Fra fredagens åbningsceremoni. (foto: Wu Gang)

Fem atleter skal i ilden på Universiadens 1. dag

Atletikmæssigt kommer denne uge til at stå i Universiadens tegn, hvor dansk atletik har ni deltagere på plads i kinesiske Chengdu. Efter fredagens åbningsceremoni tages der mandag nat dansk tid hul på atletikkonkurrencerne, som varer frem til søndag. 

Med en tidsforskel på seks timer bliver det allerede i nat hjemlig tid, at de første danske atleter ved FISU World University Games kommer i aktion. Den gigantiske event blev fredag officielt åbnet af den kinesiske præsident Xi Jinping ved en spektakulær ceremoni på det stadion, hvor atletikken er placeret. 

”Holdet er endnu ikke fuldtalligt, da de sidste først ankommer i nat, men alle glæder sig vildt til at komme i gang,” fortæller holdleder Andreas Jeppesen, der er med for fjerde gang – den tredje som holdleder.

”Det overordnede indtryk af arrangementet er indtil videre virkelig godt. Det er og bliver bare et fedt set-up. Jeg er sikker på, at det for vore atleter bliver en oplevelse for livet.” 

6.500 sportsfolk fra 113 nationer dyster i 15 forskellige sportsgrene, og for dansk atletiks vedkommende bliver det Anna Ø. Lange, der lægger ud kl. 9.00 lokal tid med indledende 400 meter.
- Startlister/resultater
- Live streaming
- Det danske hold

Seneste nyheder