Nyhed fra Dansk Atletik
Betty Marie Ramsgaard Jensen øverst på podiet til NM i mangekamp i U20-klassen. Foto: DECA Text&Bild

Karla Schärfe og Betty Marie Ramsgaard Jensen nordiske mestre

Det blev til fire flotte medaljer til Danmark ved de nordiske mesterskaber i mangekamp i Borås i weekenden, hvor Karla Schärfe og Betty Marie Ramsgaard Jensen kæmpede sig helt til tops.

Karla Schärfe, Sparta Atletik og Løb, tog den hele vejen til toppen af podiet, da hun i går og i dag sprang, sprintede, kastede og løb sig til en ny personlig rekord med mere end 300 point til de nordiske mesterskaber i mangekamp ved Swedish Combined Events Challenge i Borås. 

"Vores kvinder og piger har gået rigtigt godt, og lykkedes med mange flotte resultater, bredt i de forskellige discipliner. Karla fik endelig en god mangekamp til, efter en del skader, og at hun kommer tilbage og sætter personlig rekord, er virkelig godt at se," lød det fra sportslig ansvarlig for mangekamp i Dansk Atletik, Martin Roe, søndag aften. Han var glad for alle medaljerne, men grundet en meget højgravid kone, kunne han ikke selv være til stede i Sverige under weekenden. 

Nickoline Skifter Andersen, Sparta Atletik og Løb, gik også hele vejen til podiet og kunne tage en flot bronzemedalje i de nordiske mesterskaber, med et resultat på 5311 point.

Blandt de yngre kvinder blev det også til en guldmedalje til Danmark, ved Betty Marie Ramsgaard Jensen, Sparta Atletik og Løb, der med en ny PR og U20 dansk rekord på hele 5441 point, kunne tage sejren i kvindernes konkurrence for atleter under 20 år ved weekendens nordiske mesterskaber. 

Da Betty Marie satte sin tidligere personlige rekord ved Mangekamps Tribute på Østerbro for en lille måned siden, klarede hun U20 EM kravet med kun tre point, men hendes flotte resultat i Borås viser at hun er i endnu bedre form og klar til at forsvare de danske farver i Israel til august.

På herresiden stod Joel Frederik von d'Ahe, Sparta Atletik og Løb, for en flot bronzemedalje i U18-klassen, med et resultat på lige over 7000 point, der også var en ny personlig rekord for den unge komet. Tidligere på sæsonen, til Mangekamps Tribute på Østerbro, klarede den unge Sparta kæmper kravet til European Youth Olympic Festival i Maribor, Slovenien, der bliver afviklet i slutningen af juli.

Der var mange andre flotte danske resultater, der kan ses sammen med alle de detaljerede resultater for weekenden her: Nordic Championships in Combined Events - results

 

Seneste nyheder