Nordisk Kongres i København

De fem nordiske lande samledes til nordisk kongres i København, hvor valg til European Athletics blandt andet blev drøftet. 

Fredag og lørdag stod Danmark som vært for nordisk konference med teamet "Relevance of Athletics". Emnet blev diskuteret af Jakob Larsen, tidligere direktør af Dansk Atletik Forbund og Head of Competition and Events af det internationale atletikforbund (WA), Rikke Rønholt, tidligere eliteløber og nuværende bestyrelsesmedlem i Danmarks Idrætsforbund, samt Niels Nygaard, tidligere formand af Danmarks Idrætsforbund.

Kongressen hørte også Libor Varhanik og Dobromir Karamarinov, som begge stiller op som formandandkandidater for det europæiske atletikforbund (EA), om deres tanker om fremtiden for det europæiske atletikforbund. EA's præsidentvalg afholdes i Beograd i apri.

Deduden præsenterede alle de fem medlemslande statusrapporter, som gav baggrund til gode diskussioner om fælles udfordringer og bedste løsninger dertil.

Formandskabet for det nordiske samarbejde blev med kongressen overdraget til Finland.

Seneste nyheder