Joel Frederik von d'Ahe efter rekordløbet.

EYOF (2. dag): To finalepladser i hus på regnfuld tirsdag

På opsigtsvækkende vis løb både Christian Andersson og Joel Frederik von d’Ahe sig i finalen på 100 meter og 400 meter hæk. Førstnævnte sluttede på en fornem 6. plads, mens von d’Ahe efter dansk U20-rekord går ind til fredagens finale som medalje-kandidat.

Med avancement til semifinalen på 100 meter havde Christian Andersson mandag allerede levet op til forventningerne ved EYOF i Maribor (SLO). Men mere vil have mere, og med en 4. plads i 10,89 sek. – bare 0,02 fra den PR, han satte i det indledende heat – sneg han sig på flotteste vis med i finalen på hurtigste tid. To timer senere stod den 17-årige Greve-atlet så overfor karrierens hidtil største løb. Med afbud fra den tyske sprinter Jakob Kemminer var Andersson på forhånd sikret mindst en 7. plads, men igen overgik han sig selv, da han fik presset sig ind som en fornem nr. 6 i 11,05 sek. (-1.0).

Dansk U20-rekord af von d’Ahe
Det varslede uvejr udeblev ikke, og formiddagens konkurrencer blev derfor præget af lang ventetid. Med halvanden times forsinkelse kunne Joel Frederik von d’Ahe endelig gå ind på løbebanen til det indledende heat på 400 meter hæk. Trods et langtfra perfekt løb med to væltede hække undervejs vandt Sparta-atleten ikke bare sit heat i 52,76 sek., men skar hermed også 0,48s af den ungdomsrekord (U18), som han (på de syv cm højere seniorhække) havde sat ved landskampen i Polen i juni. Tiden viste sig tilmed at være dagens hurtigste, og dermed er der lagt op til et brag af en finale på fredag. 

”Der er helt klart plads til forbedringer i finalen. Her skal han have sænket farten lidt i starten. I dag lægger han for stærkt ud, og kommer for tæt på hækkene. Men alt i alt er det selvfølgelig positivt. Joel er klar til at gøre det godt i finalen”, lyder det fra holdleder Charlotte Beiter.

Lance Christian Aabo og Nynne Høgsbro skulle også have været i aktion i hhv. længdespring og hammerkast, men grundet regnen blev disciplinerne udsat til onsdag.

(update: hammerkast kval. udgår - direkte finale torsdag)

European Youth Olympic Festival – Maribor (SLO) 24-29. juli
Resultater 2. dag
Drenge
100 meter finale (-1.0)
1. Ylann Bizasene FRA 10,53s
2. Ido Peretz ISR 10,70s
3. Zalan Deak HUN 10,75s 
6. Christian Andersson DEN 11,05s
Semifinale
Heat 1
1. Jakob Kemminer GER 10,73s Q
4. Christian Andersson DEN 10,89s q
400 meter hæk indl.
Heat 3
1. Joel Frederik von d’Ahe 52,76s DR-U20
(hurtigste tid af alle)
Samlet resultatliste

Onsdagens program
9.30 Lance Christian Aabo – længdespring kval. gr. A
9.40 Aurora Thostrup – syvkamp/100m hæk
10.30 Aurora Thostrup – syvkamp/højdespring
11.20 Frederikke Vestergaard – 200m indl. heat 1
11.45 Adam Skytte – 200m indl. heat 1
17.00 Aurora Thostrup – syvkamp/kuglestød
18.15 Aurora Thostrup - syvkamp/200m heat 2
18.35 Anne Juul Jensen – diskoskast (direkte finale)

Seneste nyheder