Foto: Christian Jørn Hansen

Ungdoms- og seniorsæsonen i Dansk Atletik eksploderer de næste uger

Kalenderen i Dansk Atletik er næsten overophedet i disse uger, hvor ungdoms- og seniorsæsonen i klubregi for alvor bliver skudt i gang, med både vest- og østdanske ungdomsmesterskaber, Eurotrack og Copenhagen Open som de helt store overskrifter de næste par uger. 

Et par uger i ungdoms- og senioratletikkens tegn skydes i den kommende weekend i gang med både de vestdanske atletikmesterskaber for ungdomsatleter i Odense og Eurotrack på Frederiksberg Stadion i København, begge dele med konkurrencer både lørdag d. 3. juni og søndag d. 4. juni. 

 

Vestdanske ungdomsmesterskaber 3-4. juni

I Odense skal piger og drenge ned til kategorierne P12 og D12 konkurrere i alt fra sprint til kapgang, over kast og spring i de vestdanske ungdomsmesterskaber, og klubberne vest for Storebælt får mulighed for at sætte barren for en spændende sæson i klubregi. 

"Vi glæder os til en spændingsfyldt weekend med dansk atletik i de bedste rammer her i Odense," skriver stævneleder Louise Baarup, Odense Atletik, i stævnemanualen, og det traditionsrige mesterskab plejer også at blive en god weekend for de tilrejsende klubber. 

Læs mere om de vestdanske ungdomsmesterskaber her

 

Eurotrack 3-4. juni

Længere mod øst, skal børn og unge helt ned til 7 år i gang på stadion til Eurotrack på Frederiksberg, og udover et væld af løbediscipliner, er der også spydkast, længdespring og højdespring på programmet om lørdagen, og kuglestød, længdespring og diskoskast på programmet om søndagen

"Vi glæder os til masser af god stemning, hygge og smuk sol over Frederiksberg stadion og de deltagende atleter," skriver FIF Atletik & Motion på stævnets hjemmeside og der er lagt op til en masse aktiviteter på Frederiksberg, hvor de for første gang afholder 800 meteren for seniorer som 'Wilson Kipketer Tribute'.

Arrangørklubben håber på at kunne samle nogle af de bedste på distancen.

"Vi håber, at samle et stærkt 800 m felt på både herre- og damesiden med relevante pacere og optimale forhold for gode resultater. Der vil være pengepræmier i A-heatet hos både mænd og kvinder til de tre bedst placerede (3.000 kr. til nr. 1, 2.000 kr. til nr. 2 og1.000 kr. til nr. 3)," skriver FIF Atletik på Eurotrack hjemmesiden. 

Læs mere om Eurotrack her.

 

Copenhagen Open 10-11. juni

I næste weekend trækker "Danmarks største internationale klubstævne" atleter og klubber fra hele landet af huse, når Hvidovre Atletik & Motion arrangerer Copenhagen Open 10-11. juni. Der er øvelser for både ungdom og senior, med lidt ekstra ranglistepoint på spil for sidstenævnte, og der forventes brede startfelter i mange discipliner og aldersgrupper.  

Læs mere om Copenhagen Open her

 

Østdanske ungdomsmesterskaber 17-18. juni

De østdanske klubber skal ligesom de vestdanske, også i gang med at finde de bedste ungdomsatleter, i weekenden d. 17-18. juni, hvor Ballerup Atletik Klub arrangerer østdanske ungdomsmesterskaber. Der skal konkurreres i fuldt disciplinprogram og det er muligt at stille både mix-hold og stafethold med atleter på tværs af aldersgrupper. 

Læs mere om de østdanske ungdomsmesterskaber her

 

I tillæg til de mange ungdoms- og seniorstævner, er eliten og de bedste danske internationale navne også i gang rundt i Europa i disse uger, så hold øje med Dansk Atletiks instagram, for lidt indhold om dem og deres resultater. 

Seneste nyheder