Det er tid til at oprette sommerens stævner i Global Calendar

Udover første officielle forårsdag markerer den første marts i år også slutning af overgangsperioden i indkørsel af Global Calendar.

I efteråret 2022 præsenterede World Athletics den nye internationalle stævnekalender Global Calendar, som fra starten af 2023 ville indeholde de stævner, som man fremover vil notere resultater fra til internationale statistikker. Indkørselsperioden er nu over, og per 1. marts gælder tidsfristerne (70 dage inden stævnet) og gebyrerne (25 € eller $/stævne) fuldt ud. Det er også nu, det er tid til at oprette sommerens stævner i kalenderen.

Hvilke stævner skal oprettes i Global Calendar?

I og med det kun er stævner inkluderet i Global Calendar, som man fremover kan bruge til kvalifikationsformål for internationale mesterskaber i alle aldersgrupper på nær masters (U18, U20, U23 og senior), anbefales alle stævner med disse aldergsrupper at blive oprettet i Global Calendar. Dette skal gøres af arrangøren. Rene børne- og mastersstævner skal fortsat kun oprettes i Connect.

Danske stævner med international label (i 2023 Sprint ’n’ Jump, Copenhagen Athletics Games, Copenhagen Marathon og Copenhagen Half Marathon) oprettes direkte af World Athletics, mens nationale mesterskaber oprettes af DAF. 

Godkendelse af landevejsresultater kræver, at ruten er AIMS-opmålt

For at resultater fra danske landevejsløb kan optages i internationale statistikker, skal ruten være AIMS-opmålt. I og med certifikatet skal vedhæftes i ansøgningen, skal opmåling klares i god tid inden løbet, og helst allerede inden ansøgningsfristen.

Kontakperson for AIMS-opmåling i Danmark er Peer Jensen (peer2@mail.dk).

Brug logoet til at markere stævnets status

Når en national konkurrence bliver godkendt til Global Calendar, får den National Permit-status, dvs. konkurrencen placeres i F-kategorien i WA-ranglisten. Stævnet har ret til at bruge titel World Ranking Competition og vil fremgå af WA's kalender sammen med alle WA's officielle konkurrencer. Desuden kan arrangøren downloade WA's Label-logo fra platformen og bruge det i materialer relateret til konkurrencen eller fx på stævnets hjemmeside. Dette hjælper atleter og trænere med deres planlægning.


Yderligere information:

Global Calendar
Vejledning til brug af Global Calendar

Kontakt: Katja Salivaara (katja@dansk-atletik.dk / 2445 7191)

Seneste nyheder