Masters nyhedsbrev 3/2023

Med fokus på EM udendørs I Pescara, Italien, den 21. september til den 1. oktober 2023. 

Mesterskaberne ligger bevidst fra arrangørernes side sent på deres lokale sommersæson. Det betyder for alle deltagere og ledsagere, at turisterne er stort set væk, og varmen er heller ikke overvældende, når vi ankommer.

Der ligger allerede mange informationer, som du skal kende inden du tilmelder dig på arrangørernes hjemmeside. Det vigtigste lige nu er, at du downloader Entry Booklet (EB) fra hjemmesiden og læser alt om:

  • Hvor dine øvelser skal foregå, så du kan tage højde herfor inden du finder hotel.
  • Competition Daily Program, hvor du i bunden af programmet med farverne – hvid, orange og grøn - kan se hvilket stadion du skal konkurrere på. Det skulle ligge helt fast på dagene, men der tages forbehold for, at en øvelse efter endelig tilmeldinger den 8. august kan flyttes til et andet stadion. Den 29.september er TP for M 45, 50,70 og 75 i spil til at flytte til hovedstadions kastegård. Det holder vi øje med og informere mere, når det endelige dagsprogram og tidsskema offentliggøres.
  • Warm-Up Track and training facilities lige uden for hovedstadion. Det vil også være muligt at træne på Francavilla og Montesilvano, når der ikke er konkurrencer dér. Der kommer tidsplaner for det senere på hjemmesiden.
  • Se kort for 10 km road Race og Half Marathon med start og mål på hovedstadion.
  • Se mulighederne for at komme til og fra Pescara med tog, fly og i bil.
  • Overnatningsmulighederne finder du på hjemmesiden, hvor du kan booke gennem arrangørerne. Shutle-busserne har køreplaner, som kommer forbi de hoteller som arrangørerne har lavet aftaler med. Se dette kort i EB.

Sammen med min gode ven fra Norges veterankomité, Kalle Glomsaker, blev jeg af EMA Council inviteret til det såkaldte sitevisit, som repræsentant for alle teammanager i Europa. På 1½ dag blev vi introduceret til alle forhold, som den lokale organisation, LOC, har ansvaret for ifølge aftalen med EMA. Alle der deltog i Tampere ved godt hvad det kræver af beslutninger, for at alle atleter kan komme og få gode konkurrencer på anlæg, der er godkendt.

Så vi var på alle 3 stadion og Non-stadia, som skal bruges til EMACS 2023:

  • Hovedstadion: Pescara Stadium (Giovanni Cornacchia) ligger i byens centrum
  • Stadion 2: Francavilla Al Mare, hvor stort set alle kast foregår. Ligger syd for hovedstadion. Se planer for alle busser i EB.
  • Stadion 3: Montesilvano, hvor alle løb fra 1500m og opefter foregår ligger nord for hovedstadion
  • Non-stadia: 10 km Road Race, Halv Marathon, Road Race Walking og Cross Country. Se de deltaljerede kort I EB.

Adgangskrav for deltagelse og procedure for tilmelding til EMACS 2023: senest den 8. august kl. 24:00.

Du finder 2 siders beskrivelse i EB om adgangskrav, og hvordan du får fat i tilmeldingsblanketten. Du skal downloade den såkaldte online entry form ved at trykke på tilmeldinger i det røde felt øverst på forsiden og udfylde og betale med Visa eller MasterCard.
Du bliver bl.a. spurgt om dit licensnummer! Dette felt er kun sat ind, fordi Tyskland og Frankrig bruger licens-numre til deres masters. Da vi ikke har licensnumre i Danmark, kan du skrive 4 vilkårlige cifre i feltet. Det ac-cepterer systemet.

På en af siderne i EB kan du se, hvilken gruppe du skal stille op i, i forhold til din fødselsdag. Check om det er den rigtige gruppe, du er placeret i på tilmeldingen. Landekoden for danskerne er DEN.
Når du er medlem af en klub, som er medlem af DAF, har du via dit medlemskab af klubben accepteret, at du konkurrerer under de regler, som er fastlagt af WA/WMA, og som DAF har tilsluttet sig. Derfor skal du skrive din klubs navn i tilmeldingen.

Bekræftelsen, som du modtager fra EMA, sender du til daf@dansk-atletik.dk og til mig på knudho-eyer@gmail.com.Så kommer den ind i indbakken hos Inger Marie Godvin, der sammen med Master Komitéen sørger for at verificere dine oplysninger i tilmeldingen. Finder vi at alt er i orden, godkendes din tilmelding direkte i EMAs tilmeldingssystem. Du kan selv kontrollere startlisten for dine øvelser. Ud for dit navn vil der stå ”accepted”. Det betyder, at du har startret. Her i starten af tilmeldingsperioden opdateres tilmeldingerne en gang om ugen. Dog ikke i uge 29 og 30, hvor DAFs administration har ferie. Fra den 1.-8. august bliver det oftere.

Når du har modtaget bekræftelsen på din tilmelding fra arrangørerne, skal du overføre en national fee på kr. 150 til DAFs bankkonto reg.nr. 2217, kontonummer 8128213350 (Nordea). I tekstfeltet skal du skrive dit navn, og ”EMACS 2023, PESCARA”. National fee er et gebyr, du skal betale for den administrative service, som DAFs administration og Master komiteens teamledere yder dig før, under og efter mesterskaberne.

Master Komitéen håber, at mange masters vælger at deltage i europamesterskaberne i Pescara.
Vi kommer med flere informationer ca. medio august.

Nyhedsbrevet er også delt i Facebook-gruppen, mastersatletik.dk d.d.På vegne af Master Komité
Knud Høyer

Seneste nyheder