Nyhed fra Dansk Atletik
Katrine Koch Jakobsen viste højt niveau til det store europæiske stævne HALPLUS – Westerfage i Halle i weekenden. Foto: Carsten Bomme

Sæsonen er skudt i gang med flotte resultater

Katrine Koch Jakobsen vandt i Halle, og løberne satte rekorder og klarede krav i sæsonens første store konkurrenceweekend, hvor mangekæmperne også viste flot form.

I weekenden skød flere af de dygtigste danske atleter sæsonen i gang forskellige steder i Europa, og især kasterne kom godt fra start. 

Katrine Koch Jakobsen, Sparta Atletik og Løb, kastede sig hele vejen til toppen af podiet ved det traditionsrige World Athletics Continental Tour – Challenger stævne i Halle i weekenden, hvor flere andre af de danske kastere også leverede gode resultater.

HALPLUS – Westerfage har tradition for at være et af de mest stjernespækkede kastestævne tidligt på året, og det er der de europæiske kastere mødes og indleder sæsonen. Der er stærke startfelter i alle discipliner og de danske kastere har dermed endnu bedre grund til at være glade for de flotte placeringer.

Guld til Katrine Koch Jakobsen

Mest imponerende var guldmedaljen til Katrine Koch Jakobsen lørdag, hvor den 23-årige Sparta-kaster kastede over de 70 m og tog sejren med et kast på 70.53 m. 

I kvindernes U18 diskoskast, blev det også til en sejr til en dansk atlet, da 17-årige Anne Juul Jensen, Viking Atletik kastede 50.72, og udover guldet og en ny personlig rekord, kunne tage en U18-danmarksrekord med hjem fra Tyskland.

Se alle resultater fra HALPLUS – Westerfage her:

Resultater HALPLUS – Westerfage

 

Gode takter blandt de unge mangekæmpere og flere personlige rekorder

I weekenden løb Sparta Copenhagen Games og Mangekamps Tribute også af stablen på Østerbro Stadion, og der viste både de unge mangekampsherrer og de unge mangekampsdamer flot form.

Det blev til U20 rekorder og personlige rekorder for både U20 drenge og piger, da Sofus Olivarius Vølund, Sparta Atletik og Løb, hentede hele 7669 point og en sejr hjem på hjemmebane, og Betty Marie Ramsgaard, også fra Sparta Atletik og Løb, tog 5351 point og en andenplads på Østerbro. Begge resultater sikrede de unge mangekæmpere en kvalifikation til U20 EM i Jerusalem, Israel til august.

Det blev også til en kvalifikation til Annika Baun Haldbo, Sparta Atletik og Løb, der med en sejr og ny årsbedste på 13.84 sekunder, sikrede sig en kvalifikation til U23 EM i Finland i juli på 100 m hæk distancen. 

Hos seniorerne satte Nickoline Skifter Andersen, Sparta Atletik og Løb, personlig rekord i kvindernes mangekamp, da hun tog sejren med 5497 point. 

Se alle resultater fra Sparta Copenhagen Games og Mangekamps Tribute i Roster.

 

Personlige rekorder til løberne i Karlsruhe, London og Stockholm

Flere dygtige danske mellem- og langdistanceløbere havde også taget turen til Tyskland, for indgå i de hurtige felter til stævnet Lange Laufnacht i Karlsruhe

Her løb Kristian Uldbjerg Hansen, AGF Atletik, lørdag aften en rigtig flot tid på 1500 m, kun 36 hundrededele fra sin personlige rekord på 3:39.67 min, da han krydsede målstregen til en tid på 3:40.03 min. 

Sofia Thøgersen, Sparta Atletik og Løb, løb sig også til en personlig rekord, og slog samtidig U20 rekord, da hun løb 15:44.29 på 5000 meteren i Karlsruhe. Nanna Bové, Sparta Atletik og Løb, var også med i 5000 m, hvor hun var 3/100 fra at sætte en ny personlig rekord, med en tid på 15:59.83 min. 

I kvindernes 3000 m forhindringsløb i Karlsruhe, var der også flotte danske takter at se hos Juliane Hvid, Sparta Atletik og Løb, der dog løb en endnu bedre tid forrige weekend til Tårnby Games i Kastrup, hvor hun satte personlig rekord med hele 50 sekunder og løb næstbedste danske tid på distancen, med en tid på 9:48.46 min.

I sidste uge løb Mikael Johnsen, AGF Atletik, også en flot personlig rekord på 5000 m, til Sparet 5000 i Stockholm, hvor han klokkede ind efter de 12,5 runder i tiden 13:44.73 min. 

Night of the 10,000m PBs, et 10.000 m stævne i London, blev også ramme om flere spændende rekorder, herunder en ny personlig rekord og et U23 EM krav til danske Katrine Risvig, Skive Atletik og Motion, der løb på 34:36.92 min i London. 

Se alle resultater fra løbene her:

Lange Laufnacht i Karlsruhe

Sparet 5000 i Stockholm

Night of the 10,000m PBs i London

 

Har du et vigtigt resultat vi skal dække, så send en mail til kommunikationskonsulent Camilla Bevensee på camilla@dansk-atletik.dk med detaljer om resultatet og et billede, så ser vi om det passer ind i strømmen.

Seneste nyheder