Foto: Lars Horn / Baghuset

DM Senior: Dag 3

Dette års DM Senior blev afsluttet på fineste vis. Dagen bød igen på gode resultater over hele linjen, men med en ny dansk U20 rekord og kvalificering til U20 EM til august, løb Betty Marie Ramsgaard Jensen (Sparta) både med guldet og opmærksomheden på DM’s sidste dag.

På Honnørkajen stod programmet på længdespring for både mænd og kvinder. Hos kvinderne var der lagt op til en spændende finale. De tre bedst kvalificerede kvinder havde alle sat PR i kvalifikationsperioden, og kun 3 cm adskilte 1. til 4. pladsen baseret på kvalifikationsresultaterne. Med et spring på 6.37m i sit sidste forsøg, vandt Betty Marie Ramsgaard Jensen (Sparta) i den grad guldet. En ny PR, der samtidig er U20 rekord og kvalificerer hende til U20 EM i Jerusalem til august. På herresiden vandt Andreas Trajkovski (Hvidovre AM) med et spring på 7.56, skarpt efterfulgt af Sebastian Ree Pedersen (Sparta) med et nyt årsbedste på 7.47m. 

Nyligt hjemvendte Katrine Fjerbæk Olsen (Skive AM) sikrede sig guldet i kvindernes højdespringsfinale med et nyt årsbedste på 1.79m, mens herrernes finale ikke overraskende blev vundet af Mads Moos Larsen (Aarhus 1900) med en tangering af hans årsbedste på 2.00m.

Nanna Bové (Sparta) vandt kvindernes 5000m finale med en tid på 16:17,62. Med god afstand til nærmeste forfølger, kunne Nanna løbe over målstregen som dansk mester på distancen. Det var et stærkt felt, der stillede til start på 5000m finalen hos herrerne. Med navne som Jacob Sommer Simonsen (AGF Atletik), Christoffer Frost-Jensen Johansen (Bagsværd AC), Jakob Dybdal Abrahamsen (Aarhus 1900), Mikael Johnsen (AGF Atletik) og Mikkel Dahl-Jessen (AGF Atletik), var der lagt op til en hurtig finale. Der var længe kamp om placeringerne, men med en imponerende slutspurt løb Mikael Johnsen (AGF Atletik) med sejren i en ny årsbedste på 14:11,75.

DM afsluttes i år med 200m finalerne for både mænd og kvinder. Med afbud fra favoritterne Mette Graversgaard (Aarhus 1900) og Emma Beiter Bomme (Sparta), var der lagt op til kamp om placeringerne. Og det blev i den grad en spændende finale. Nykårede dansk mester på 400m, Zarah Buchwald (Hvidovre AM), blev hurtigt udnævnt som den nye favorit til at snuppe guldet, men måtte se sig slået af de to unge sprintere Frederikke Voss Vestergaard (Aalborg AM) og Celina Hagihara (KIF). Frederikke løb sig dermed til sin første senior guldmedalje på hjemmebane i en ny PR på 24.66sek.

Herrernes 200m finale måtte undvære de sædvanlige favoritter på distancen. Det blev i stedet et opgør mellem de tre spartanere Benjamin Lobo (Sparta) og Jacob Hvorup (Sparta) og Valentin Jensen (Spara). Førstnævnte, der normalt specialiserer sig i 400m, løb over målstregen først i tiden 21.01sek, som ny dansk mester på 200m.

Alle resultater og billeder fra DM kan findes på Roster Athletics appen eller på Aalborg Atletik & Motions hjemmeside: https://www.aalborgatletik.dk/dm-2023

 

Seneste nyheder