Det danske stafethold sprintede sig til en ny sæsonbedste på 4x 100 m. Foto: Marta Siljudóttir

Fire top-3 til Danmark på dag to af EM hold ved European Games

Fire podieplaceringer og flere sæsonbedste til de danske atleter i Silesia, på andendagen af EM for hold ved European Games i Polen, hvor det blev til yderligere 111 point til Danmark, der fortsat ligger på en 7. plads i den næstbedste division.

"Der har været rigtigt mange gode resultater i dag, især på løbebanen, og det var godt at se at flere atleter endte i toppen af felterne, hvor der er gode point at hente til holdet," lød det fra Mikkel Larsen, elitechef i Dansk Atletik, efter endnu en actionfyldt aften på Silesian Stadium, hvor kvindernes stafetholds andenplads, var et af de rigtigt gode resultater blandt de danske.

Stafetbrag

På kvindernes 4x100 m stafet, lagde Mathilde U. Kramer ud med en flot tur i tiden 11.99 sek, efterfulgt af Mette Graversgaard, der kom under de 11 og brugte 10.60 sek på sin tur, Emma Beiter Bomme, der klarede den tredje 100m på 10.59 sek og sendte depechen videre til Klare Loessl, der som sidste kvinde tog det danske hold ind i tiden 43.89 sek, der rakte til en flot 2. plads, 15 point til holdet og en ny sæsonbedste. Tiden er et godt skridt på vejen mod World Relays næste år, som er et af de helt store mål for de danske stafethold.

Herrernes 4x100 m stafet sluttede desværre med et dårligt brag for Danmark, næsten før den var startet, da skiftet mellem førstemand Tobias Larsen og næste tur, Tazana Kamanga-Dyrbak, ikke lykkedes, depechen faldt på gulvet og holdet udgik. 

"Det var igen en typisk holdkampsdag, sådan lidt op og ned, hvor vi i får en tung start og er helt nede på en 11. plads, men kommer op igen undervejs og er oppe og runde en 4-5. plads, inden vi så lander samme sted som i går til sidst. Vi er lidt efter de projekteringer vi har siddet og regnet på hjemmefra, og med stafetherrernes DNF her til sidst, skal der kæmpes lidt ekstra i morgen, hvis vi skal længere op på listen," fortalte elitechef Mikkel Larsen, der dog glædede sig over de fire top-3 præstationer her til aften. 

Podieplaceringer til Graversgaard, Bonde Holm og Uldbjerg Hansen

Mette Graversgaard sprintede sig, inden sin sub-11 sekunders tur i stafetten, til en andenplads på kvindernes 100 m hæk, hvor hun med tiden 12.95 sekunder, skaffede 15 flotte point og den første af fire podieplaceringer til Danmark på dag to i Polen. 

Det blev også til en podieplacering til Caroline Bonde Holm, med en tredjeplads i kvindernes stangspring, hvor hun klarede barren på 4.35 m og hentede 14 point til det danske hold.

På herrernes 1500 m løb Kristian Uldbjerg Hansen endnu en podieplacering hjem til Danmark, da han i tiden 3:41.87 min blev nummer tre og dermed hentede 14 point til holdkonkurrencen. 

Sæsonbedste til Nissen og von d'Ahe

Annemarie Nissen blev nummer 6 på kvindernes 800 m, og hentede med en ny sæsonbedste på 2:01.23 min, 11 point til det danske hold. 

På den lange hækdistance sprintede Joel von d'Ahe de 400 m med de 10 hække på 53.24 sekunder, sig også til en ny sæsonbedste og sikrede Danmark 5 point med en 4. plads i heat B, en 12. plads over begge heats. Det var den unge hækkeløbers første konkurrence på de høje seniorhække og elitechefen var godt tilfreds med von d'Ahes debut.

"Joel kommer med lidt på et afbud og har ikke erfaring med hækhøjden på seniorniveau, så det er virkelig godt gået at han præsterer som han gør i dag og sætter en ny sæsonbedste," lød det fra Mikkel Larsen.

Martha Rasmussen tog de danske farver rundt på den lange hæk for kvinder og hentede 11 flotte point med en 5. plads i heat B og samlet, i tiden 58.17 sek.

Stefan Lehnert var første dansker i aktion, i herrernes hammerkast, hvor han kastede sig til et resultat på 63.16 m og en 13. plads i konkurrencen, der gav 4 point til holdet.

Andreas Christoffersen blev nummer 3 i heat B, nummer 11 samlet over begge heats og hentede 6 point til Danmark på herrernes 110 m hæk, i tiden 14.45 sekunder.

I herrernes længdespring stod Bertram Costa for at repræsentere Danmark, med et resultat på 7.04 m, der rakte til en 13. plads og et 4-points bidrag til holdet.

I diskoskastkonkurrencen for herrer sørgede Emil Mikkelsen for 6 point til Danmark, med en 11. plads og et resultat på 52.43 m.

Janne Nielsen sprang sig til en 12. plads i kvindernes trespring og hentede 5 point til Danmark med et resultat på 12.54 m.

Resultater fra EM for hold ved European Games dag to, kan ses her: 
Results - European Team Championships

Seneste nyheder