Nyhed fra Dansk Atletik
Sofia Thøgersen på vej mod guld på 3000 meter ved sidste års EM-U18, som Jerusalem også var vært for. (Deca Text&Bild)

Holdet til EM U20 i Jerusalem er udtaget

Elitechef Mikkel Larsen har fredag sat navne på de 11 atleter, som skal konkurrere ved EM-U20 i Israel fra den 7-10. august.

Finland, Slovenien – og næste gang Israel. Turen til de internationale mesterskaber fortsætter, og næste stop bliver Jerusalem, som er vært for EM-U20. Fristen for indfrielse af kvalifikationskrav udløb torsdag, og i dag kunne elitechef Mikkel Larsen så udtage 11 atleter til mesterskaberne. 

”Det er en travl sommer, som nu rundes af med det sidste mesterskab i ungdoms- og juniorregi. Med de 11 atleter har vi en holdstørrelse, som er på niveau med forventningen - særligt med tanke på, at et par kvalificerede atleter grundet skader ikke er aktuelle. Netop i den aktuelle aldersklasse har vi flere stærke kort, hvilket adskillige danske U20-rekorder i år vidner om. Og med flere navne i den europæiske top-10, tillader vi os at gå efter flere finaler - forhåbentlig også metal,” lyder det fra Mikkel Larsen, der desuden peger på, at flere atleter er kvalificeret i adskillige discipliner, og at man afventer final confirmation.

I fjor var den historiske by vært for EM-U18, og for fem af deltagerne fra dengang – som i mellemtiden er rykket op i U20-klassen – bliver der tale om et gensyn med Givat Ram Stadium (foto nedenfor), som er en del af campus omkring Hebrew University of Jerusalem. Det gælder ikke mindst for Sofia Thøgersen, der har gode minder fra løbebanerne, hvor hun sidste år vandt guld og bronze på hhv. 3000 meter og 2000 forhindring. 

Høj varme, anspændt politisk situation
”Vi ser med spænding frem mod EM, hvor vi ikke bare er meget opmærksomme på de høje temperaturer i Israel, men heller ikke kan lukke øjnene for den politiske situation i landet. Her følger vi myndighedernes anbefalinger tæt, hvilket for nuværende dog ikke problematiserer den planlagte deltagelse og den heraf følgende operation,” slår Mikkel Larsen fast.Den danske trup til EM-U20 i Jerusalem d. 7-10. august

Kvinder
Sofia Thøgersen (Sparta) – 1500m – 3000m - 5000m*
Kathrine Holst Hahn (Frederiksberg IF) - Trespring
Betty Marie Ramsgaard Jensen (Sparta) – Syvkamp - længdespring

Mænd
Jónas Gunnleivsson Isaksen (Bragdið) – 400m - 4x100m 
Valentin Jensen (Sparta) – 100m - 4x100m
Eiri Jógvansson Glerfoss (Bragdið) - 100 m - 4x100m
Vilhelm Krüger (Sparta) - 110m hæk - 4x100m
Hector Wandt (Sparta) - 100m - 4x100m
Carl Bruce Aabo (Herlufsholm) - 4x100m
Mads Krogsgaard Nielsen (Esbjerg AM) - Kuglestød
Sofus Olivarius Vølund (Sparta) – Tikamp

*valg af distancer ikke endeligt besluttet

 

Stab
Rasmus Folino Nielsen, holdleder
Lars Pedersen, træner 
Martin Roe, træner
Juan Diego Marcano, træner
Kim Birk Jensen, træner
Peder P. Nielsen, træner
Charlotte B. Bomme, træner
Sif Marie Byrialsen Hansen, behandler


Om EM-U20
Det første officielle mesterskab blev afholdt i Paris i 1970 - og har siden 1973 ligget i ulige år. De seneste mesterskaber: Tallinn 2021 - Borås 2019 - Grosseto 2017 - Eskilstuna 2015 - Rieti 2013. Tampere bliver vært i 2025.


Nyttige links
- European Athletics’ EM-side
- Arrangørernes hjemmeside
- Final entries
- Tidsskema
- Dansk medaljehistorik
- Resultater fra tidligere EM-U20

Seneste nyheder