Royal Run 2022, København, hvor H.K.H. også løb 10 km. Foto: Lars Møller // Royal Run

Rekordmange glade løbere til Royal Run i morgen, hvor de hurtigste skal løbe Elitemile

Med 91.764 tilmeldte, bliver Royal Run 2023 det største event i løbet historie, når det i morgen, 2. pinsedag, skydes i gang i de fem værtsbyer. I København skal de hurtigste løbere konkurrere på Elitemile, der skydes i gang kl. 17.40.

Fra Herning til København, over Nykøbing Falster, Nyborg og Aabenraa, meldes der udsolgt på de fleste af de tre distancer, som løbets hovedperson H.K.H. Kronprinsen også kommer til at deltage på i tre forskellige byer. Startnumrene er revet væk på både One mile (1,609 km), 5 km og 10 km i de fem værtsbyer, hvor de mange løbeglade og gående deltagere fordeles over en hel dag med underholdning, bevægelse og royalt besøg. 

D.K.H. Kronprinsparret har fordelt byer og distancer imellem sig, og hovedpersonen H.K.H. Kronprins Frederik starter i Aaberaa, hvor han skyder løbet i gang kl. 10.45 med One mile på mandag. Derefter tager han videre til Herning, hvor han løber med 5 km distancen, der sendes afsted 13.45, inden han slutter en aktiv rundtur af på Frederiksberg i København, med en frisk 10 km kl. 18.55. 

H.K.H. Kronprinsesse Mary starter dagen i Nyborg, hvor hun løber afsted sammen med deltagerne på One mile kl. 11.35, inden hun tager afsted til Falster og Royal Run i Nykøbing Falster og løber 5 km-distancen kl. 16.15. 

På Frederiksberg, følger H.K.H. Kronprinsens visit efter en anden spændende begivenhed, One mile for eliten, der skydes afsted 17.40 som en jagtstart, og hvor nogle af de hurtigste løbere, der løber omkring 4:30 min på distancen for herrerne, kommer til at give den gas på ruten der går fra Nyhavn til Amalienborg. 

Flere af de hurtige løbere, der har været i aktion på Østerbro til NM i weekenden, stiller også op på elitemilen på Frederikberg, hvor der er pengepræmier på spil, henholdsvis 5000kr., 3000kr. og 1000kr. til nummer 1, 2 og 3. Der er præmieoverrækkelse i morgen kl. 18.15 på Skt. Annæ Plads, hvor de samlede vindere af tre elitemiles i foråret også hyldes. 

Se startlisten til Elitemile til Royal Run her: Elite One Mile - startliste

Følg Royal Run live på TV 2 og TV 2 Play, som sender direkte fra det landsdækkende motionsevent hele dagen, og Elitemile i København om aftenen.

 

Seneste nyheder