I denne uge går det løs med Skole OL.

Skole OL finalerne starter i morgen

Fra den 13. til 16. juni 2023 er der Skole OL finaler i Børnenes Hovedstad, Billund. Finalen strækker sig over fire dage fyldt med kampråb, medaljer og flere tusinde skolelever, der alle kæmper om at kunne kalde sig vinderne af Skole OL 2023.

Med fokus på de tre børneolympiske værdier: fællesskab, færdighed og fairplay, skal tusindvis af skolebørn fra hele landet dyste om at kunne løfte Skole OL-trofæet og kalde sig olympiske mestre i 2023.

Vejen til Finalen
Skoleklasserne har kvalificeret sig til finaleugen ved lokalstævner i hele landet. Her har skoleklasserne dystet i forskellige discipliner og sportsgrene for at kvalificere sig videre til finalen i Billund. Klasserne valgte selv, hvilke sportsgrene, de ønskede at deltage i på deres lokalstævne.

Alle sportsgrene kan ses her: https://skoleol.dk/sportsgrene/  

Lokalstævnerne er blevet arrangeret og afholdt af lokale sportsklubber og ildsjæle. I Fredericia har Fredericia Atletik Forening med Jimmy Hesselbjerg, formand og træner, i front, været arrangør for lokalstævnet. Lokalstævnet foregik fra den 7.-16. september og havde mere end 1250 deltagende skoleelever fra 4. til 6. årgang med, der konkurrerede i forskellige atletikdiscipliner.  

I Grindsted, vest for Billund, har Jan Poulsen fra Atletikklubben Heden stået for lokalstævnet for de sydjyske skoler, hvor hele 795 skoleelever deltog fra 10 forskellige skoler i Billund Kommune, Give og Nordenskov. De har oplevet en stigning af deltagende børn på hele 50% fra året før.

"Dagene gik lige som de skulle og børnene havde en god oplevelse. Vi har fået god respons fra forældrene på Facebook om, at deres børn havde en god dag,"  fortæller Jan Poulsen, som ligeledes fortæller, at selvom det ikke har haft indflydelse på medlemstallene i atletiklubben endnu, så håber han, at det har skabt noget synlighed omkring Atletikklubben Heden i lokalområdet.  

Der har på landsplan været flere deltagende til lokalstævnerne end tidligere år. Flere har måtte udvide fra én til to dages stævner, mens andre klubber helt har måtte sætte begrænsninger på antallet af deltagere for at kunne følge med den store opbakning. 

Finalen
I løbet af de fire finaledage, bliver Billund forvandlet til et sportsparadis uden lige, hvor skolebørn fra hele Danmark udviser stort mod, sammenhold og vindermentalitet i lange baner. Finaledagenes indhold varierer naturligvis efter, hvilken sportsgren det er. I atletikfinalerne skal børnene kæmpe i discipliner som Speed-bounce, Speed-længde, Turbokast og meget andet.

Finalerne er inddelt efter årgange, som har hver sin finaledag:
4. klasse: tirsdag d. 13. juni 2023
5. klasse: onsdag d. 14. juni 2023
6. klasse: torsdag d. 15. juni 2023
7. og 8. klasse: fredag d. 16. juni 2023


Program for finaledagene

9.00 - Indmarch og åbningscermoni

10.00 – Opvarmning og motionsløb

11.00-15.00 – Sportsgrene

15.00-16.00 – Præmieoverrækkelse

Læs mere om disciplinerne i atletik her: https://skoleol.dk/sportsgrene/atletik/ 

Resultaterne fra Skole OL Finalerne kan findes her: https://skoleol.dk/resultater/ 

 

Seneste nyheder