Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta Atletik og Løb, skal sprinte mod hurtige internationale navne på hjemmebane på Østerbro i morgen aften. Foto: Frank Nielsen

Verdensklasse atletik på Østerbro Stadion i morgen

Sparta Atletik og Løbs hjemmebane på Østerbro Stadion, danner rammerne for Copenhagen Athletics Games, som igen i år byder på store navne som Nia Ali, Lyndsay Sharp og Marvin Bracy blandt sprinterne.

Mathilde Heltbech, FIF Atletik og Motion, har noget af en opgave for sig, når hun onsdag aften løber 100m hæk mod den tidligere verdensmester Nia Ali fra USA og canadieren Michelle Harrison, der begge kan bryste sig af sub 13 sekunder-tider i år.

Mathilde Kramer, Aarhus 1900 Atletik og Løb åbner sin sæson i et felt, der består af to meget hurtige britiske kvinder; Bianca Williams med en årsbedste på 11.38 sekunder og Ashleigh Nelson med en årsbedste på 11.30 sekunder. Kramer løb sin bedste tid i sæsonen nogenlunde samme tidspunkt sidste år i Hvidovre, og den lød på 11.44 sekunder. Der er dermed lagt op til hvad der kan blive en hurtig 100m for kvinderne.

Der er også hurtige kvinder at finde på 3000 meteren, hvor Nanna Bové og Sofia Thøgersen, begge Sparta Atletik og Løb, mødes for første gang i år på distancen. Bové blev sidst i april i år dansk mester på 10km landevej med en ny PR, der satte hendes tidligere personlige rekord til vægs med hele 18 sekunder. Thøgersen løb sig til en ny flot PR på 1500m til Nordiske Mesterskaber for blot et par uger siden, hvor hun vandt bronze.

På herresiden skal Frederik Schou-Nielsen, Sparta Atletik og Løb, og Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta Atletik og Løb, teste formen af, når de skal følge med den amerikanske stjerne Marvin Bracy, der i år har været under de famøse 10 sekunder på 100m distancen.

Det bliver alt i alt en aften med højt internationalt niveau på Østerbro Stadion, hvor der bliver sat op til en fest for tilskuerne, der køber sig ind på tilskuerrækkerne.

Udover løbe- og sprintdisciplinerne, er der også kastedisciplinerne diskoskast og hammerkast, og springdisciplinerne længdespring og stangspring på programmet, samt paraatletik disciplinerne framerunning og para 1500m.

Copenhagen Athletic Games løber af stablen i morgen, onsdag d. 7. Juni fra kl. 17.45 på Østerbro Stadion.

Billetter og yderlige information kan findes her: Copenhagen Athletics Games 2023

Har man ikke mulighed for at komme på stadion, kan alle konkurrencerne følges live via European Athletic's Facebookside, hvor de streamer hele eventet, eller direkte via Discovery+.

Startlister og resultater kan findes i Roster.