Nyhed fra Dansk Atletik
Annesofie Hartmann i aktion ved VM i Budapest. (Deca Text&Bild)

Fra Budapest til dansk rekord i Hvidovre

Netop hjemvendt fra VM forbedrede Annesofie Hartmann lørdag sin egen danske rekord i kastefemkamp.

Fra et fyldt VM-stadion i Budapest til kastegården i Hvidovre. Kontrasten var unægtelig stor for Annesofie Hartmann ved lørdagens lille kastestævne på hjemmebanen, men VM-formen var ikke blevet glemt i lufthavnen. Med 3.778* i kastefemkamp lagde hun således 105 point til sin egen danske rekord, som hun satte samme sted i september sidste år.   

Hartmanns serie bød på en personlig rekord i dagens første disciplin, hammerkast, hvor hun kastede 53.43 meter, mens hun i sin primære øvelse, diskoskast, med 55.22 faktisk var en anelse længere ude end ved VM.

DM kastefemkamp afvikles i Esbjerg i weekenden 16-17. september, og det forlyder i den forbindelse, at VM-finalisten Katrine Koch Jacobsen her har tænkt sig at udfordre rekordindehaveren, som også er regerende mester. DM i vægtkast – ligesom femkampen et såkaldt forbundsmesterskab – er inkluderet i femkampen. 


Internt kastestævne – Hvidovre d. 26. august
Kastefemkamp K
1. Annesofie Hartmann Nielsen, Hvidovre AM 3.778 point DANSK REKORD
(hammer: 53.43 (PR) – kugle: 14.12 – diskos: 55.22 – vægt: 16.25 – spyd: 30.74)

*Bemærk: Grundet en nyligt indført pointberegning er den tidligere rekord på 4.015 blevet korrigeret til 3.673 point.

Seneste nyheder