Danmark bliver nummer 6 til EM hold i Polen
Det danske hold tog et lille spring op på den samlede resultatliste til EM hold ved European Games, på tredje og sidste konkurrencedag, og med bunkevis af personlige rekorder, endte de rødhvide på en bestemt godkendt 6. plads i anden division, med 312 point.
Tæller man de 16 nationer i den bedste division ved European Team Championships med, ender Danmark som den 22. bedste nation i europæisk atletik, og det er bestemt godkendt, mener elitechef Mikkel Larsen.
"Formålet med at være hernede, har hele tiden været at benchmarke hvor vi ligger som nation i forhold til de andre europæiske lande, og der er det ikke så tit at vi er oppe i top-25, så en 22. plads er vi ret glade for. Man skal have en utrolig bredde på sine topudøvere for at være med i sådan et holdformat, og det har vi ikke tradition for at have i Danmark. Vi plejer at være gode i nogle få discipliner og det har vi også været i år, men vi har også løftet vores niveau i mange discipliner, hvor vi tidligere har været meget længere efter," fortæller Mikkel Larsen fra Silesia og nævner blandt andet højdespringskonkurrencerne, der var en del af programmet i dag, torsdag.
Den sidste dag ved EM for hold sluttede med højt humør i den danske lejr af flere grunde, hvor mange personlige rekorder var en af dem, herunder en europæisk årsbedste til Sofia Thøgersen på kvindernes 1500 m, hvor hun nu fører aldersgruppens rangliste frem mod U20 EM i Borås i august.
"Det var virkelig godt løbet af Sofia, der egentlig bare skulle ud og samle erfaring, og ikke havde forventet at løbe så stærkt. Hun lærte en masse af løbet og fik en god tid, og det tegner godt frem mod sommeren U-mesterskab," lød det fra elitechefen, der også fremhævede løber Juliane Hvids flotte resultat på 3000 m forhindring, der også var en dansk årsbedste.
Sofia Thøgersen slog igen, igen sin stående personlige rekord på 1500 m distancen, da hun løb sig til en U20 europæisk lead med tiden 4:11.08 min. Tiden, der var en forbedring af hendes tidligere PB med mere end fire sekunder, rakte til en flot 5. plads og sørgede for 12 point til det danske hold.
Juliane Hvid tog en 3. plads og 14 point, i kvindernes 3000 m forhindring med en ny personlig rekord i tiden 9:36.98 min, i et felt hvor to af verdens top-10 løbere på distancen satte tempoet og trak kometen fra Sparta Atletik og Løb med op i toppen af verden.
Personlige rekorder på stribe
Herefter fulgte yderligere en perlerække af personlige rekorder og en tangering af en. Sidstnævnte stod Mads Moos Larsen for i herrernes højdespring, hvor han klarede barren på 2.11 m, en ny dansk årsbedste og blev nummer 2 i gruppe B, hvilket rakte til en 9. plads samlet i højdespringskonkurrencen og 8 point til Danmark.
Hvor Mads Moos Larsen var tæt på at springe sig til en ny PB, smadrede Emma Beiter Bomme sin stående PB med 29 hundrededele på kvindernes 200 m, da hun krydsede målstregen i tiden 23.47 sekunder. Det rakte til en andenplads i heat B, en 6. plads over begge heats og 11 point til holdet.
På herrernes 200 m, blev det til endnu en personlig rekord til Danmark i Silesia i dag, da Jacob Hvorup skar fem hundrededele af sin tidligere PB og blev nummer 4 i heat B, nummer 10 samlet og hentede 7 point til Danmark med tiden 21.23 sekunder.
Mikael Johnsen var også godt med rundt på den længste løbedistance ved mesterskabet, da han blev nummer fem i et stærkt felt og hentede vigtige 12 point til Danmark, med tiden 14:05.65 min.
For Katrine Fjerbæk Olsen, der er hjemvendt fra det store USA, blev det til en sæsonbedste, for både hendes eget vedkommende og i Danmark, en andenplads i gruppe B, en 10. plads samlet og 7 point til holdet i kvindernes højdespring, med et resultat på 1.79 m.
En anden hjemvendt collegeatlet, Arthur W. Petersen, kastede sig til en 8. plads i herrernes spydkast, med et resultat på 73.29 m, og hentede 9 point til det danske hold.
Kenneth Mertz stødte sig til en 13. plads og 4 point til holdkonkurrencen i herrernes kuglestød, med et resultat på 16.35 m.
Annette Juma Nielsen sørgede også for 4 point til Danmark i kvindernes længdespring, hvor hun endte på en 13. plads, med et resultat på 5.83 m.
Første dansker i ilden på sidstedagen af de europæiske holdmesterskaber i Polen, var Liv Cantby, der kastede sig til en 14. plads i kvindernes spydkast og hentede 3 point til Danmark, med et resultat på 44.14 m.
4x 400 m mix stafetten afsluttede 'Second Division' ved European Athletics Team Championships på Silesian Stadium, og her endte det med en sidsteplads til det danske hold bestående af Joel von d'Ahe, Anne Sofie Kirkegaard, Gustav Lundholm Nielsen og Anna Øbakke Lange, der dog løb sig til en sæsonbedste i tiden 3:24.90 min.
Resultater fra dag 3 ved EM for hold kan findes her: Results - European Team Championships
Seneste nyheder
-
Holdene til EM Cross er sat
Søndag den 8. december afholdes EM Cross i Tyrkiet. Et stærkt dansk hold er nu udtaget. Stort tillykke til alle atleter, deres klubber og trænere. Der er godt nyt til alle os, der ikke er i Tyrkiet. DR viser EM Cross direkte på DR2.
Læs mere -
Axel Vang Christensen og Sofia Thøgersen med imponerende sejre til et actionfyldt DM Cross 2024
DM Cross 2024 og anden runde af CRAFT Løbe Cup blev en dag fyldt med regn, mudder og crossløb fra øverste hylde. Der blev fightet hele vejen rundt, men da løbene skulle afgøres, kunne ingen følge Axel Vang Christensen og Sofia Thøgersen. De to unge stjerner satte resten af den danske elite til vægs og kunne velfortjent løfte Konge- og Peter Bistrup Pokalen over hovedet.
Læs mere -
Forsvarende mestre og formstærke stjerner på startstregen: Her er alt, hvad du skal vide om DM Cross 2024
I weekenden skal de bedste danske cross-løbere igen kæmpe om Konge- og Peter Bistrup Pokalen. Tusindårsskoven lægger græs til et brag af en løbefest, hvor der bliver kamp om topplaceringerne, da de forsvarende mestre skal duellere mod en række formstærke topnavne. Vi har samlet al relevant information, så du er godt klædt på til DM Cross 2024.
Læs mere -
Hesselbjerg stiller pigskoene på hylden
Efter en lang og glorværdig karriere som dansk atletiks bedste forhindringsløber melder Ole Hesselbjerg nu ud, at han stopper på topplan. Fremover gælder det karrieren som civilingeniør og familiefar.
Læs mere