Dansk Atletik i sorg efter løbers tragiske død

En løber fra AGF Atletik blev i denne uge på tragisk vis trafikdræbt under en træningstur. En dybt berørt bestyrelse kondolerer, og opfordrer i samme vending til større fokus på borgernes sikkerhed i trafikken. 

Det er med stor sorg, at Dansk Atletik har modtaget nyheden om den tragiske ulykke med dødelig udgang, som en løbegruppe fra AGF Atletik har været udsat for tidligere på ugen.

I forbindelse med en klubtræningstur blev en løber påkørt i forbindelse med passage af Oddervej, Aarhus i et fodgængerfelt, der forbinder to populære løbeområder. Stiften rapporterer om ulykken, at Politiet arbejder på at undersøge nærmere omstændigheder omkring ulykken.

AGF Atletik – og hele atletikdanmark - har dermed mistet et aktivt medlem, som vil blive savnet i det lokale løbefællesskab. Dansk Atletik vil gerne udtrykke den største medfølelse for den efterladte familie, venner og andre pårørende, og sender også de varmeste tanker til de løbekammerater, som var vidne til den forfærdelige ulykke, eller har mistet en god klubkammerat. Den pågældende løber var en fast del af det aarhusianske løbemiljø, og hun efterlader et tomrum i hele miljøet.

Dansk Atletik mener, at ulykken bør give anledning til fornyet fokus på borgernes sikkerhed i trafikken. Dette gælder både myndigheder, der bør have fokus på sikkerheden i kryds og på veje med stor trafik, og det gælder vore medlemsforeninger, som spiller en vigtig rolle for motionisternes opmærksomhed på de trafikale forhold.

Det ligger Dansk Atletik meget på sinde, at vi sammen sikrer, at ung som gammel kan dyrke sikker motion i det offentlige rum.


Dansk Atletiks bestyrelse

Seneste nyheder