranglisten er Christopher Holmbjerg Jensen (Sparta Atletik & Løb) med 15.84. Sidste år vandt Kenneth Mertz med et stød på 16.17.  

I højdespring har vi både Mads Moos Larsen (Aarhus 1900 Atletik & Løb) samt Rikke Andersen (Sparta Atletik & Løb) til start. Begge topper årsranglisterne. Hos kvinderne har vi desværre ikke Karla Schärfe (Sparta Atletik & Løb), der har sprunget 1.72 i år ligesom Rikke Andersen. 

I længdespring skal vi hos kvinderne se den forsvarende danske mester, Ida Boe Rasmussen (Greve Atletik), som også topper årsranglisten med 5.95. Sidste år vandt hun DM Inde med 6.24. Men det bliver ud fra årsbedste en yderst spændende konkurrence, hvor mange kan gøre sig gældende. Der er både atleter på årsranglisten med 5.94, 5.93, 5.92 og 5.91. Ingen for fem cm har vi dermed Top 5 på årsranglisten. Det er hhv. Ida Beiter Bomme (Sparta Atletik & Løb), Annette Juma Nielsen (KIF Atletik), Betty Marie Ramsgaard Jensen (Sparta Atletik & Løb) og Nickoline Skifter Andersen (Sparta Atletik & Løb). Alle er på startlisten. 

Også hos herrerne imødeser vi en spændende konkurrence. Sidste års danske mester, Sebastian Pedersen (Sparta Atletik & Løb), stiller til start, men er ikke øverst på årsranglisten. Det er Kasper Larsen (Sparta Atletik & Løb) med nyligt sat personlig rekord på 7.63. Blot 3 cm efter kommer Andreas Trajkovki (Hvidovre Atletik & Motion), der i sin sidste konkurrence for blot tre dage siden sprang 7.60 tre gange.  

I stangspring er den klare favorit hos kvinderne Caroline Bonde Holm (Sparta Atletik & Løb), der i år har sprunget 7.33. Hos herrerne er favoritten et nyt navn i favoritrollen. Det er Aske Petersen (Sparta Atletik & Løb), der topper årsranglisten med en nyligt sat personlig rekord ved Nordenkampen på 5.01. Det er 9 cm højere end nr. 3 på årsranglisten, Nikolaj Graves (Sparta Atletik & Løb), der også stiller op. Nikolaj har dog sprunget 5.00 udendørs tidligere. En mulig konkurrent til toppen af podiet er også Mikkel Ringsted (KIF Atletik), der også tidligere har sprunget 5.00. 

I trespring skal vi se forsvarende mester og topscorer på årsranglisten, Janne Nielsen (Aarhus 1900 Atletik & Løb), der vandt med 13.09 sidste år. I år er Jannes sæsonbedste 13.06. Hos herrerne er favoritten Torúr Mortensen (Aarhus 1900 Atletik & Løb), der har sprunget 14.53 som sæsonbedste. 

Seneste nyheder