Lisa Brix - her i Halle 2022 - er i sit livs form. (Deca Text&Bild)

Tre danske kastere triumferer i Bottnaryd

Dansk atletiks bedste kastere satte et usædvanlig stærkt aftryk på weekendens traditionsrige Bottnarydkastet. Søndag sejrede spydkaster Arthur Petersen med sæsonbedste 77.92, mens Katrine Jacobsen vandt en tæt dyst i hammerkast. Dagen inden havde Lisa Brix taget sig af sejren i diskoskast med 61.00 meter i en konkurrence, hvor Annesofie Hartmann forbedrede sin personlige rekord to gange.

Lisa Brix understregede lørdag sin internationale klasse, da hun ved Bottnarydkastet i Sverige vandt diskoskast med 61.00 meter. Det var sæsonens femte konkurrence over de 60 meter og den ottende i karrieren, og dermed synes hun godt på vej til at indløse billet til næste måneds VM. 

”Jo, både Lisa og Katrine i hammerkast ligger rigtig lunt placeret i forhold til VM-kvalifikation. Det er meget positivt. De kaster godt og ikke mindst stabilt, og jeg er sikker på, at der er mere på vej,” lyder det fra landstræner i kast, Carsten Bomme. 

I forhold VM i Budapest ligger Brix og Koch Jacobsen p.t. placeret som hhv. nr. 22 og 14 – altså et pænt stykke over kvotegrænsen på 36 pladser. 

Brix’ vinderkast blev fundet frem allerede i første forsøg, men med 60.16 i tredje runde understregede sidste års EM-finalist sit høje niveau. På 4. pladsen viste Annesofie Hartmann, at hun også så småt nærmer sig international klasse. I 2. og 3. runde forbedrede Hvidovre-kasteren således sin personlige rekord fra maj sidste år til først 57.64 og lige efter 58.30 meter. Interessant nok blev EM-U23 søndag vundet med 56.77 – her er Hartmann dog 3½ måned for gammel til at kunne have deltaget.


(Deca Text&Bild)

To søndagssejre
Søndag var det så den femdobbelte danske mester i spydkast, der slog til. Ligesom Brix fandt Arthur Petersen vinderkastet frem i første forsøg. 77.92 blev det målt til – nyt sæsonbedste og karrierens tredjebedste resultat. Efter et overtrådt og 73.59 i tredje runde valgte Arthur at afstå fra flere kast. 

Med de flotte længder denne weekend vil både Arthur og Annesofie forventeligt forbedre deres placeringer på VM-kvalifikationslisten ”The Road to Budapest”, når den opdateres i næste uge. 

"Vinduet lukker om to uger, så det bliver mere end svært at klare, men i forhold til næste års mesterskaber ser det interessant ud," siger Bomme fra EM-lejren i Finland, hvor han søndag kunne se den eneste tilbageværende atlet, Katrine Fjerbæk Olsen, rive ned tre gange på den svære åbningshøjde 1.75m.

Kvindernes hammerkast lå placeret til sidst i søndagens program, og her lå Katrine Koch Jacobsen i lang tid på 2. pladsen efter Greta Ahlberg. I femte runde viste det danske es dog sin klasse og satte tingene på plads med 70.07 meter – 51cm længere end svenskeren.

Selvom Katrine i denne sæson endnu ikke har været i nærheden af sin danske rekord på 74.22, har hun været mere stabil i år. I fjor kastede hun således over 70 meter seks gange, mens dagens konkurrence allerede er den ottende af slagsen i en sæson, som langtfra er slut.

 
Bottnarydkastet – Bottnaryd (SWE) d. 15.-16. juli
Udvalgte resultater

Spydkast M

1. Arthur Petersen (Sparta) 77.92m SB
Diskoskast K
1. Lisa Brix (Sparta) 61.00m
4. Annesofie Hartmann (Hvidovre AM) 58.30m PR
Hammerkast K
1. Katrine Koch Jacobsen (Sparta) 70.07m
2. Greta Ahlberg SWE 69.56m 
Alle resultater

Seneste nyheder