Juliane Falsig Hvid blev nordiske mester med ny PR på 3000 m forhindring. Foto: Camilla Bevensee

Guld til Nissen og Hvid på dag to af de nordiske mesterskaber

To nordiske mestre, fire sølvmedaljer og tre bronzemedaljer til det danske hold, blev resultatet på nordisk mesterskabs andendag, hvor mange af de unge igen klarede sig godt.

Dagens første nordiske mester-titel gik til Danmark, da Annemarie Nissen, Sparta Atletik og Løb, vandt kvindernes 800 m i tiden 2:04.72 min, efter et kontrolleret løb, hvor hun førte næsten hele vejen og havde et lille forspring i mål. Annemarie var lidt mere end 4 sekunder fra sin personlige rekord på 2:00.58 min.

Først i den allersidste individuelle disciplin, blev det igen til en NM-titel til Danmark, da Juliane Falsig Hvid, Sparta Atletik og Løb, løb sig til sejr og personlig rekord med to sekunder på 3000 m forhindring, i tiden 9:46.41 min. Juliane løb sin tidligere PR til Tårnby games i april, hvor hun forbedrede sin tid med næsten 50 sekunder, men kunne allerede igen i dag sætte ny rekord i det, der kun var hendes femte løb i disciplinen nogensinde.

"Det gik mega godt, over al forventning. Jeg lavede PR og jeg er bare rigrig glad," lød det fra den nykronede nordiske mester i mål.

Ligesom i går, viste løberne at de har højt niveau, og udover de to guldmedaljer, løb Kristian Uldbjerg Hansen, AGF Atletik, sig igen til en sølvmedalje, da han gjorde et fantastisk comeback på de sidste 150 meter af herrernes 800 m og sled sig over målstregen som nummer to efter finske Jonas Rinne i tiden 1:48.79 min. 

Der var endnu en dobbelt medaljetager blandt løberne, da 17-årige Sofia Thøgersen, Sparta Atletik og Løb, fulgte gårsdagens guld på 1500 m op med en tredjeplads på 3000 m forhindring, efter vinder og holdkammerat Juliane Falsig Hvid og svenske Linn Söderholm på andenpladsen. Sofia løb sig til en PR med mere end 13 sekunder i tiden 10:02.69 min. 

Det blev til en sidste medalje til mellem- og langdistanceløberne, da Jakob Dybdal Abrahamsen, Aarhus 1900 Atletik og Løb, løb sig til en sølvmedalje på 3000 m forhindring i tiden 8:48.35 min. 

Sølv og bronze i kvindernes hæk

Mette Graversgaard, Aarhus 1900 Atletik og Løb, der i onsdags satte endnu en dansk rekord på 100 m hæk, stillede til start på kvindernes hæk til nordisk mesterskab i dag og kvalificerede sig sikkert videre fra sit indledende heat. Det samme gjorde danske Mathilde Heltbech, FIF Atletik & Motion, og da de to danskere skulle mødes i finalen, blev det til sølv til Garversgaard i tiden 13.21 sek og bronze til Heltbech i tiden 13.38 sek. Finske Annimari Korte vandt 100 m hæk finalen suverænt med et forspring på 17 hundrededele, i tiden 13.04 sek. 

Bronze til Kasper Larsen i længdespring

I herrernes længdespringskonkurrence sprang Kasper Larsen, Aarhus 1900 Atletik og Løb, sig ind på podiet med et resultat på 7.46 m i femte forsøg i en tæt konkurrence, hvor Kasper kun have 5 cm ned til fjerdepladsen fra Norge.

Sølv til Katrine Koch Jakobsen

De danske kastere måtte nøjes med en enkelt medalje i dag, der gik til Katrine Koch Jakobsen, Sparta Atletik og Løb, i kvindernes hammerkast, hvor hun kastede 70.54 i sjette og sidste forsøg og endte 1.32 m efter finske Krista Tervo.

Den anden danske atlet i kvindernes hammerkast, Liv Winter, Sparta Atletik og Løb, havde også en god konkurrence, hvor hun, selvom hun ikke kastede sig til en medalje, kunne være godt tilfreds, da hun slog ny PR med 1.16 m allerede i konkurrencens første forsøg, hvor hun sendte hammeren ud på 63.78 m. 

Lynhurtige stafetter blev slutfløjtet på NM

Selvom der ikke var en officiel mesterskabstitel på spil i stafetterne, sluttede de to 4x 400 m konkurrencer mesterskabet af med høj intensitet og hastighed. Det blev til en ny U20 rekord for det unge herrehold fra Danmark, med tiden 3:13.78 min, 2.55 sek hurtigere end den tidligere rekord, der blev sat i 2005. 

Det danske 4x 400 m kvindestafethold, løb også en hurtig stafet, da de med en tid på 3:37.14 min, var under et sekund efter den 54 år gamle danske rekord på den lange stafetdisciplin. 

Det blev til 23 medaljer i alt til Danmark, der blev tredjebedste nation i medaljestatistikken, hvor Finland kun fik 20 stykker metal med hjem, men til gengæld hele 9 af guld, mod Danmarks 6. 

Og om det blev 6 eller 10 guldmedaljer, og hvor mange podieplaceringer i alt, står dog ikke som det vigtigste for elitechef Mikkel Larsen efter mesterskabet, der blev alt det han havde håbet på. 

"Det blev ligesom jeg havde håbet på, med gode konkurrencer til vores bedste atleter, en fed mulighed for vores bedste U20 og U23-atleter til at kvalificere sig og prøve sig af på seniorniveau, og det blev en åbning for nogle af vores næstbedste, til at de kunne få noget international erfaring og snuse til niveauet, selvom de kom i lidt hård konkurrence nogle steder," lød det fra Mikkel Larsen, da endnu en solrig dag på Østerbro var slut. Der skal lyde en stor tak til arrangørklubben Sparta Atletik og Løb og deres mange dygtige frivillige, der fik dansk atletik til at fremstå flot og på højt niveau, på Østerbro i weekenden. 

Se alle resultater fra nordisk mesterskabs første og anden dag her: Results Nordic Athletics Championships 2023

 

Nordiske Mesterskaber i atletik 2023 - samlet

Der blev i alt uddelt 102 medaljer på NM samlet over begge dage. Medaljerne fordelte sig således landene imellem:

Sverige - 33 medaljer
12 x🥇
15 x🥈
6 x🥉

Finland - 20 medaljer
9 x🥇
4 x🥈
7 x🥉

Danmark - 23 medaljer
6 x🥇
7 x🥈
10 x🥉

Norge - 17 medaljer
4 x🥇
5 x🥈
8 x🥉

Island - 9 medaljer
3 x🥇
4 x🥈
2 x🥉

Seneste nyheder