Nyhed fra Dansk Atletik
Gustav L. Nielsen besejrer den svenske VM-bronzevinder Carl Bengtström. (Deca Text&Bild)

VM (2. dag): Gustav løb stærkt da det gjaldt – 45,66

Gustav Lundholm Nielsen fortsatte søndag den danske stime af personlige rekorder i løb, da han på 400 meter kom i mål i 45,66 sekunder – bare 0,16 fra den danske rekord. I diskoskast ramte Lisa Brix ikke sit højeste niveau, og måtte kigge langt efter en plads i finalen.

Personlig rekord – igen-igen. De danske løbere fortsætter med at levere varen ved dette VM med en PR-rate på 100 procent. Søndag var det Gustav Lundholm Nielsens tur på 400 meter, og med ny personlig rekord på 7. pladsen i heat 4 med 45,66 – bare 0,16 fra den danske rekord – var der ikke en finger at sætte på Sparta-atletens præstation. Tiden ville have indbragt ham en plads i semifinalen ved de seneste tre VM, men i dag var niveauet ganske enkelt for højt. Belgiske Dylan Borlée fik således det sidste lille q med tiden 45,24.

”Jeg fik lagt ud i det rigtige tempo, får trykket godt på fra 200 til 300 meter og holder kadencen så godt som muligt på den sidste langside. Og så får jeg lige taget svenskeren til sidst. Det var en god skalp at få, og det betyder virkelig meget at gå ud og præstere sit bedste, når det gælder,” fortalte Gustav efter løbet til DR Sporten. 

Svensk skalp
Omtalte skalp tilhørte Carl Bengtström, der ved VM-inde sidste år vandt bronze lige foran Benjamin Lobo Vedel. I dag måtte svenskeren altså se sig slået med godt en meter af Gustav, men endte faktisk med at blive diskvalificeret for ikke at have overholdt sin bane.

Det høje niveau afspejlede også de perfekte forhold, som gjorde sig gældende på de nyeste Mondo-baner med høj varme og næsten ingen vind. Hurtigst af alle var lettere sensationelt norske Håvard Ingvaldsen, der med 44,39 slettede Johan Wissmans nordiske rekord fra 2007. Det skete bare to uger efter, at Ingvaldsen selv mistede sin nordiske U20-rekord til dansk-færøske Jónas G. Isaksen.

Brix og Hartmann nr. 24 & 29
Forinden det flotte løb måtte Lisa Brix se sig slået ud i diskoskastkvalifikationen. Den danske rekordholder lagde egentlig fint ud med 57.96 i første runde, men kunne ikke forbedre sig yderligere i de to følgende kast. 61.31 skulle der i sidste ende til for at nå finalen.

(foto: Deca Text&Bild)

”Jeg kaster fint i opvarmningen. Havde jeg bare kastet det samme i konkurrencen, var jeg måske kommet i finalen, så jeg er skuffet. Jeg har stadig et for lavt bundniveau. Mit store mål er at komme til OL, og et godt resultat i dag havde hjulpet mig på vej, men jeg kan stadig nå det,” udtaler Brix til DR Sporten.

I gruppe B opnåede VM-debutanten Annesofie Hartmann også sit længste kast i første runde. Det blev målt til 54.90, og gav hende en samlet 29. plads ud af 37 – lige foran to nordiske konkurrenter, Salla Sipponen (FIN) og Caisa-Marie Lindfors (SWE), der begge har kastet over 60 meter. Lisa Brix blev nr. 24 – fem placeringer bedre end ved sidste års VM.

(foto: Deca Text&Bild)

VM Budapest d. 19-27. august
2. dag
400 meter M indl.
Heat 4
1. Kirani James GRE 44,91 Q
7. Gustav Lundholm Nielsen DEN 45,66 PR
(32. hurtigste tid ud af 44)
Diskoskast K kval.
Samlet stilling
1. Valerie Allman USA 67.14 Q
12. Daisy Osakue ITA 61.31 q
24. Lisa Brix DEN 57.96
(57.96 – 52.58 – 56.14)
29. Annesofie Hartmann DEN 54.90
(54.90 – 53.63 – X)
(37 deltagere)
Alle resultater

Seneste nyheder