Danmarks bedste løbere mødes i Aarhus til DM 10 km

Foråret er her og dermed er det også tid til DM 10 km, hvor flere af landets bedste løbere mødes. Lørdag den 22. april 2023 inviterer Aarhus 1900 Atletik og Løb 536 løbere til ”En Forårsdag i Aarhus – DM 10 km Landevej” og gentager dermed successen fra sidste år.

Løbet finder sted i området omkring Aarhus Atletik- og Løbeakademi, hvor man løber gennem Havreballe Skoven. Ruten består af en sløjfe, der løbes igennem 3,5 omgang. Du kan se ruten her. Ruten er tilskuervenlig og særligt der hvor Havreballe Skovvej krydser Stadion Allé kommer til at emme af god stemning bliver det mindst lige så godt som sidste år.

Websiden for løbet finder du her.

Løbet er delt op i to heats, hvor de danske seniormestre forventes at komme fra Heat 2 med start kl. 13.00.

Løberne har ved tilmelding skulle opgive en forventet sluttid, der er brugt til at inddele i heats.

• Kl. 11.30: Heat 1 skydes af (36:30-80 min)
  • Kl. 13.00: Heat 2 skydes af (Sub36:30)

Der afvikles flere klasser for det danske mesterskab:

• U18 (16-17 år)
  • U20(18-19 år)
  • U23 (20-22 år)
  • Senior
  • Masters i 5 års intervaller startende fra 30-34 år.
  • DM Hold for de forskellige kategorier

Af forsvarende mestre i seniorklassen ser vi kun én til start. Det er Alberte Kjær Pedersen (AGF Atletik), mens Axel Vang Christensen (FIF Hillerød) ikke deltager.

Alberte Kjær Pedersen må være favorit, men intet er sikkert efter Nanna Bové (Sparta Atletik og Løb) havde et fremragende år med store fremskridt sidste år samt en solid begyndelse her i starten af i år, der senest resulterede i deltagelse ved EM Inde. Nanna tog sølv til DM 10 sidste år 45 sekunder efter Alberte. Også sidste års bronzeplads, Sara Schou Kristensen (AGF Atletik), stiller til start.

Hos herrerne er det kun Jacob Simonsen (AGF Atletik), der tog sølv sidste år, der stiller til start af sidste års Top 3. Udover Axel Vang Christensens fravær, så deltager Thijs Nijhuis heller ikke. Thijs tog bronze sidste år. Dog deltager alle andre fra sidste års Top 10 hos herrerne undtagen Emil Øbro. Det er Christian Okkels, Michael Jensen (AGF Atletik), Jacob Rudjord Therkildsen (AGF Atletik), Magnus Dewett (Herning Løbeklub), Victor Tvistholm Jørgensen (Greve Trim) og Eskil Schøning (AGF Atletik). Af flere andre spændende navne har vi Mikael Johnsen (AGF Atletik), Jakob Dybdal (Aarhus 1900 Atletik og Løb), Mikkel Dahl-Jessen (AGF Atletik) og Rune Bækgaard (AGF Atletik).

Sidste års Top 10 kan ses nedenfor. Alle resultater fra 2022 udgaven kan tilgås her.