Charlotte Beiter Bomme med Astrid Glenner-Frandsen. Foto: Sparta Atletik og Løb.

Ny dansk international dommer

Dansk Atletik har fået en ny international dommer. Charlotte Beiter Bommer har bestået World Athletics Referee Silver Level-prøven.

Charlotte Beiter Bomme (Sparta Atletik og Løb) har netop bestået dommeruddannelse hos World Athletics og bliver den kun anden danske aktive internationale dommer (ud over Martin Roald-Arbøl). 

World Athletics er i gang med at omstrukturere deres dommeruddannelse, hvor World Athletics Referee Education and Certification System (WARECS) i løbet af de kommende år vil erstatte den tidligere Technical Officials Education and Certification System (TOECS). Med den ny uddannelsesstruktur følger også en ny terminologi, hvor titlen World Athletic Referees indføres med tre grader: guld, sølv og bronze. Disse erstatter de tidligere internationale dommertitler ATO og ITO.

World Athletics Referee Silver (WARS) er et helt nyt dommerniveau, hvor kandidater bliver testet i deres viden og kundskab indenfor regler i alle atletikkens discipliner. Tre NTO'er deltog i den første WARS-prøve, hvor Charlotte Beiter Bomme bestod som den eneste danske deltager og bliver dermed en del af den international dommerpulje, som kan fungere som referee til stævner helt op til EM. WARS diplomet er gældende i 8 år, hvorefter det skal fornys. Efter 4 år med aktiv dommerarbejder har man mulighed for at fortsætte til prøven til guldniveau.

Stort tillykke til Charlotte, Sparta Atletik og Løb og til Dansk Atletik! 

Hvis man har ambitioner om en international dommeruddannelse, så er første skridt på vejen at bestå DAFs dommeruddannelse. Datoer for dommerkurser opdateres løbende og fremgår af Connect. 

Seneste nyheder