Simonsen og Ehrenreich favoritter til DM maraton

På søndag d. 14. maj afvikles det 44. Copenhagen Marathon i København, der også er DM på den 42,195 km lange distance. 

Med en rute der har start og mål på arrangørerne Sparta Atletik og Løbs hjemmebane på Østerbro, men derfra slynger sig rundt igennem både Indre By, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro, kommer løberne på rundtur i hjertet af København til Copenhagen Marathon på søndag, og på løbets hjemmeside skriver arrangørerne følgende:

”Som deltager i Copenhagen Marathon er du ikke blot med i et løb. Du er en del af en fælles oplevelse i selskab med tusindevis af mennesker, der har rejst fra alle verdenshjørner for at mødes til løbefest i en af verdens bedste løbebyer.”

Der er mere end 12.000 tilmeldte til hvad der tegner til at blive en varm tur rundt på asfalten, og i DM-felterne er der også fin tilslutning, med et par klare favoritter iblandt de 88 mænd og 32 kvinder, der er tilmeldt konkurrencen om det danske mesterskab.

Hos herrerne har Jacob Sommer Simonsen, AGF Atletik, meldt ud at han går efter at forbedre sin personlige rekord med mere end to minutter, og ramme 2 timer og 12 minutter på maratondistancen. Uanset om Jacob kommer ned på de 132 minutter eller ej, er han en klar favorit til at blive danmarksmester på Østerbro på søndag.

”Mit mål er at gå med paceren til 2:12:00 og forsøge at vinde DM-løbet. Med en god tid og en sejr vil der være point at hente, primært mod den OL-kvalifikation til næste år, der er mit vigtigste mål lige nu,” udtaler Simonsen, der løb sin hidtil bedste tid på 2:14:15 til Valencia Marathon i december sidste år.

”Det lyder måske optimistisk at jeg går efter 2:12, efter at jeg løb 2:14 i Valencia, der anses for at være en hurtigere rute, men jeg har rykket mig i træningen og håber at kunne omsætte det i søndagens race,” lyder det yderligere fra Jacob Simonsen.

Jacobs klubkammerat fra AGF Atletik Rune Bækgaard har også maratonet i København som et stort mål i år, og med en bedre PR end Simonsen, er Bækgaard også en stor favorit til DM-titlen.

"Jeg regner med at følge gruppen af danske herre og se hvad der sker efter 25-30km. Alt kan ske på marathon og især i København midt i maj. Det kan blive en halv varm omgang, så det handler om at få fyldt godt med væske på. Det bliver klart en ting jeg skal have ekstra fokus på søndag," lyder det fra Bækgaard.

Sidste års vinder, Andreas Lommer, er også en af de hurtige danske herrer i startfeltet til på søndag. Bedst seedede dansker, Omar Hassan, AGF Atletik, har også meldt ud at han går efter at løbe en god tid, men han er desværre ikke med i DM-kampen, da han endnu ikke har det rødbedefarvede pas.

Hos kvinderne er sidste års vinder Karen Ehrenreich på startlisten, og ser man på resten af DM damefeltets PR-tider, er Karen en klar favorit til sejren på søndag. Stine Schøning, NBRO Running, der sidste år tog en andenplads til DM maraton ved Copenhagen Marathon, er igen i år en kandidat til en podieplacering, men med en PR mere end 10 minutter langsommere end Karens, skal hun have rykket sit niveau fra sidste år meget, før hun kan løbe med om guldet. En tredje hurtig dame i DM-konkurrencen i år, er Katrine Højgaard, Adidas Runners Copenhagen, der har løbet 2:50:00 på maratondistancen.

Udover DM-løberne, er der mange gode løbere til start i elitefelterne, der kommer til at løbe hurtigt rundt i hovedstaden på søndag, og vi håber at mange vil komme og heppe, både på de hurtige verdensstjerner og de lokale helte.

Løbet kan følges live via Copenhagen Marathons app, der kan hentes i App store og Google play. Læs mere om Copenhagen Marathon på løbets hjemmeside: Copenhagen Marathon 2023

 

Seneste nyheder